8.5 C
București
duminică, 14 august 2022
Acasă Editoriale Actualitate Cum arată turismul local?

Cum arată turismul local?

Odată cu debutul restricțiilor, turismul a avut cel mai mult de suferit. Și, pentru că nici în 2021 oamenii nu sunt încrezători dacă să își facă concediul în afară, turismul local și țara de baștină par cea mai bună opțiune.

În emisiunea ”LA ZI”, prezentată de Flori Stoian, invitatul Lucian Marinescu – membru în conducerea FIHR, aduce la lumină situația industriei HORECA, mai ales a regimului hotelier de tip business.

Sursa Google

 

TURISMUL DE TIP BUSINESS ȘI CEL DIN MARILE ORAȘE

În timp ce partea turistică a României, zona de munte și de mare, a avut în continuare parte de clienți, mai mulți sau mai puțini, cea mai mare problemă a rămas în marile orașe, precum Capitala, unde lanțurile hoteliere se bazau pe turiștii din afară:

”În Capitală situația stă în felul următor: Pentru hotelurile de +/- 3 stele, în zona aceasta mai economică, mai de buget, situația a fost un pic mai bună.

Pentru că aceste hoteluri se bazau destul de mult pe piața locală, pe turiștii români care în această perioadă au avut o libertate de circulație destul de mare și s-au mai putut mișca pentru business și pentru ce au mai avut ei nevoie.

Situația foarte complicată a fost pentru hotelurile de 4-5 stele care se bazau foarte mult pe turiștii străini care odată cu restricțiile aeriene nu au mai venit, nici cei de business, nici cei de leisure.”

”În zona acestor hoteluri scăderile au fost de aproximativ 80% din cifra de afaceri.”

Pentru a urmări și alte declarații, vă invităm să dați click pe link-ul de mai jos:

Sourcea7tv

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.ULTIMELE ARTICOLE

ANM a emis Cod galben de ploi puternice pentru aproape toată țara!

Codul galben intră în vigoare azi la ora 12:00 și este valabil până luni la ora 22:00. La munte, în Oltenia, Muntenia, Moldova, zona...

Reacțiile demnitarilor români cu privire la victoriile lui David Popovici

David Popovici, copilul de aur al natației Române, a cucerit, la doar 17 ani, sâmbătă aceasta, medalia de aur în proba de 100 m...

Ministrul Digitalizări simte că România apreciază educația sa la fel de mult ca America

Studiile la universități din SUA, precum Stanford și Harvard, sunt un impediment în politica românească, a declarat ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja.   Sebastian Burduja a devenit...

Echipă de baschet botezată în râul Iordan

„Am deschis un drum acum. Cred că vor fi și alte echipe universitare care vor dori să vină și să susțină această competiție și...