duminică, aprilie 14, 2024
Acasă Emisiuni Alături de tine Cum ajutăm victimele abuzului?

Cum ajutăm victimele abuzului?

Cum ajutăm victimele abuzului? Asociația F.R.E.E. https://asociatiafree.org/free/ caută de peste 10 ani femeile care sunt victime ale traficului de persoane în scopuri sexuale pentru a le oferi sprijin și suport.

Cum putem ajuta?

Pentru acele femei care au nevoie și își doresc să se desprindă de industria prostituției, voluntarii asociației oferă alternative și sprijin moral și psihologic. Toate aceste lucruri ajută aceste persoane să înceapă o viață mai bună. O viață în care nu mai sunt victime și sunt fericite și mândre de ceea ce realizează.

Unde este Dumnezeu în această activitate?

Dumnezeu este în centrul activității celor de la Asociație și printr-o abordare holistică. Prin intermediul voluntarilor inimoși aceștia oferă posibilitatea unei vieți mai bune unor femei pe care societatea refuză să le vadă.

Bisericile închid ochii în fața situației

Laetiția Drăgan, invitata Alinei Ilioi în emisiunea ”Alături de tine” a povestit că, din păcate, inclusiv bisericile, ca instituții menite să aducă speranță și bucuria mântuirii tuturor oamenilor, se fac că nu văd aceste femei. Ele nu aud strigătul de ajutor al celor care practică expoatarea sexuală.

”La început, scopul acestei asociații nu a fost primit foarte bine de biserici. Am văzut că foarte multe biserici închideau ochii. Nu voiau sa știe foarte multe despre acest subiect pentru că, da, într-adevăr este un subiect tabu în biserică. Lucrul acesta m-a întristat pentru că părerea mea și înțelegerea mea despre Biblie este că Isus însuși a fost exemplul nostru de persoană care mergea către aceste femei și care nu le judeca și nu le controla, ci le oferea o a doua șansă. Și cred că astăzi văd mai multe biserici deschise către această lucrare și sper ca tot mai mulți creștini să înțeleagă că este scopul nostru să mergem către toate persoanele care sunt ”bolnave” cum zicea Isus și au nevoie de ajutorul nostru.”

În link-ul de mai jos poți afla cum să fi și tu un ucenic pentru Hristos. Totodată să ajuți chiar și pe cei mai marginalizați membrii ai societății noastre:

ULTIMELE ARTICOLE

Creștinii și frica de moarte

Frica de moarte a fost una dintre cele mai fundamentale temeri umane de-a lungul istoriei. Pentru mulți, credința religioasă a oferit un refugiu împotriva...

Case de marcat portabile potrivite pentru fiecare afacere

Vânzările și evidența fiscală a unei firme care desfășoară activități comerciale au nevoie de un suport tehnologic de calitate. Alegerea unei case de marcat...

De ce să le oferi copiilor cărți de Paște?

Chiar dacă mai sunt câteva săptămâni bune până la Paște, dacă ai copii sau dacă vei merge în vizită la cineva care are, probabil...

Cum să ne ferim de razele UV periculoase

Protejarea pielii împotriva razelor ultraviolete (UV) este esențială pentru prevenirea problemelor de sănătate precum arsurile solare, îmbătrânirea prematură a pielii și riscul de cancer...