vineri, decembrie 1, 2023
Acasă Emisiuni La zi Cui îi aparține vina neintrării României în Schengen?

Cui îi aparține vina neintrării României în Schengen?

Cui îi aparține vina neintrării României în Schengen? De ce Austria și Olanda au votat totuși împotriva României? Este un plan ascuns al aliaților lui Putin? Aceste întrebări circulă în rândul mass-media iar populația este decisă să boicoteze firmele austriece. Recent în Parlamentul European a fost și un scandal de corupție în care un reprezentant important a fost arestat.

Declarația Președintei Parlamentului European pentru viitorul României

Întebată ce mesaj are pentru români după consiliul JAI din 8 decembrie, când Austria s-a opus intrării României în spațiul comun de liberă circulație, Metsola a răspuns:

„Le spun să privească dincolo de acest moment dificil, dezamăgitor și frustrant. Să privim la 2023 cu optimism, să privim cu speranță la o decizie pozitivă”.

„Vreau să mă asigur că în 2023 vom reuși, pentru că nu avem alternativă. În 2024 sunt alegeri europene. Care va fi mesajul nostru pentru cetățenii europeni din România? Votați pentru Parlamentul European, casa democrației. Responsabilitatea mea este să conving, dar și să livrez. Și cred că este momentul ca România să intre în Schengen. În prima jumătate a anului 2023 ar trebui ca România să adere la Schengen”, a adăugat ea.

Cui îi aparține vina neintrării României în Schengen?

În emisiunea ”La Zi” cu Flori Stoian, invitatul Mario de Mezzo, vicepreședinte PNL Sector 5, explică cine este vinovat pentru neaderarea României în spațiul Schengen:

”Cred că eșecul se referă la faptul că această neintrare a României în Schengen, nu este defapt un eșec al României, ci este un eșec al Europei. În momentul în care toate țările din spațiul Shengen, în afară de Austria, susțin aderarea României în acest spațiu și în care toate țările explică de ce România este corect să adere. Cu toate acestea o singură țară precum Austria a răsturnat situația. 

Eșecul nu este al României.”

Aici poți urmări întreaga emisiune:

ULTIMELE ARTICOLE

Cum ne protejăm datele pe internet?

Cum ne protejăm datele pe internet? Mai mulți băieți adolescenți din SUA au început să folosească inteligența artificială pentru a crea fotografii deepfake nud...

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare. Unul dintre cele mai frumoase orașe ale Europei, Barcelona, se confruntă cu probleme mari din cauza infracționalității care...

Cum să citești oamenii ca pe o carte?

Suntem cu toții fascinați de acele persoane care par să aibă o conexiune instantanee cu alții, reușind să înțeleagă și să sesizeze ceea ce...

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă?

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă? Ceea ce avem toți în comun sunt nevoia de a fi iubiți și suferința pe care...