8.5 C
București
joi, 29 octombrie 2020
Acasă Editoriale Actualitate Cu cine sau unde ne lăsăm copiii?

Cu cine sau unde ne lăsăm copiii?

După începerea școlii, copiii și bunicii trebuie să fie ținuți la distanță unii de alții, așa ne recomandă autoritățile. Ușor de spus, greu de făcut.

After-school-urile au jumătate din locurile dinaintea pandemiei, deoarece trebuie să respecte reguli de distanțare, iar puțini părinți își permit să plătească o bonă.

În apropierea redeschiderii școlilor, mulți părinți se interesează de locuri disponibile la after-school.

Toți vor să fie siguri că spațiile în care vor sta copiii lor sunt dezinfectate și se iau toate măsurile pentru a limita îmbolnăvirea cu coronavirus.

Când veți intra în after-school va trebui să purtați o mască de protecție. Acest lucru se va întâmpla și în cazul copiilor, dar și în cazul cadrelor didactice.

Apoi o asistentă medicală va face tirajul epidemiologic. În primul rând, se va măsura temperatura.

„Ne-a luat mai bine de o lună ca să știm care sunt condițiile optime pentru deschidere, ca să respectăm legea și să ne adaptăm condițiilor impuse de cele două ministere.

Am studiat foarte amănunțit exact ce au indicat Ministerul Sănătății și Ministerul Educației, avem tot ce înseamnă măști, dezinfectant”, spunea Valentina Dragomir, director de after-school

Varianta bonelor nu mai este una atractivă pentru părinți, pentru că acest lucru este destul de costisitor

În schimb, prețul plătit pentru after-school pleacă de la 600 de lei și poate ajunge până la aproximativ 1.000 de lei pe lună.

Salariul unei bone este între 1.800-2.000 lei, pentru șase ore. Pentru opt ore deja 2.500-2.700.

„Nu cred în bone. Cred că este foarte greu să găsești o bonă care sa poată să acopere partea educațională, nu zic că nu există, dar este greu de găsit”, spune o femeie.

„Bonele din ziua de azi, mai rar să găseşti una bună. Am văzut pe un grup de mămici că salariul unei bone ajunge şi la 4.000 de lei, degeaba mă duc eu la muncă, nu îmi ajunge salariul să plătesc bona”, afirmă o mamă.

În această perioadă mulți părinți aleg să rămână acasă cu copiii, iar cei care nu pot face acest lucru pentru că sunt nevoiți să meargă la serviciu, apelează la bunici.

SourceDigi24

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

29 OCTOMBRIE ÎN ISTORIE

Ziua Internațională a Internetului este sărbătorită în fiecare an pe 29 octombrie, aceasta fiind data la care a fost trimis primul mesaj de la...

Datornicii vor putea să își vândă singuri bunurile luate în leasing

Consumatorii datornici vor putea să își vândă singuri bunurile luate în leasing, potrivit unei prevederi cuprinse într-un proiect care a primit votul final în...

Alexandru Rafila crede că numărul de îmbolnăviri va continua să crească

Reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, Alexandru Rafila, crede că numărul de îmbolnăviri va continua să crească în perioada următoare, scrie News.ro. ”Eu cred...

28 OCTOMBRIE ÎN ISTORIE

Pe 28 octombrie 1931 se năștea cunoscutul actor român, Ilarion Ciobanu. Pe lângă actorie, Ilarion Ciobanu a semnat, de asemenea, regia a două filme,...

COMENTARII RECENTE

Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?