8.5 C
București
vineri, 10 iulie 2020
Acasă Emisiuni Business la superlativ Cui i-a vândut Radu Savopol, fondatorul 5 to go, 35% din afacere?

Cui i-a vândut Radu Savopol, fondatorul 5 to go, 35% din afacere?

Joia trecută, colega noastră Flori Stoian, realizator Business la Superlativ, l-a avut invitat, prin Skype, alături de Geta Voinea, pe Radu Savopol.

Radu s-a născut într-o familie atipică, cu rădăcini grecești și țigănești, ce s-a format pe la 1700.

Pe lângă asta, întreaga familie a avut înclinații spre cultură, dar Radu a fost primul care s-a apucat de comerț sau negustorie, cum îi place să spună, asta în ciuda studiilor din domeniul artei.

Radu Savopol este fondator și CEO 5 to go, cel mai mare lanț de franciză, cu peste 150 de locații în România.

Radu Savopol are peste 20 de ani de experiență în domeniul Horeca și susține că a fost printre primii care a luat decizia de a închide, atunci când s-a instaurat starea de urgență.

Însă, Radu Savopol a hotărât să deschidă cafenele începând cu data de 5 mai, pentru a se pregăti de momentul în care se vor ridica o parte din măsuri.

“Domeniul nostru Horeca se axează pe experiențele pe care oamenii le au când vin într-un restaurant, într-o cafenea sau într-un hotel și din păcate acum când intri într-o cafenea 5 to go te simți un pic ca la Medicover.

Sunt niște lucruri care te sperie un pic. Impactul acesta de protecție cu panouri, cu măști, cu mănuși, cu detergent, cu dezinfectanți nu sunt cele mai plăcute.

Dar, cu toate astea, primele trei zile de activitate ne-au dat speranțe.

Oamenii care au intrat în cafenele sau au fost serviți la geam au avut reacții de bucurie.

Se vedea că sunt bucuroși că se pot întoarce la normalitate“, spune CEO-ul 5 to go într-un interviu pentru Forbes România.

La începutul verii trecute, Radu Savopol a fost pus în legătură cu Vlad Bușilă, directorul fondului Mozaik Investemnts pentru a discuta despre o posibilă investiție pe care Mozaik Investments să o facă în rețeaua 5 To Go.

Nu a fost deloc simplu. La prima interacțiune, Savopol a spus că nu are nevoie de bani și că dezvoltarea lanțului său de francize se poate face din propriile resurse.

În replică, directorul fondului, cu o experiență de peste 13 ani în investment banking la Capital Partners i-a propus un obiectiv pentru realizarea căruia era nevoie de capital: triplarea numărului de cafenele în trei ani.

După aceea, lucrurile s-au mișcat repede, iar în luna august, fondul i-a făcut o ofertă fondatorului 5 To Go.

la mijlocul lui decembrie, Savopol și Bușilă organizau o conferință de presă în care era anunțată vânzarea a 35% din cea mai extinsă rețea de cafenele din România către fondul regional Mozaik Investments, care, prin această mișcare, marca prima sa investiție locală.

Despre toate acestea, dar și multe alte lucruri interesante, aflați urmărind emisiunea BUSINESS LA SUPERLATIV cu Flori Stoian.

https://www.youtube.com/watch?v=P5HhxVJd2QE&list=PLgW0WDrViy_6AtaLfTxaBsmYz512SZjPS

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

Tratament îngrozitor pentru copiii dependenți de internet

Din cauza modului în care au condus o tabără unde încercau să vindece tinerii și copiii considerați dependenți de internet, patru bărbați din China...

REȚETA A LA FABIEN: CRUMBLE CU DOVLECEL

Dovlecelul conține mai mult de 90% apă, astfel încât unul de mărime medie are numai 25 de calorii. Fiind un aliment ușor, Fabien ne...

Condiții de cazare inumane pentru românii infectați la abatorul din Germania

În urma unei inspecţii a condiţiilor de cazare pentru angajaţii est-europeni din focarul de coronavirus de la abatorul Toennies din Rheda-Wiedenbrueck s-au constatat aproape...

Lovitură dură pentru Melania Trump! O sculptură care o reprezenta a fost incendiată

O sculptură în lemn a primei doamne a Statelor Unite, Melania Trump, a fost incendiată în apropiere de oraşul său natal, Sevnica, din Slovenia,...

COMENTARII RECENTE

Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?