miercuri, februarie 28, 2024
Acasă Articole Noutăți CRISTIAN DAVID: Achitarea nu e un buton al redobândirii încrederii

CRISTIAN DAVID: Achitarea nu e un buton al redobândirii încrederii

Domnul Cristian David, ministru delegat pentru controlul implementării programelor cu finanțare internațională și urmărirea aplicării aquis-ului comunitar în perioada 2004-2007, ministru al Internelor și Reformei Administrative, din data de 5 aprilie 2007, ca urmare a restructurării guvernamentale a cabinetului Tăriceanu, iar în 2012 primul ministru liberal delegat pentru românii de pretutindeni, în guvernarea USL, a spus aseară, la ȘTIREA CEA BUNĂ cu Cornel Dărvășan, cât de greu este să-ți recuperezi imaginea după ce ai fost terfelit și acuzat.

 

Întrebat de realizatorul emisiunii, Cornel Dărvășan, care a fost sentimentul ce l-a încercat atunci când, după 5 ani de anchete și acuzații, a fost achitat definitiv, domnul Cristian David a mărturisit că sentimentul de jenă a fost mai mare decât acuzațiile de ordin penal.

”Cred că cel mai greu sentiment care te încearcă atunci este sentimentul de jenă, de neplăcere față de atacurile care vizează imaginea sau ființa ta umană.

Au fost mai grele, cred, decât cele care vizau acuzațiile de ordin penal pentru că, până la urmă, acuzațiile de ordin penal le poți combate în instanță, te duci, îți susții nevinovăția ceea ce la noi e un pic mai special decât în alte sisteme de drept consacrate, trebuie să-ți demonstrezi nevinovăția”

 

STIMA PIERDUTĂ SE RECUCEREȘTE GREU

Fostul ministru a mărturisit că, în perioada în care a fost acuzat, a simțit cum toți ceilalți îl priveau cu reticență, iar în ochii lor nu mai vedea aceeași apreciere.

”Acest lucru este cel mai greu de îndurat pentru că, dacă celelalte lucruri le poți repara, le poți confrunta și poți și câștiga, stima și aprecierea celorlalți, aprecierea pe care ai pierdut-o, va trebui foarte mult timp să o recucerești.

Nu este un buton ca la lumină, ON/OFF, aprinzi/stingi lumina, ai fost achitat, automat, a doua zi percepția despre tine s-a schimbat. Percepția în rău s-a schimbat într-o singură zi, poate câteva ore, în câteva ceasuri totul s-a dus, pe când recuperarea încrederii de care te-ai bucurat în fața celorlați va solicita mult timp de recuperare”, a mai adăugat Cristian David.

Puteți viziona emisiunea, în întregime, accesând link-ul de mai jos:

Sourcea7tv

ULTIMELE ARTICOLE

Care sunt cele mai noi tendințe în materie de baterii de cadă?

În universul designului de baie contemporan, bateria de cadă nu mai este doar un element care oferă funcționalitate, ci și o piesă centrală ce...

Noptierele Smart pot fi integrate in orice dormitor? Care sunt stilurile de design cele mai potrivite?

În căutarea unei combinații perfecte între utilitatea tradițională și inovația tehnologică, noptierele Smart își fac tot mai mult loc în dormitoarele moderne. Aceste piese...

Ce poți vizita în România la început de primăvară? Iată recomandările O Zi Cât o Vacanță

Excursiile de o zi sunt calea prin care te poți relaxa și prin care poți explora frumusețea României, chiar și atunci când timpul este...

Știai aceste lucruri despre generatoarele electrice?

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că trăim într-o epocă în care dependența de energie electrică este tot mai mare. Practic, toate...