marți, septembrie 26, 2023
Acasă Emisiuni Matinal A7 Cum arată sistemul de sănătate în Africa?

Cum arată sistemul de sănătate în Africa?

Cum arată sistemul de sănătate în Africa? Una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă Africa este sistemul sanitar subdezvoltat, fapt care duce speranța de viață la sub 60 de ani. Sistemul sanitar African se bazează în cea mai mare parte pe metodele străvechi, folosite în triburi, care însă nu dau randament și se dovedesc inutile în fața unor viruși precum Ebola sau HIV.

Ce spune ONU despre situația sanitară din Africa și la nivel mondial?

Jumătate din unităţile sanitare la nivel mondial nu dispun de produse de igienă de bază, expunând aproape patru miliarde de persoane unui risc crescut de infecţie, a anunţat marţi Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU), relatează AFP.

Aceste centre sanitare nu dispun de apă, săpun sau gel hidroalcoolic în încăperile în care pacienţii primesc îngrijiri medicale sau la toalete, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) şi UNICEF.

Raportul precizează că unităţile sanitare din Africa subsahariană au rămas în urmă, doar 37% dintre ele dispunând de instalaţii pentru spălarea mâinilor cu apă şi săpun în toalete.

Cum arată sistemul de sănătate în Africa?

În emisiunea ”Matinal A7” cu Iosif și Beni Graur, invitatul Andrei Răileanu, misionar în Africa, răspunde la această întrebare:

”Aș putea să zic că ar fi această șansă. Un spital aproape de noi ar fi la 7 km, deci nu e foarte departe. Dar dacă mergi acolo, condițiile arată ca după al Doilea Război Mondial. Vreau să spun că stau câte 20-30 de oameni într-o cameră. Paturile sunt vai de capul lor. Vii mai bolnav de acolo decât atunci când te duci. Pentru că unul se vaietă, unul strigă, altul iese. Deci este foarte mare gălăgie. Nu ai liniște. Spitalul nu oferă mâncare.”

ULTIMELE ARTICOLE

Lipsa de protecție a medicilor ginecologi

Lipsa de protecție a medicilor ginecologi. Unde începe și unde se termină malpraxisul? Relația de încredere pacient-medic este „zdruncinată” în România, fiind vorba despre...

Cu cine vor vota românii?

Cu cine vor vota românii? 2024 se anunţă un an crucial pentru viitorul României. În condiţiile în care ar urma să avem în acelaşi...

Are nevoie sistemul românesc de învățământ de o schimbare?

Are nevoie sistemul românesc de învățământ de o schimbare? Este suficient așa cum este în momentul de față? De ce randamentul în generațiile actuale...

Când o căsnicie poate ajunge la divorț?

Când o căsnicie poate ajunge la divorț? Durata medie a căsătoriilor care se finalizează cu divorț, în România, este de 8-9 ani. Rată care...