vineri, decembrie 8, 2023
Acasă Editoriale Actualitate Cum a reacționat Vladimir Putin la aflarea veștii despre moartea lui Mihail...

Cum a reacționat Vladimir Putin la aflarea veștii despre moartea lui Mihail Gorbaciov?

Mihail Gorbaciov a condus Uniunea Sovietică din 1985 până în 1991 ca secretar general al Comitetului Central al PCUS și apoi ca președinte al URSS.

 

El a anunțat încetarea activităților sale în calitate de președinte, după semnarea Acordurilor de la Belovezhskaya în decembrie 1991.

 

După demisie, Gorbaciov a creat Fundația Internațională pentru Studii Socio-Economice și Politice (Fundația Gorbaciov), Crucea Verde Internațională, a fondat Forumul pentru Noua Politică și a fost unul dintre inițiatorii creării Forumului Laureaților Premiului Nobel pentru Pace.

 

„În această seară, după o boală gravă și prelungită, Mihail Sergheievici Gorbaciov a murit”, a declarat Spitalul Clinic Central din Moscova.

 

Mihail Gorbaciov a murit la vârsta de 91 de ani.

Prin intermediul purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, Putin și-a exprimat profundele condoleanțe.

Mai mult, în această dimineață, liderul de la Moscova a anunțat că trimite o telegramă de condoleanțe rudelor lui Gorbaciov.

„Vladimir Putin își exprimă profundele condoleanțe în urma morții lui Mihail Gorbaciov.

De dimineață, el va trimite o telegramă de condoleanțe familiei și prietenilor”, a spus Peskov, conform agenției de presă TASS.

ULTIMELE ARTICOLE

Evitarea conflictelor între părinți și copii

Evitarea conflictelor între părinți și copii. Relația de comunicare între părinte și copil nu este ferită de apariția și escadarea conflictelor. Poate părea exagerat,...

Ce spune Nicolae Ciucă despre relația cu președintele Klaus Iohannis?

Președintele Senatului, Nicoale Ciucă, a făcut declarații de zile mari, în exclusivitate, la A7TV. Liderul Partidului Național Liberal este convins că formațiunea pe care...

Vrei să vezi zăpadă? Trei destinații turistice în care poți merge!

Vrei să vezi zăpadă? Trei destinații turistice în care poți merge! Deși în România a apărut deja zăpada, unii se gândesc la iernile trecute, când...

Cât de greu este să crezi?

O Explorare a Credinței în Era Modernă Umanitatea în continuă evoluție, în care tehnologia avansată și progresele științifice deschid noi orizonturi, caută totuși răspuns la...