sâmbătă, decembrie 2, 2023
Acasă Editoriale Actualitate Criză în coaliția de guvernare: USR-PLUS se îndepărtează de PNL

Criză în coaliția de guvernare: USR-PLUS se îndepărtează de PNL

Data de 1 septembrie 2021 marchează finalul echipei guvernamentale formate din PNL, UDMR și USR-PLUS, în urma demiterii Ministrului Justiției de către Florin Cîțu, pe seama programului național ”Anghel Saligny”.

Reacțiile nu au întârziat să apară iar partidul PSD așteaptă ca USR-PLUS să li se alăture pentru a depune moțiune de cenzură și a alege un alt premier.

Dan Barna, lider USR, a comentat pe pagina sa de facebook:

”Florin Cîțu a arătat în această seară că nu poate conduce nimic. Cu atât mai puțin un Guvern.
Abuzul de putere, deciziile luate noaptea ca hoții nu sunt marca înregistrată a lui Liviu Dragnea. Iar Florin Cîțu a arătat că e mai rău decât Dragnea. Și asta pentru că înșală cu cinism și rea voință așteptările unui electorat care a cerut altceva.
Florin Cîțu trebuie să plece.”

În emisiunea ”La Zi”, găzduită de Flori Stoian, invitații Maria Grapini – eurodeputat, Adrian Dobre – analist politic și Artin Sarchizian – avocat au discutat ce implicații reprezintă pentru România un astfel de eveniment:

”Este o criză politică majoră pentru că în momentul de față coliziunea dintre cele două forțe ale coaliției de guvernare este importantă.

Chiar dacă eu nu cred că USR-PLUS va părăsi guvernarea, dar din această coliziune cu siguranță una dintre cele două forțe politice va pierde.

Fie va pierde PNL și dacă domnul Cîțu nu reușește să treacă PNDL 3 în această seară atunci poate să spună la revedere la funcția de președinte a partidului.

Ori va pierde USR-PLUS și primește iarăși în compensație o foiță de hârtie pe care e trecut vreun protocol sau niște condiții și atunci domnul Barna își va lua la revedere de la funcția de președinte a partidului”, a declarat Adrian Dobre.

”Este extrem de grav ce se întâmplă acum. Poate că nici nu conștientizăm încă cât de grav este pentru că efectele întotdeauna vin mai târziu și vin ca un bulgăre de zăpadă.

Faptul că noi avem acum pierderi pe toate fronturile, pe de o parte avansul de la PNRR despre care spuneați și anume 4 miliarde de euro care ar fi fost o infuzie în economia românească.

Pe de altă parte pierdem acum prin această ceartă ca la copiii care își fură jucăriile pe un program național care ar trebui să funcționeze. Pentru că în toate guvernele a fost”, a adăugat Maria Grapini.

Pentru a vedea întreaga emisiune, poți da click aici:

Sourcea7tv

1 COMENTARIU

Comments are closed.

ULTIMELE ARTICOLE

Cum ne protejăm datele pe internet?

Cum ne protejăm datele pe internet? Mai mulți băieți adolescenți din SUA au început să folosească inteligența artificială pentru a crea fotografii deepfake nud...

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare. Unul dintre cele mai frumoase orașe ale Europei, Barcelona, se confruntă cu probleme mari din cauza infracționalității care...

Cum să citești oamenii ca pe o carte?

Suntem cu toții fascinați de acele persoane care par să aibă o conexiune instantanee cu alții, reușind să înțeleagă și să sesizeze ceea ce...

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă?

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă? Ceea ce avem toți în comun sunt nevoia de a fi iubiți și suferința pe care...