marți, septembrie 26, 2023
Acasă Editoriale Stil de viață Cu ce plante combatem balonarea?

Cu ce plante combatem balonarea?

Cu ce plante combatem balonarea? Senzația de balonare, cunoscută în termeni medicali drept meteorism abdominal reprezintă un disconfort gastrointestinal cauzat de acumularea de gaze la nivelul intestinelor, ceea ce conduce la destinderea abdomenului superior. Experții doc.ro ne ajută să combatem acest fenomen biologic.

Ce alimente ne ajută?

Frunze de mentă

Menta este eficientă în tratarea balonării întrucât conține substanțe care relaxează musculatura stomacului. Pentru a-ți fi utilă în tratarea balonării, menta trebuie folosită singură, nu în combinație cu alte plante. Prepară un ceai din frunze proaspete de mentă (10 frunze de mentă la 250 ml apă clocotită), lasă-l 5 minute și bea-l fie cald, fie răcit, cu cuburi de gheață în el. Dacă nu ai mentă proaspătă, folosește un pliculeț cu mentă uscată.

Chimen dulce

Și semințele de chimen dulce funcționează ca remedii pentru balonare. Poți prepara un ceai din semințe de chimen dulce, folosind o linguriță de semințe la o cană de apă clocotită. Lasă semințele să se infuzeze 10-15 minute, apoi răcește ceaiul, strecoară-l și consumă-l. De asemenea, poți mesteca aceste semințe.

Ceai verde

Ceaiul verde calmează tractul digestiv și conține substanțe active care relaxează vezica biliară și tratează balonarea. Dacă ai probleme cu starea de agitație ori cu insomniile, ai grijă la cantitatea de ceai verde consumată întrucât acesta conține cofeină și te poate agita. E indicat să bei doar o cană de ceai verde în cursul dimineții pentru a nu interfera cu somnul.

Mușețel

Și ceaiul se mușețel calmează crampele musculare și totodată ameliorează balonarea. Îți poți face un obicei din a consuma un asemenea ceai între mese, pentru ca balonarea să nu apară. Prepară un ceai de mușețel din 2 lingurițe de flori la o cană de apă clocotită, lasă să se infuzeze 15 minute acoperit, apoi strecoară și bea.

Ghimbir

Și ceaiul de ghimbir sau o bucățică de ghimbir consumată crudă poate reduce balonarea. Pentru a face un ceai de ghimbir, pune la fiert 250 ml apă, iar când clocotește, adaugă 2 cm de rădăcină de ghimbir descojită și feliată și lasă la fiert 10 minute, apoi strecoară și bea.

1 COMENTARIU

Comments are closed.

ULTIMELE ARTICOLE

Lipsa de protecție a medicilor ginecologi

Lipsa de protecție a medicilor ginecologi. Unde începe și unde se termină malpraxisul? Relația de încredere pacient-medic este „zdruncinată” în România, fiind vorba despre...

Cu cine vor vota românii?

Cu cine vor vota românii? 2024 se anunţă un an crucial pentru viitorul României. În condiţiile în care ar urma să avem în acelaşi...

Are nevoie sistemul românesc de învățământ de o schimbare?

Are nevoie sistemul românesc de învățământ de o schimbare? Este suficient așa cum este în momentul de față? De ce randamentul în generațiile actuale...

Când o căsnicie poate ajunge la divorț?

Când o căsnicie poate ajunge la divorț? Durata medie a căsătoriilor care se finalizează cu divorț, în România, este de 8-9 ani. Rată care...