vineri, decembrie 8, 2023
Acasă Emisiuni Matinal A7 Cum a slăbit un român de la 150 la 78 de kg...

Cum a slăbit un român de la 150 la 78 de kg într-un an?

Cum a slăbit un român de la 150 la 78 de kg într-un an? Povestea invitatului din emisiunea ”Matinal A7” este una pe care nu vrei să o pierzi! De multe ori ne pierdem motivația pentru a face schimbări sănătoase cu privire la organismul nostru. Și de ce nu, trebuie să recunoaștem că îngrășatul este provocat de multe ori de o dependență de ceva anume.

Îngreunarea procesului de slăbire

Lipsa de motivație este una dintre cele mai frecvent citate bariere în calea pierderii în greutate. Cât de motivat ești să slăbești depinde de numeroși factori, inclusiv de unde provine motivația ta:

  • Motivația extrinsecă provine din exterior, sub formă de recompense monetare sau alte recompense tangibile, presiune din partea altora, dorința de aprobare sau sentimente negative precum vinovăția sau rușinea.
  • Motivația intrinsecă vine din interior – sunteți motivat de satisfacția inerentă, personală, pe care o obțineți făcând o activitate sau văzând rezultatele acesteia.

Cercetătorii au analizat modul în care aceste două tipuri de motivație au afectat modul în care participanții au aderat la un program de slăbire pe internet de 16 săptămâni – și cât de mult au slăbit. În timp ce majoritatea participanților au experimentat o motivație intrinsecă și extrinsecă crescută la începutul programului, cei care au obținut o reducere de cinci procente a greutății corporale la 16 săptămâni au fost cei care și-au menținut motivația intrinsecă între săptămâna 4 și săptămâna 16 a studiului. Grupul care a avut mai puțin succes a înregistrat o scădere semnificativă atât a motivației intrinseci, cât și a celei extrinseci pe măsură ce a trecut timpul.

Cum a slăbit un român de la 150 la 78 de kg într-un an?

În emisiunea ”Matinal A7” cu Iosif și Beni Graur, invitatul Costel Mușat, hairstylist, povestește parcursul său de succes în lupta împotriva kilogramelor:

”Eu am fost destul de afectat din punct de vedere psihic. Îți pierzi și încrederea în tine, stima de sine, respectul. Cred că este foarte important să ai o stare de spirit bună. În momentul în care te uiți în oglindă să te uiți să arăți cum îți place. Se poate întâmpla să te resemnezi. Și mie mi s-a întâmplat. Mai ales până să fac pasul ăsta și să fiu 100% motivat.”

1 COMENTARIU

Comments are closed.

ULTIMELE ARTICOLE

Evitarea conflictelor între părinți și copii

Evitarea conflictelor între părinți și copii. Relația de comunicare între părinte și copil nu este ferită de apariția și escadarea conflictelor. Poate părea exagerat,...

Ce spune Nicolae Ciucă despre relația cu președintele Klaus Iohannis?

Președintele Senatului, Nicoale Ciucă, a făcut declarații de zile mari, în exclusivitate, la A7TV. Liderul Partidului Național Liberal este convins că formațiunea pe care...

Vrei să vezi zăpadă? Trei destinații turistice în care poți merge!

Vrei să vezi zăpadă? Trei destinații turistice în care poți merge! Deși în România a apărut deja zăpada, unii se gândesc la iernile trecute, când...

Cât de greu este să crezi?

O Explorare a Credinței în Era Modernă Umanitatea în continuă evoluție, în care tehnologia avansată și progresele științifice deschid noi orizonturi, caută totuși răspuns la...