vineri, septembrie 22, 2023
Acasă Emisiuni Din cărțile lumii Cum luăm decizii corecte atunci când Biblia nu spune nimic?

Cum luăm decizii corecte atunci când Biblia nu spune nimic?

Cum luăm decizii corecte atunci când Biblia nu spune nimic? De multe ori ne putem afla în situația în care nu știm încotro să o apucăm sau ce decizie este în conformitate cu dorința lui Dumnezeu. Deși Biblia este o carte care explorează multe domenii, nu toate sunt atinse sau pare să aibă un răspuns clar cu privire la întrebările noastre.

Decizie sau alegere?

Ne-am obişnuit să folosim cuvântul ”alegeri” ducându-l de multe ori în derizoriu. Şi asta şi pentru că am fost încurajaţi de cei care au nevoie de alegerile noastre se duce acest concept în derizoriu. Inclusiv verbul ”a alege” a căpătat nuanţe mai moi… Ne spunem că de fapt alegerea noastră nu contează, poate nici nu merită efortul, şi în consecinţă îi reducem puterea înainte de a ajunge să facem această alegere.
Cum ar fi dacă am folosi în loc de ”a alege” verbul ”a decide”? Pare că nu este o mare diferenţă însă capacitatea şi dreptul de a decide poartă cu sine mai multă putere. Şi desigur poartă cu sine şi mai multă responsabilitate.
O decizie bună e simţită şi în inimă nu este doar o decizie pur raţională care se bazează pe argumente şi pe fapte. Iar inima poate fi subiectivă în aparenţă însă în inima noastră sunt valorile esenţiale care fac diferenţa între bine şi rău şi care nu orientează gândirea către viitor, către generaţia următoare, către posibilitatea unei utilizări mai judicioase, mai bine gospodărită aceea ce avem. Chiar dacă uneori ceea ce avem pare puţin.
O decizie bună este o decizie care are sens pentru noi în momentul luării ei şi care ne face să ne simţim bine. Împăcaţi cu decizia. Încrezători că va produce rezultate bune.

Cum luăm decizii corecte atunci când Biblia nu spune nimic?

În emisiunea ”Din cărțile lumii” cu Evelina Bevis, invitatul Cornel Dărvășan răspunde la această întrebare:

”Poți să afli voia lui Dumnezeu și prin ușile care ți se deschid. Degeaba vrei tu să fii fotograf profesionist dacă te rogi pentru asta și nu ți se întâmplă nimic. Nu ți se deschide nicio ușă. Nu ai nici bani să îți cumperi un aparat foto. Dar tu vrei să fii direct în vârful scării. Să faci ședințe foto. Poate mai întîi trebuie să treci pe la benzinărie. Să bagi la pompă ca să câștigi niște bani și să îți cumperi un aparat. Astfel să îți urmezi visul. Uneori trebuie să vezi ușile care ți se deschid. Poți afla voia lui Dumnezeu cu ușile deschise.”

ULTIMELE ARTICOLE

România nu va recunoaște statutul de soți în cuplurile de același sex

România nu va recunoaște statutul de soți în cuplurile de același sex. România va acorda drept de ședere soților de același sex ai cetățenilor...

Declinul moral al societății și speranța în soluția divină

Declinul moral al societății și speranța în soluția divină. Într-o lume tot mai agitată și tulburată, este inevitabilă observarea declinului moral alarmant. Comportamentele destructive,...

Despre oboseala oculară

Despre oboseala oculară. Ochii sunt organe extrem de importante, reprezentând una dintre cele mai complexe și esențiale părți ale corpului uman, iar sănătatea ochilor...

Cum gestionăm impulsivitatea la copiii școlari

Cum gestionăm impulsivitatea la copiii școlari. Impulsivitatea este acea tendință minunată de a acționa înainte de a gândi, a se aventura fără să cunoască...