8.5 C
București
miercuri, 25 mai 2022
Acasă Editoriale Actualitate Criza economică din România. Ce soluții are Guvernul pentru populație și afaceri?

Criza economică din România. Ce soluții are Guvernul pentru populație și afaceri?

Criza economică din România are în componență un cumul de crize care alimentează situația generală și afectează omul de rând. Guvernul României a luat mai multe măsuri cu privire la nevoia de ajutor a cetățenilor, care se acutizează, și speră ca aceste măsuri să atenueze efectele crizei economice.

În emisiunea ”La Zi” cu Flori Stoian, invitatul Cezar Stancu, președinte TSD Sector 3, oferă mai multe informații dar și opinii despre programul propus de actuala guvernare, „Sprijin pentru România”.

”Ne aflăm într-un moment în care există o suprapunere de crize. Președintele partidului Marcel Ciolacu a prezentat alături de membrii coaliției acest program despre care discutăm, ”Sprijin pentru România”.

Astăzi au fost aprobate primele trei măsuri din cadrul acestui program. Ne referim la dublarea cotei pentru alimentele celor care sunt internați în spitale de la 11 la 22 de lei. Salariul minim brut în agricultură și industria alimentară a crescut la 3000 de lei.

Pe lângă aceste lucruri s-a aprobat deja o normă pentru investițiile care se fac mai mari de 1 milion de euro, undeva la 50 de domenii de activitate precum Horeca, construcții etc.

Deci deja primele măsuri din acest program au început să se ia. Este clar ca în acest moment de creștere generalizată a prețurilor, trebuie să acționăm acolo unde românii au nevoie.

Cu siguranță se vor mai lua și altele. Bineînțeles, detractorii noștri spuneau și spun că se puteau face și mai multe lucruri și mai bine, dar în momentul de față astea sunt măsurile pe care guvernul și le-a asumat și cred că sunt niște măsuri bune”

 

Pentru a vedea întreaga emisiune, dă click aici:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Ciolacu: ”Vom observa că măsurile luate de guvern au avut eficiență”

Odată cu intrarea României în criza economică, toate privirile sunt ațintite către actuala coaliție de guvernare. Cei aleși pretind că măsurile luate vor aduce...

Cum scăpăm de kilogramele în plus?

Foarte multe persoane se luptă cu problema kilogramelor în plus. Slăbitul nu este un proces ușor, ba din  contră, câteodată simți că faci tot...

Antonescu: „PNL între prima şi a doua modernizare a României: 147 de ani de liberalism”

Fostul președinte al PNL, din perioada 2009 – 2014, a declarat că nu îi este dor de politică și încearcă să ne aducă la...

Este pachetul de măsuri economice anunțate de coaliție benefic pentru România?

Proiectul ”Sprijin pentru România” a fost anunțat acum ceva timp și pe data de 23 mai se pot vedea, în sfârșit, primele măsuri luate...