miercuri, februarie 21, 2024
Acasă Editoriale Actualitate Cum ar arăta Bucureștiul după un cutremur major?

Cum ar arăta Bucureștiul după un cutremur major?

“În cazul unui cutremur major, peste 2000 de clădiri din Capitală s-ar putea prăbuși. 400 de străzi ar putea fi blocate de rămășițele din imobile și peste 200 de hectare ar putea fi acoperite de dărâmături. Așa ar putea arăta orașul după un seism de mare intensitate. O spune cea mai nouă platformă online lansată joi în București”, informează Digi24.

Această platformă a estimat că în cazul unui seism major în singurul oraș din România, cu peste 2 milioane de locuitori, 10% din străzi ar fi nefolosibile.

Matei Sumbasacu, co-fondator:

“Situația este periculoasă. Nu aș zice șocant de periculoasă pentru că ne-am obișnuit cu ea. Dar dacă s-ar uita cineva din exterior ar fi șocat.

Este periculoasă pentru că pe lângă clădirile care or pica, o să avem un oraș blocat, un oraș cu o hartă schimbată pe care nu o să știm să îl utilizăm în primele zile.”

Cele mai multe zone cu risc seismic se află în centrul Bucureștiului unde se află cele mai vechi clădiri. O astfel de zonă este și Calea Victoriei, unde lipsa renovărilor a dus la căderea tencuielii.

Cezar Vlăduț, pro-rector “Universitatea de Construcții Tehnice București”:

”Problema nu poate fi rezolvată pe azi de mâine, dar inițiative de acest gen. De asemenea, la nivelul Ministerului Dezvoltării este o inițiativă de a modifica expertizarea clădirilor și de a defini o expertizare simplă, mult mai rapidă.”

SourceDigi24

ULTIMELE ARTICOLE

Evită relațiile toxice

O relație de cuplu toxică este una în care există un model de comportament dăunător, abuziv sau manipulativ între parteneri. Aceasta poate include abuz...

Tehnici de îngrijire corectă a părului

Părul sănătos și strălucitor este un aspect important al cărții noastre de vizită și necesită o îngrijire adecvată pentru a rămâne în formă optimă. Mai...

Cum poți recunoaște AVC-ul? Primele semne!

Un accident vascular cerebral (AVC) poate fi o afecțiune gravă și este important să poți recunoaște semnele timpurii pentru a solicita imediat ajutor medical...

Valentine’s Day – o zi a iubirii, nu altă zi a violenței

Măsurând sintagmele populare spuse la nervi sau apăsat, bizare sau ciudate le includem în bagajul nostru verbal și comportamental: ,,Iubirea naște violență”? ,,Eu te-am...