miercuri, februarie 21, 2024
Acasă Editoriale Spiritualitate Cum citim Biblia eficient și corect?

Cum citim Biblia eficient și corect?

Cum citim Biblia eficient și corect? Există oameni cărora le place să parcurgă cu o poftă de nedescris fiecare cuvânt al unui roman. Să descopere detalii noi cu fiecare pagină pe care o întorc. Sau să descopere trăsături ascunse ale personajelor, cu care se identifică pe măsură ce se apropie de finalul cărții. Însă există și cititori care preferă cărți de business, dezvoltare personală sau psihologie. Dar care și-ar dori să descopere cele mai importante pasaje subliniate cu un marker verde-neon. Iar asta, din cauza lipsei de timp, răbdare sau energie.

Cum citim Biblia eficient și corect?

  1. REZERVĂ-ŢI TIMP pentru studiul personal atunci când nu eşti deranjat. Aranjează ca acest timp să nu fie prea lung. Zece sau cincisprezece minute bine întrebuinţate fac mai mult decât zece ore când nu te poţi concentra pe deplin.
  2. RUGĂCIUNEA. Biblia este cartea lui Dumnezeu, scrisă de oameni inspiraţi de Duhul Sfânt. Pentru a înţelege Biblia noi trebuie să avem cu noi Duhul Sfânt care ne va învăţa toate lucrurile şi ne va conduce în tot adevărul. Rugăciunea este o pregătire necesară înainte de a deschide Biblia. Fără conducerea Duhului Sfânt vei vedea doar cuvinte, fapte, întâmplări, doar bucăţica de literatură antică, nimic care să atingă inima ta şi să te conducă la o cunoaştere a adevărului.
  3. O CONŞTIINŢĂ CURATĂ. Duhul Sfânt nu poate veni să te ajute dacă tu nu eşti în pace cu Dumnezeu. Dacă există vreun sentiment negativ între tine şi o altă persoană, ori există ceva ce trebuie aranjat, rezolvă situaţia înainte de studiu. Cu pace în sufletul tău, cuvintele vor deveni vii şi vei descoperi lucruri pe care nu le-ai realizat înainte.
  4. APĂ. Nu zâmbi – este adevărat! Corpurile noastre au o mare cantitate de apă, şi dacă cantitatea ei nu este la un nivel optim, nu vei putea gândi destul de clar pentru a putea înţelege ceea ce îţi spune Dumnezeu. De aceea i‑aţi un pahar mare cu apă sau suc de fructe şi bea în timp ce citeşti. O băutură simplă şi curată se potriveşte cu cuvintele curate pe care le citeşti.

8000 de elevi au citit Biblia integral în cadrul proiectului Ora de Biblie

Activitatea a cuprins elevi din județele Suceava, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Buzău, Constanța, Iași, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Vaslui, Vrancea și din Raionul Cantemir, Republica Moldova.

Programul se află la a doua ediție și este organizat de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților împreună cu Inspectoratul Școlar Suceava cu ocazia Zilei Bibliei serbată anual pe 13 noiembrie.

Au participat 7977 de elevi organizați în 341 de grupe de lectură, în 221 de școli și biserici din Suceava, din alte 11 județe ale țării și din Republica Moldova.

1 COMENTARIU

Comments are closed.

ULTIMELE ARTICOLE

Evită relațiile toxice

O relație de cuplu toxică este una în care există un model de comportament dăunător, abuziv sau manipulativ între parteneri. Aceasta poate include abuz...

Tehnici de îngrijire corectă a părului

Părul sănătos și strălucitor este un aspect important al cărții noastre de vizită și necesită o îngrijire adecvată pentru a rămâne în formă optimă. Mai...

Cum poți recunoaște AVC-ul? Primele semne!

Un accident vascular cerebral (AVC) poate fi o afecțiune gravă și este important să poți recunoaște semnele timpurii pentru a solicita imediat ajutor medical...

Valentine’s Day – o zi a iubirii, nu altă zi a violenței

Măsurând sintagmele populare spuse la nervi sau apăsat, bizare sau ciudate le includem în bagajul nostru verbal și comportamental: ,,Iubirea naște violență”? ,,Eu te-am...