8.5 C
București
marți, 4 octombrie 2022
Acasă Emisiuni Business la superlativ Cui i-a vândut Radu Savopol, fondatorul 5 to go, 35% din afacere?

Cui i-a vândut Radu Savopol, fondatorul 5 to go, 35% din afacere?

Joia trecută, colega noastră Flori Stoian, realizator Business la Superlativ, l-a avut invitat, prin Skype, alături de Geta Voinea, pe Radu Savopol.

Radu s-a născut într-o familie atipică, cu rădăcini grecești și țigănești, ce s-a format pe la 1700.

Pe lângă asta, întreaga familie a avut înclinații spre cultură, dar Radu a fost primul care s-a apucat de comerț sau negustorie, cum îi place să spună, asta în ciuda studiilor din domeniul artei.

Radu Savopol este fondator și CEO 5 to go, cel mai mare lanț de franciză, cu peste 150 de locații în România.

Radu Savopol are peste 20 de ani de experiență în domeniul Horeca și susține că a fost printre primii care a luat decizia de a închide, atunci când s-a instaurat starea de urgență.

Însă, Radu Savopol a hotărât să deschidă cafenele începând cu data de 5 mai, pentru a se pregăti de momentul în care se vor ridica o parte din măsuri.

“Domeniul nostru Horeca se axează pe experiențele pe care oamenii le au când vin într-un restaurant, într-o cafenea sau într-un hotel și din păcate acum când intri într-o cafenea 5 to go te simți un pic ca la Medicover.

Sunt niște lucruri care te sperie un pic. Impactul acesta de protecție cu panouri, cu măști, cu mănuși, cu detergent, cu dezinfectanți nu sunt cele mai plăcute.

Dar, cu toate astea, primele trei zile de activitate ne-au dat speranțe.

Oamenii care au intrat în cafenele sau au fost serviți la geam au avut reacții de bucurie.

Se vedea că sunt bucuroși că se pot întoarce la normalitate“, spune CEO-ul 5 to go într-un interviu pentru Forbes România.

La începutul verii trecute, Radu Savopol a fost pus în legătură cu Vlad Bușilă, directorul fondului Mozaik Investemnts pentru a discuta despre o posibilă investiție pe care Mozaik Investments să o facă în rețeaua 5 To Go.

Nu a fost deloc simplu. La prima interacțiune, Savopol a spus că nu are nevoie de bani și că dezvoltarea lanțului său de francize se poate face din propriile resurse.

În replică, directorul fondului, cu o experiență de peste 13 ani în investment banking la Capital Partners i-a propus un obiectiv pentru realizarea căruia era nevoie de capital: triplarea numărului de cafenele în trei ani.

După aceea, lucrurile s-au mișcat repede, iar în luna august, fondul i-a făcut o ofertă fondatorului 5 To Go.

la mijlocul lui decembrie, Savopol și Bușilă organizau o conferință de presă în care era anunțată vânzarea a 35% din cea mai extinsă rețea de cafenele din România către fondul regional Mozaik Investments, care, prin această mișcare, marca prima sa investiție locală.

Despre toate acestea, dar și multe alte lucruri interesante, aflați urmărind emisiunea BUSINESS LA SUPERLATIV cu Flori Stoian.

https://www.youtube.com/watch?v=P5HhxVJd2QE&list=PLgW0WDrViy_6AtaLfTxaBsmYz512SZjPS

 

 

 


ULTIMELE ARTICOLE

Cum reușesc unele persoane să trăiască mai mult?

Cum reușesc unele persoane să trăiască mai mult? Este o întrebare care a provocat diverse discuții prin care s-a încercat o găsire a unei...

Distracția face o relație de căsătorie mai interesantă?

Distracția face o relație de căsătorie mai interesantă? Foarte multe cupluri de diferite vârste pierd pe parcursul anilor acea flacără a așa numitei distracții,...

Bolnavii de Alzheimer vor avea parte de un nou tratament

Bolnavii de Alzheimer vor avea parte de un nou tratament conform FDA. Boala Alzheimer este o patologie neurodegenerativă progresivă. Aceasta afectează gândirea coerentă, memoria și...

Mit sau adevăr – bebelușii poftesc?

Societatea din ziua de astăzi perpetuează ideea că bebelușii poftesc diverse alimente, mai ales în dreptul sugarilor. Este oare acest lucru un mit sau...