8.5 C
București
marți, 4 octombrie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Cum ar arăta viitorul Franței cu Marine Le Pen la conducere?

Cum ar arăta viitorul Franței cu Marine Le Pen la conducere?

Franța se află în deplin calendar electoral. Deși actualul președinte pare să conducă alegerile, nu mai conduce cu un procentaj covârșitor, așa cum a fost la prima sa campanie. Îngrijorarea UE se îndreaptă către ascensiunea extremei dreapta, care pare să aibă un loc special pentru Putin și politica sa.

 

În emisiunea ”La Zi” cu Flori Stoian, Constantin Ciobanu, analist de politică externă oferă o viziune personală cu privire la viitorul Franței și Uniunii Europene cu un candidat aflat în extremă dreapta în frunte:

 

”Franța este unul din următoarele Uniunii Europene și cred că ne putem imagina cu toții ce s-ar putea întâmpla dacă Marine Le Pen ar câștiga aceste alegeri.

Într-adevăr și-a mai moderat discursul în ultima campanie. Nu mai spune că vrea un referendum pentru ieșirea Franței din UE dar propunerile populiste rămân aceleași.”

Ce ar însemna, pentru UE, o victorie a lui Le Pen?

”O victorie a dânsei ar avea un impact major asupra politicilor franceze și ar felului în care Franța s-ar poziționa atât în interiorul NATO cât și în interiorul UE.

Lucrurile sunt mult mai strânse acum decât erau în 2017, atunci când Macron a câștigat cu aproximativ 66%.

Ultimele sondaje arată că el conduce undeva între 52-53%. Sunt niște alegeri capitale pentru proiectul European.

Având în vedere că, de bine de rău, în ultimii ani, mai ales cu ceea ce s-a întâmplat în Ucraina, vedem mai multă integrare europeană, mai multă nevoie a statelor de a pune nevoile și interesele lor la comun, o victorie a lui Le Pen ar fi o tragedie.”

Pentru a vedea întreaga emisiune, dă click aici:


ULTIMELE ARTICOLE

Cum reușesc unele persoane să trăiască mai mult?

Cum reușesc unele persoane să trăiască mai mult? Este o întrebare care a provocat diverse discuții prin care s-a încercat o găsire a unei...

Distracția face o relație de căsătorie mai interesantă?

Distracția face o relație de căsătorie mai interesantă? Foarte multe cupluri de diferite vârste pierd pe parcursul anilor acea flacără a așa numitei distracții,...

Bolnavii de Alzheimer vor avea parte de un nou tratament

Bolnavii de Alzheimer vor avea parte de un nou tratament conform FDA. Boala Alzheimer este o patologie neurodegenerativă progresivă. Aceasta afectează gândirea coerentă, memoria și...

Mit sau adevăr – bebelușii poftesc?

Societatea din ziua de astăzi perpetuează ideea că bebelușii poftesc diverse alimente, mai ales în dreptul sugarilor. Este oare acest lucru un mit sau...