8.5 C
București
marți, 18 ianuarie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Cum ar arăta Bucureștiul după un cutremur major?

Cum ar arăta Bucureștiul după un cutremur major?

“În cazul unui cutremur major, peste 2000 de clădiri din Capitală s-ar putea prăbuși. 400 de străzi ar putea fi blocate de rămășițele din imobile și peste 200 de hectare ar putea fi acoperite de dărâmături. Așa ar putea arăta orașul după un seism de mare intensitate. O spune cea mai nouă platformă online lansată joi în București”, informează Digi24.

Această platformă a estimat că în cazul unui seism major în singurul oraș din România, cu peste 2 milioane de locuitori, 10% din străzi ar fi nefolosibile.

Matei Sumbasacu, co-fondator:

“Situația este periculoasă. Nu aș zice șocant de periculoasă pentru că ne-am obișnuit cu ea. Dar dacă s-ar uita cineva din exterior ar fi șocat.

Este periculoasă pentru că pe lângă clădirile care or pica, o să avem un oraș blocat, un oraș cu o hartă schimbată pe care nu o să știm să îl utilizăm în primele zile.”

Cele mai multe zone cu risc seismic se află în centrul Bucureștiului unde se află cele mai vechi clădiri. O astfel de zonă este și Calea Victoriei, unde lipsa renovărilor a dus la căderea tencuielii.

Cezar Vlăduț, pro-rector “Universitatea de Construcții Tehnice București”:

”Problema nu poate fi rezolvată pe azi de mâine, dar inițiative de acest gen. De asemenea, la nivelul Ministerului Dezvoltării este o inițiativă de a modifica expertizarea clădirilor și de a defini o expertizare simplă, mult mai rapidă.”

SourceDigi24

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


ULTIMELE ARTICOLE

Ciucă: Un milion de facturi trimise greșit vor fi refăcute

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat luni seara, la finalul ședinței coaliției, că un milion de facturi emise greșit vor fi recalculate, fără ca românii...

Există siguranță în școlile din România?

Sorin Cîmpeanu a fost întrebat, luni seara, despre gradul de siguranță în școli în acest moment, în contextul pandemiei. Ministrul Educației a explicat că...

BILD: Trenurile siberiene sunt pline de soldați și tancuri ale armatei ruse care se deplasează spre granița cu Ucraina

Armata Rusiei s-a pus în mișcare. În aprilie și, din nou, în octombrie 2021, Kremlinul și-a deplasat mai mult de 100.000 de soldați din...

Cu ce bani vom plăti facturile uriașe?

Ziua culturii, din 2022, a fost sărbătorită în plin scandal social și politic făcând ca declarațiile politicienilor legate de Mihai Eminescu și importanța "Zilei...