sâmbătă, decembrie 2, 2023
Acasă Emisiuni Oameni și păreri Cum arată o femeie de nota 10?

Cum arată o femeie de nota 10?

Cum arată o femeie de nota 10? „Nu există nimic mai rar și nici mai frumos ca o femeie care este pur și simplu ea însăși, confortabilă cu ea însăși în imperfecțiunea-i perfectă. Pentru mine aceasta este esența adevărată a frumuseții.” (Steve Maraboli).

Există egalitate între sexe?

La începutul lunii aprilie 2023 a fost lansat un studiu privind percepția femeilor din România asupra egalității de gen și mișcării feministe. Studiul a fost realizat de Brennan Group pentru Asociația Solidaritate și Egalitate, prin intermediul Tudor Communications, în cadrul campaniei de conștientizare asupra egalității de gen #WeAreHalf.

Trei concluzii principale ale studiului:

  • 96% dintre româncele educate din mediul urban consideră că egalitatea de gen nu este încă realizată în România
  • 43% dintre acestea spun că au fost martore la atitudini și comportamente inadecvate față de femei în mediul profesional. Inclusiv hărțuire fățișă.
  • O proporție mare din participantele la cercetare au auzit sau cunosc cazuri de violență domestică. Unele dintre ele fiind chiar victime.

Femeia și self-care-ul

Starcom România a lansat studiul ”Ce-și doresc femeile?”. Prin intermediul acestuia, agenția de media și-a propus să elimine clișeele legate de femei și să investigheze, în mod real, care sunt subiectele lor de interes. Motivele de bucurie sau de îngrijorare. Lucrurile pe care și le doresc. Cadourile la care visează. Modul în care își petrec timpul liber. Ce cumpără din mediul online. Totodată de ce o fac și o multitudine de alte lucruri care fac parte din viața lor de zi cu zi.

Într-o lume care promovează mereu viteza și eficiența, intrăm de multe ori pe pilot automat. Ne concentrăm gândurile pe productivitate și succes și uităm să ne oprim puțin și să ne întrebăm “Ce pot face eu pentru mine astăzi?”.

Deși conceptul de self-care este din ce în ce mai răspândit, majoritatea femeilor nu l-au integrat în mindset-ul lor și încă privesc grija față de sine ca pe un act de răsfăț. Se bucură de timpul liber. Însă nu susțin o practică autentică de îngrjire față de sine în lista lor de obiceiuri zilnice. Așa cum își dedică timpul și energia persoanelor iubite.

Studiul nostru arată cât de importantă este educația și promovarea îngrijirii de sine ca o parte integrantă a unui stil de viață sănătos și echilibrat, atât la nivel fizic, cât și emoțional”, a declarat Mihaela Nouraș, Consumer Strategist, Starcom România.

Cum arată o femeie de nota 10?

În emisiunea ”Oameni și păreri” cu realizatoarea Laura Manciu, invitata Marina Almășan, realizatoare TV, jurnalistă și scriitoare română, răspunde la această întrebare:

”În ultimul timp se tot vehiculează ideea de femeie puternică. Eu nu sunt pro această idee. Pentru că dacă vrei să fii o femeie puternică, vrei să le faci pe toate, să demonstrezi că tu poți să conduci și bărbați sau să faci alte meserii care la un moment dat erau ale bărbaților, parcă îți pierzi din feminitate. Am cunoscut foarte multe femei despre care există percepția că ar fi femei puternice dar care în momentele lor de singurătate începeau să plângă și să spună că s-au săturat să fie o astfel de femeie. Vor să aibă lângă ele un bărbat care să le protejeze, să fie femeia fragilă. Deci femeia de nota 10 cred că în această definiție ar intra. O femeie care reușește să facă un echilibru între toate elementele care o definesc.”

1 COMENTARIU

Comments are closed.

ULTIMELE ARTICOLE

Cum ne protejăm datele pe internet?

Cum ne protejăm datele pe internet? Mai mulți băieți adolescenți din SUA au început să folosească inteligența artificială pentru a crea fotografii deepfake nud...

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare. Unul dintre cele mai frumoase orașe ale Europei, Barcelona, se confruntă cu probleme mari din cauza infracționalității care...

Cum să citești oamenii ca pe o carte?

Suntem cu toții fascinați de acele persoane care par să aibă o conexiune instantanee cu alții, reușind să înțeleagă și să sesizeze ceea ce...

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă?

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă? Ceea ce avem toți în comun sunt nevoia de a fi iubiți și suferința pe care...