Odată cu debutul restricțiilor, turismul a avut cel mai mult de suferit. Și, pentru că nici în 2021 oamenii nu sunt încrezători dacă să își facă concediul în afară, turismul local și țara de baștină par cea mai bună opțiune.
În emisiunea ”LA ZI”, prezentată de Flori Stoian, invitatul Lucian Marinescu – membru în conducerea FIHR, aduce la lumină situația industriei HORECA, mai ales a regimului hotelier de tip business.
TURISMUL DE TIP BUSINESS ȘI CEL DIN MARILE ORAȘE
În timp ce partea turistică a României, zona de munte și de mare, a avut în continuare parte de clienți, mai mulți sau mai puțini, cea mai mare problemă a rămas în marile orașe, precum Capitala, unde lanțurile hoteliere se bazau pe turiștii din afară:
”În Capitală situația stă în felul următor: Pentru hotelurile de +/- 3 stele, în zona aceasta mai economică, mai de buget, situația a fost un pic mai bună.
Pentru că aceste hoteluri se bazau destul de mult pe piața locală, pe turiștii români care în această perioadă au avut o libertate de circulație destul de mare și s-au mai putut mișca pentru business și pentru ce au mai avut ei nevoie.
Situația foarte complicată a fost pentru hotelurile de 4-5 stele care se bazau foarte mult pe turiștii străini care odată cu restricțiile aeriene nu au mai venit, nici cei de business, nici cei de leisure.”
”În zona acestor hoteluri scăderile au fost de aproximativ 80% din cifra de afaceri.”
Pentru a urmări și alte declarații, vă invităm să dați click pe link-ul de mai jos: