duminică, decembrie 3, 2023
Acasă Editoriale Actualitate Cum ar arăta viitorul Franței cu Marine Le Pen la conducere?

Cum ar arăta viitorul Franței cu Marine Le Pen la conducere?

Franța se află în deplin calendar electoral. Deși actualul președinte pare să conducă alegerile, nu mai conduce cu un procentaj covârșitor, așa cum a fost la prima sa campanie. Îngrijorarea UE se îndreaptă către ascensiunea extremei dreapta, care pare să aibă un loc special pentru Putin și politica sa.

 

În emisiunea ”La Zi” cu Flori Stoian, Constantin Ciobanu, analist de politică externă oferă o viziune personală cu privire la viitorul Franței și Uniunii Europene cu un candidat aflat în extremă dreapta în frunte:

 

”Franța este unul din următoarele Uniunii Europene și cred că ne putem imagina cu toții ce s-ar putea întâmpla dacă Marine Le Pen ar câștiga aceste alegeri.

Într-adevăr și-a mai moderat discursul în ultima campanie. Nu mai spune că vrea un referendum pentru ieșirea Franței din UE dar propunerile populiste rămân aceleași.”

Ce ar însemna, pentru UE, o victorie a lui Le Pen?

”O victorie a dânsei ar avea un impact major asupra politicilor franceze și ar felului în care Franța s-ar poziționa atât în interiorul NATO cât și în interiorul UE.

Lucrurile sunt mult mai strânse acum decât erau în 2017, atunci când Macron a câștigat cu aproximativ 66%.

Ultimele sondaje arată că el conduce undeva între 52-53%. Sunt niște alegeri capitale pentru proiectul European.

Având în vedere că, de bine de rău, în ultimii ani, mai ales cu ceea ce s-a întâmplat în Ucraina, vedem mai multă integrare europeană, mai multă nevoie a statelor de a pune nevoile și interesele lor la comun, o victorie a lui Le Pen ar fi o tragedie.”

Pentru a vedea întreaga emisiune, dă click aici:

ULTIMELE ARTICOLE

Cum ne protejăm datele pe internet?

Cum ne protejăm datele pe internet? Mai mulți băieți adolescenți din SUA au început să folosească inteligența artificială pentru a crea fotografii deepfake nud...

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare. Unul dintre cele mai frumoase orașe ale Europei, Barcelona, se confruntă cu probleme mari din cauza infracționalității care...

Cum să citești oamenii ca pe o carte?

Suntem cu toții fascinați de acele persoane care par să aibă o conexiune instantanee cu alții, reușind să înțeleagă și să sesizeze ceea ce...

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă?

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă? Ceea ce avem toți în comun sunt nevoia de a fi iubiți și suferința pe care...