joi, februarie 22, 2024
Acasă Editoriale Stil de viață Cu ce să înlocuiești ciocolata caldă?

Cu ce să înlocuiești ciocolata caldă?

Cu ce să înlocuiești ciocolata caldă? Ne apropiem de sezonul sărbătorilor și nu doar copiii, ci și adulții râvnesc la o ciocolată caldă în acompaniamentul colindelor. Însă această băutură, deși un deliciu, nu este sănătoasă pentur organism, mai ales dacă este consumată în cantitate mare. Cu toate acestea ne dorim să ne răfățăm cu o băutură caldă. Există și alternative sănătoase?

Experții doc.ro spun că o ciocolată caldă oferită ocazional celui mic nu reprezintă o tragedie, însă consumul zilnic nu este deloc indicat.

Motivul? Ciocolata caldă conține o cantitate foarte mare de zahăr, dar și cofeină. După ce copilul bea o ceașcă de ciocolată caldă, nivelul de zahăr din sânge crește brusc, iar cel mic devine agitat din cauza cofeinei.

Dacă ai obiceiul de a-i cumpără copilului o ciocolată caldă atunci când ieșiți în oraș, la o cafenea sau la restaurant, ar trebui să știi că aceasta vine la pachet cu nu mai puțin de 5 lingurițe de zahăr, adică în jur de 20 de grame. Zahărul în exces este contraindicat indiferent de vârstă, atât din cauză că are o densitate calorică mare, cât și din cauza faptului că este dăunător pentru sănătate.

Cu ce putem înlocui?

Lapte încălzit, aromatizat cu mirodenii 

lapte

O cană de lapte conține 300 de miligrame de calciu, deci contribuie foarte mult la nevoile zilnice ale unui copil.

Compot de căpșune, fără zahăr 

căpșune

În 30 de minute poți pregăti un compot sănătos, pe care cel mic îl poate consuma atât cald, cât și rece. Ai nevoie de 250 g de căpșune spălate, curate și tăiate pe jumătate, 1 lingură de miere, 1 linguriță de zeamă de lămâie și ½ linguriță de extract de vanilie și apă.

Suc de legume

suc de legume

Sucul de legume este o modalitate de a-l face pe copil să bea altceva decât lapte sau apă. Poți amesteca legumele cu câteva fructe pentru o aromă mai prietenoasă pentru copii. Cum ar fi morcovii și portocalele se potrivesc de minune împreună, la fel ca mango, ananasul și kale.

ULTIMELE ARTICOLE

Evită relațiile toxice

O relație de cuplu toxică este una în care există un model de comportament dăunător, abuziv sau manipulativ între parteneri. Aceasta poate include abuz...

Tehnici de îngrijire corectă a părului

Părul sănătos și strălucitor este un aspect important al cărții noastre de vizită și necesită o îngrijire adecvată pentru a rămâne în formă optimă. Mai...

Cum poți recunoaște AVC-ul? Primele semne!

Un accident vascular cerebral (AVC) poate fi o afecțiune gravă și este important să poți recunoaște semnele timpurii pentru a solicita imediat ajutor medical...

Valentine’s Day – o zi a iubirii, nu altă zi a violenței

Măsurând sintagmele populare spuse la nervi sau apăsat, bizare sau ciudate le includem în bagajul nostru verbal și comportamental: ,,Iubirea naște violență”? ,,Eu te-am...