Cum alegem obiectele de artă pentru locuință? Obiectele de artă au scopul de a îmbogăți vizual dar și cultural locuința. Ele pot aduce plus valoare celor care sunt musafiri sau chiar și celor care locuiesc. Deși nu toți optează pentru astfel de decorațiuni, este bine să știm dacă, când și cum merită să optăm pentru acestea.

Despre artă și valoarea ei

Arta este, în esență, cea mai profundă expresie a creativității umane. Pe cât de dificil de definit, pe atât de dificil de evaluat, având în vedere faptul că fiecare artist își alege singur regulile și parametrii de lucru. Se poate spune, totuși, ca arta este rezultatul alegerii unui mediu, a unui set de reguli pentru folosirea acestui mediu și a unui set de valori ce determină ce anume merită a fi exprimat prin acel mediu pentru a induce un sentiment, o idee, o senzație sau o trăire în modul cel mai eficient posibil pentru acel mediu. Prin modul său de manifestare, arta poate fi considerată și ca o formă de cunoaștere (cunoașterea artistică).

Despre Arkia Creative Home

Arkia Creative Home
Arkia Creative Home

Misiunea Arkia Creative Home este de a crea pentru clienți, dar și împreună cu ei, un spațiu în care să se poată visa, lucra, în care să se poată juca, dar care să le ofere, pe lângă confort, mai multă fericire.

Arkia este locul unde ancorezi pentru a-ți găsi resursele și colaboratorii potriviți, pregătiți să ducă la bun sfârșit călătoria propusă. Înțelegem unicitatea clientului și dezvoltăm un proiect unic, bazat pe preferințele sale și bugetul alocat.

Cu ajutorul esteticii, modelăm culorile și formele în entități care să aducă încântare și să răspundă funcționalității propuse.

Suntem alături de client pe toată perioada de cercetare, conceptualizare, proiectare, bugetare și până la finalizarea implementării proiectului.

Cum alegem obiectele de artă pentru locuință?

În emisiunea ”Business la Superlativ” cu Flori Stoian, cofondatoarea Arkia Creative Home, Andra Raluca Tăutu, ne-a arătat criteriile prin care ne îmbogățim locuința cu ajutorul obiectelor de artă:

”Cred că obiectele de artă nu trebuie luate ca să arătăm cuiva cine suntem, ci trebuie luate pentru noi. Pentru că ele reprezintă hrană pentru suflet. Degeaba am în casă Picasso sau Grigorescu, dacă eu nu știu să fac diferența între ele și vorbesc agramat. Nu are sens.

În general, obiectele de artă spun foarte mult despre cel care locuiește și care le deține.”

Aici poți viziona întreaga emisiune:

1 COMENTARIU

Comments are closed.