8.5 C
București
miercuri, 7 decembrie 2022
Acasă Editoriale Familie Cum ne ferim de escrocii din domeniul imobiliarelor?

Cum ne ferim de escrocii din domeniul imobiliarelor?

Momentul achiziționării unei locuințe noi este o decizie importantă și un moment palpitant și plin de bucurie. Reprezintă o schimbare în viața unui om, de cele mai multe ori una bună, care a venit în urma majorării salariului, schimbării locului de muncă cu unul mai bun sau chiar înființarea unui business cu un profit răsunător. Însă sunt mulți așa ziși vânzători de apartamente/case care abia așteaptă să pună mâna pe acești bani prin a vinde ceva la suprapreț sau chiar să nu vândă nimic, decât promisiuni.

În emisiunea ”Fresh Acces”, invitatul Paul Dumbrăvanu, avocat, explică ce se întâmplă atunci când nu ne asigurăm că vânzătorul este o persoană onestă și ce putem face ca măsură preventivă să nu fim păcăliți de către astfel de oameni.

”Cel mai important este să verifici atât vânzătorul cât și documentele pentru că este important și cu cine vrei să închei contract mai ales dacă aștepți un termen îndelungat după încheierea lui pentru a finaliza vânzarea.

Trebuie să ai și încredere, să nu existe dosare penale sau fiscale care până la urmă vor avea un impact major asupra banilor pe care îi achitați cu titlu de avans. Asta e o problemă foarte mare.

În practică sunt multe tranzacții care ajung în instanță pentru că au dispărut cu banii. Efectiv. La momentul când au încheiat un antecontract au plătit o sumă foarte mare, să spunem 80% din prețul total al imobilului, iar apoi problemele au început să apară.”

”Da în mod normal tot acest demers se face la notar dar dacă vânzătorul are la momentul în care încheie tranzacția debite foarte mari și intrați în concurență cu alți creditori și nu aveți un rang preferențial, o să ajungeți să vă judecați și să nu încasați nimic.”

Pentru a vedea întreaga emisiune, dă click aici:ULTIMELE ARTICOLE

Prevenirea și gestionarea bullying-ului

Prevenirea și gestionarea bullying-ului. Fenomenul „bullying” ia amploare în zilele noastre din ce în ce mai tare, dovadă că se întețesc programele de prevenire și...

Indecizia și starea de bine

Indecizia și starea de bine. Deși ea este asociată cu anxietatea și mai târziu depresia, se pare că unii cred că oamenii indeciși pot...

Triunghiul – elevi, profesori, părinți și inteligența emoțională

Triunghiul – elevi, profesori, părinți și inteligența emoțională Pentru creșterea inteligenței emoționale trebuie să se implice chiar elevii. Nu este suficient ca doar alții să...

Dezvoltarea inteligenței emoționale

Dezvoltarea inteligenței emoționale. Anii de școală reprezintă timpul propice pentru copii în vederea dezvoltării inteligenței emoționale, cu urmări în carieră sau viața personală. Idei practice...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]