8.5 C
București
vineri, 1 iulie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Criză de cadre medicale în secțiile de Terapie Intensivă. Situația este gravă...

Criză de cadre medicale în secțiile de Terapie Intensivă. Situația este gravă în toată Europa

Criza de medici şi asistente pentru secţiile de Terapie Intensivă Covid-19 nu este doar în România. Însă, la noi în țară, semnalele de alarmă sunt trase numai de cei care lucrează în sistem şi spun că sunt epuizaţi, după opt luni în secţiile sau spitalele Covid-19.

 

Numărul medicilor de Terapie Intensivă a rămas constant din martie şi până acum: 1159 de medici, arată un raport al Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă.

Criza de personal medical la secţiile ATI este răspândită în toată Europa.

În România, guvernanţii vorbesc numai despre creşterea numărului de paturi, iar pentru criza de personal medical soluţia sunt studenţii voluntari.

https://www.a7tv.ro/studentii-la-medicina-voluntari-in-linia-intai-alaturi-de-cadrele-medicale/

Franţa, de exemplu, a făcut cursuri cu 7000 de oameni din primăvară şi până acum: asistente, interni, paramedici. Chiar şi aşa, francezii fac mari eforturi să facă faţă.

 

Nici în Italia lucrurile nu stau mai bine. Sunt 11.000 de paturi de terapie intensivă, dar numai 5000 de medici.

„Situaţia este mereu la limită. De exemplu, ieri nu am putut primi o femeie la Terapie Intensivă. A trebuit să pun un pat într-o sală de operaţie.

Dar nici în situaţia asta nu avem posibilităţi nelimitate. Numărul anesteziştilor şi al asistentelor este limitat.

Nu e suficient să avem ventilatoare, avem nevoie de anestezişti şi de asistente ca să aibă grijă de bolnavi”, spune Claudio Zanon, directorul unui spital din Milano.

Robert Guerri este medic infecţionist şi coordonatorul departamentului Covid-19 de la Spitalul del Mar de la Barcelona.

Din octombrie are secţia de Terapie Intensivă plină în permanenţă.

„Pe de o parte, angajaţii din sănătate sunt obosiţi, pe de altă parte, numărul celor care lucrează în prima linie este limitat.

Toate spitalele sunt în situaţia asta şi toţi fac angajări, e greu de recrutat medici şi asistente. Acest aspect ne limitează capacitatea de a ne extinde în alte spaţii, ca să lucrăm în aceleaşi condiţii ca şi până acum”, povesteşte Guerri.

Speranţa întregii Europe a fost Germania, care a primit pacienţi din Franţa, Italia, Belgia, în primul val al epidemie. Dar acum şi sistemul german se apropie de limită şi nu din cauza paturilor de ATI, ci, la fel, a personalului care să poată trata bolnavii.

SourceDigi24

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Ministrul Mediului: Interzicerea motoarelor clasice în România ar distruge industria auto

România se află printre țările care s-au opus propunerii de a se interzice vânzarea mașinilor cu motoare clasice noi și cere un răgaz sau...

Câciu: ”Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este una dintre priorităţi”

Ministrul Finanțelor a declarat că toate cele patru jaloane şi ţinte asumate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), pentru primul semestru din...

A sosit primul cod roșu de caniculă din această vară!

Prima lună de vară aproape s-a încheiat însă căldura nu este nici pe departe la final. Deși au mai fost și perioade în care...

De ce să alegi un laptop sh și care sunt cele mai întâlnite mituri despre acest produs

Există persoane care ezită sa facă o achizitie atunci când văd o ofertă la un laptop second hand, chiar dacă este vorba de un...