miercuri, februarie 21, 2024
Acasă Editoriale Familie Cum ne ferim de escrocii din domeniul imobiliarelor?

Cum ne ferim de escrocii din domeniul imobiliarelor?

Momentul achiziționării unei locuințe noi este o decizie importantă și un moment palpitant și plin de bucurie. Reprezintă o schimbare în viața unui om, de cele mai multe ori una bună, care a venit în urma majorării salariului, schimbării locului de muncă cu unul mai bun sau chiar înființarea unui business cu un profit răsunător. Însă sunt mulți așa ziși vânzători de apartamente/case care abia așteaptă să pună mâna pe acești bani prin a vinde ceva la suprapreț sau chiar să nu vândă nimic, decât promisiuni.

În emisiunea ”Fresh Acces”, invitatul Paul Dumbrăvanu, avocat, explică ce se întâmplă atunci când nu ne asigurăm că vânzătorul este o persoană onestă și ce putem face ca măsură preventivă să nu fim păcăliți de către astfel de oameni.

”Cel mai important este să verifici atât vânzătorul cât și documentele pentru că este important și cu cine vrei să închei contract mai ales dacă aștepți un termen îndelungat după încheierea lui pentru a finaliza vânzarea.

Trebuie să ai și încredere, să nu existe dosare penale sau fiscale care până la urmă vor avea un impact major asupra banilor pe care îi achitați cu titlu de avans. Asta e o problemă foarte mare.

În practică sunt multe tranzacții care ajung în instanță pentru că au dispărut cu banii. Efectiv. La momentul când au încheiat un antecontract au plătit o sumă foarte mare, să spunem 80% din prețul total al imobilului, iar apoi problemele au început să apară.”

”Da în mod normal tot acest demers se face la notar dar dacă vânzătorul are la momentul în care încheie tranzacția debite foarte mari și intrați în concurență cu alți creditori și nu aveți un rang preferențial, o să ajungeți să vă judecați și să nu încasați nimic.”

Pentru a vedea întreaga emisiune, dă click aici:

ULTIMELE ARTICOLE

Evită relațiile toxice

O relație de cuplu toxică este una în care există un model de comportament dăunător, abuziv sau manipulativ între parteneri. Aceasta poate include abuz...

Tehnici de îngrijire corectă a părului

Părul sănătos și strălucitor este un aspect important al cărții noastre de vizită și necesită o îngrijire adecvată pentru a rămâne în formă optimă. Mai...

Cum poți recunoaște AVC-ul? Primele semne!

Un accident vascular cerebral (AVC) poate fi o afecțiune gravă și este important să poți recunoaște semnele timpurii pentru a solicita imediat ajutor medical...

Valentine’s Day – o zi a iubirii, nu altă zi a violenței

Măsurând sintagmele populare spuse la nervi sau apăsat, bizare sau ciudate le includem în bagajul nostru verbal și comportamental: ,,Iubirea naște violență”? ,,Eu te-am...