sâmbătă, septembrie 30, 2023
Acasă Business Cum arată mediul de business în 2023?

Cum arată mediul de business în 2023?

Cum arată mediul de business în 2023? Răspunsul la această întrebare și nu numai au încercat să îl găsească specialiștii la Conferința „Viziune de ansamblu în business 2023”. Evenimnetul a fost organizat ca o sesiune de comunicări și dezbateri.

În deschidere, Cezar Iulian Armașu, director Revista Patronatului Român, a anunțat în premieră două noi proiecte ce debutează la începutul anului. Emisiunea video „Capitalul Românesc” realizată împreună cu Bursa de Valori București, care va avea o frecvență săptămânală. Cea de-a doua premieră este emisiunea „Good Practices by PWN” produsă împreună cu PWN România cu frecvență lunară.

Bursa de valori București are o deosebită importanță pentru mediul de business din 2023

Ileana Botez, Director Admitere la Tranzacționare Bursa de Valori București, a făcut precizari importante la eveniment. „Este o bucurie că Bursa de Valori București atrage din ce în ce mai mult interes. Este foarte important să ajungem în mediul de afaceri cu informații despre piața de capital. Prin tema emisiunii „Capitalul Romanesc” ne ducem un pic spre zona acesta de finanțare a pieței de capital și de admitere la tranzacționare a tuturor societăților care doresc să facă emisiuni de acțiuni, obligațiuni sau alte tipuri de instrumente financiare. Interesul comunităților pentru a vedea ceea ce se întâmplă în piața de capital și ceea ce se întâmplă la bursă ține de un nivel de educație financiară și de cultură financiară a noastră, a tuturor.”

Aparteneța la o comunitate este esențială pentru mediul de business din 2023

În conținutul conferinței la care și A7tv a fost partener media, s-au prezentat beneficiile de a fi membru în comunități dedicate dezvoltării afacerilor și aspecte privind mediul de afaceri.

„Atunci când creionezi o strategie de business, începi printr-o analiză de business. Faimoasele tehnici SWOT STEP cauta să ne arate care sunt punctele tari, punctele slabe, oportunitățile și amenințările. Astfel, putem să trecem în revistă factorii externi care ar putea să ne influențeze.

Antreprenorii români nu-și cunosc puterea și nu înțeleg foarte bine ce înseamnă puterea organizată. De aceea patronatele nu sunt foarte populate și, dacă sunt populate, acțiunea tuturor este pasivă. Toată lumea este nemulțumită, toată lumea consideră că trabuie să fie ajutată, dar când este vorba să facă lucruri concrete, se implica mai puțin. Poate și din necunoașterea posibilităților de a face lucruri.” a arătat Gabriel Badea, prim-vicepreședinte CONPIROM.

Camerele de comerț au un rol crucial în mediul de business din 2023

Madalina Cîinaru, British Romanian Chamber of Commerce, a avut o intervenție foarte apeciată la eveniment. ”Rolul Camerelor de Comerț este acela de a facilita relațiile dintre mediul privat și mediul public. Acela de a crea un dialog și de a crea oportunități de business pentru membrii și partenerii noștri.

Încurajam relațiile și trade-ul între Marea Britanie și România și avem ca scop principal atragerea de investiții din UK în România și viceversa.

Dupa părerea mea, Camera de Comerț reprezintă o carte de vizită pentru companii în ceea ce privește afilierea în mediul de business.”

 

1 COMENTARIU

Comments are closed.

ULTIMELE ARTICOLE

Trebuie femeia să fie supusă unui soț agresiv?

Trebuie femeia să fie supusă unui soț agresiv? ''Credeam că toți bărbații sunt ca tata. M-am căsătorit la 15 ani. După câteva zile au...

Salariul minim crește în România

Salariul minim crește în România. De la 1 octombrie 2023, salariul de bază minim brut garantat în plată va crește de la 3.000 la...

Răbdare și… umor

Răbdare și... umor. Ce se întâmplă atunci când părinții devin adevărați maeștri ai răbdării în procesul de creștere a copiilor școlari mici? Cum poate...

O planetă infectată de demență

O planetă infectată de demență. Numărul persoanelor adulte care trăiesc cu demenţă la nivel mondial este pe cale să se tripleze, ajungând la 153...