vineri, decembrie 1, 2023
Acasă Articole Noutăți Cum ne păstrăm sănătatea la începutul sezonului rece

Cum ne păstrăm sănătatea la începutul sezonului rece

Odată instalată toamna, fie datorită schimbării bruște a vremii, sau a integrării în colectiv (în cazul copiilor), organismul poate da semne de oboseală și pot apărea boli, de la banala răceală, la afecțiuni mai complexe, așa că sănătatea trebuie să fie o preocupare constantă. Și nu doar acum, ci tot anul. Firește, odată boala declanșată, vizitele la doctor sunt obligatorii. Numai că… mai pot fi și prevenite!

Boala: un pahar spart

Una dintre problemele medicinii clasice este că tratează efecte, nu cauze. Se concentrează pe boli, nu pe sănătate. Repară, nu întreține. De fapt, organismul nostru se vindecă adesea singur, este de părere Adrian Vornicu, specialist în bioelectronică și micronutriție:

„Odată ce știi ce cauzează boala, dă-i corpului ce trebuie, când trebuie, cum trebuie, ca să se repare singur, pentru că el are memoria retroactivă a afecțiunii, și o va face mult mai bine decât noi. Să zicem că sănătatea noastră este un pahar, iar boala este un pahar spart. Dacă încercăm să lipim noi cioburile, paharul tot nu va arăta ca și cum nu s-ar fi spart, dar organismul are puterea de a da timpul înapoi, iar paharul se lipește singur!”

Sănătatea ca stil de viață

Dacă privim sănătatea holistic, devine mult mai ușor să ne îngrijim pe noi și familia noastră. Iată cum:

„Trebuie să nu ne suprasolicităm organismul pe termen lung, să mâncăm la ore fixe, să bem apă suficientă și nu în timpul mesei, să ne culcăm la timp, ideal – până în ora 10, și să nu ne expunem excesiv la poluanți chimici și electromagnetici.

Pe lângă aceste sfaturi, ne putem stimula imunitatea în mod special, prin vitamina C și magneziu:

„Ne asigurăm nutrienții necesari consumând zilnic fructe și legume sănătoase, neionizate, din surse de încredere. Putem suplimenta și cu acid ascorbic (vitamina C) și clorură de magneziu (cea mai accesibilă formă de magneziu, folosită și la prepararea brânzei de soia). Să nu ne temem să ne lăsăm sistemul digestiv ca indice de dozaj – când apar efecte laxative, scădem doza. Astfel, îi putem administra copilului de la ¼ gram, până la ½ gram de vitamina C, deși doza oficială este de 20 mg.”

Așadar, urmând câteva sfaturi simple și de bun simț, ne putem bucura de un sezon plin de vitalitate, în care să nu fim obosiți sau bolnavi, ci plini de energie și gata pentru orice provocare!

Pentru mai multe sfaturi de sănătate de la Adrian Vornicu, urmărește integral ediția „Alături de tine”, dând click aici!

ULTIMELE ARTICOLE

Cum ne protejăm datele pe internet?

Cum ne protejăm datele pe internet? Mai mulți băieți adolescenți din SUA au început să folosească inteligența artificială pentru a crea fotografii deepfake nud...

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare. Unul dintre cele mai frumoase orașe ale Europei, Barcelona, se confruntă cu probleme mari din cauza infracționalității care...

Cum să citești oamenii ca pe o carte?

Suntem cu toții fascinați de acele persoane care par să aibă o conexiune instantanee cu alții, reușind să înțeleagă și să sesizeze ceea ce...

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă?

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă? Ceea ce avem toți în comun sunt nevoia de a fi iubiți și suferința pe care...