marți, septembrie 26, 2023
Acasă Articole Economic Cum cumpărăm bilete de avion mai ieftine?

Cum cumpărăm bilete de avion mai ieftine?

Cum cumpărăm bilete de avion mai ieftine? Cumpărarea unui bilet de avion s-ar putea deveni de 3-4 ori mai costisitoare decât prețul inițial dacă un călător nu este suficient de bine informat sau nu este familiarizat cu practicile companiilor aeriene, informează wall-street.ro.

Nu este vorba de practici ilegale, ci de costuri la care trebuie să fii atent, mai ales că operatorii oferă tot felul opțiuni suplimentare, care nu sunt deloc gratuite, nici ieftine, iar unele, deși par opționale, nu sunt opționale.

Topul companiilor cu cele mai mari costuri suplimentare

  1. Ryanair a devenit cea mai recunoscută companie aeriană pentru taxele suplimentare. Pasagerii săi pot plăti cu până la 344% mai mult pentru extraopțiuni.
  2. Wizz Air se află pe locul doi. Cu un cost total de zbor cu 272% mai mult decât tariful inițial din cauza taxelor discrete.
  3. EasyJet s-a clasat pe locul al treilea. Cu prețul final cu 170% mai mult decât costul inițial al zborului.

Cum cumpărăm bilete de avion mai ieftine?

„Pentru a evita taxele pentru bagaje, încercați să vă puneți toate lucrurile într-un bagaj de mână. Acestea tind să fie gratuite pentru companiile aeriene cu buget redus, dar asigurați-vă că vă împachetați strategic pentru a evita taxele pentru bagaje mult prea voluminoase”, spune Rebecca Bebbington, expert în călătorii de la NetVoucherCodes.

„Dacă plănuiți să călătoriți în grup, rezervați bilete împreună pentru a crește șansele de a fi așezați împreună fără să plătiți suplimentar pentru alegerea locului”, mai spune Bebbington.

ULTIMELE ARTICOLE

Lipsa de protecție a medicilor ginecologi

Lipsa de protecție a medicilor ginecologi. Unde începe și unde se termină malpraxisul? Relația de încredere pacient-medic este „zdruncinată” în România, fiind vorba despre...

Cu cine vor vota românii?

Cu cine vor vota românii? 2024 se anunţă un an crucial pentru viitorul României. În condiţiile în care ar urma să avem în acelaşi...

Are nevoie sistemul românesc de învățământ de o schimbare?

Are nevoie sistemul românesc de învățământ de o schimbare? Este suficient așa cum este în momentul de față? De ce randamentul în generațiile actuale...

Când o căsnicie poate ajunge la divorț?

Când o căsnicie poate ajunge la divorț? Durata medie a căsătoriilor care se finalizează cu divorț, în România, este de 8-9 ani. Rată care...