joi, februarie 22, 2024
Acasă Editoriale Spiritualitate Creștinii încă sunt persecutați

Creștinii încă sunt persecutați

Creștinii încă sunt persecutați. 1 din 7 creștini din această lume, suferă din cauza persecuției religioase. Cel mai recent studio al unei organizații care  monitorizează cazurile în care cei care credin Dumnezeu sunt defavorizați și în unele cazuri chiar uciși, arată că peste 360 de milioane de creștini din întreaga lume suferă niveluri ridicate de persecuție și discriminare pentru credința lor. (Open Doors, World Watch List 2023)

Recent, P.E. (Parlamentul European) a adoptat o rezoluție prin care cere guvernului Indiei „să ia măsuri urgente pentru a restabili calmul” în mijlocul crizei interetnice și religioase care se desfășoară în Manipur și care a dus la distrugerea a zeci de biserici creștine și la pierderea de numeroase vieți.

Rezoluția a fost aprobată de o mare majoritate și a cerut autorităților indiene să-i oprească pe cei care produc violențe conform obligațiilor lor internaționale privind drepturile omului. În plus, europarlamentarii au cerut liderilor politici din India să „înceteze declarațiile incendiare și să joace un rol imparțial în medierea tensiunilor”, nu să îi incrimineze „pe cei care critică într-un fel sau altul conduita guvernului”.

Ce spune Ministerul Indian al Afacerilor Externe?

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Indian al Afacerilor Externe, Arindam Bagchi, a condamnat ferm rezoluția europeană, declarând că este „inacceptabilă” și reflectă o „mentalitate colonială”. El a subliniat că situația din Manipur este în întregime o „chestiune internă”, iar Parlamentul European ar trebui să se concentreze în schimb pe propriile sale probleme interne.

India este una din țările pentru care Comunitatea Europeană s-a sesizat și pe care sunt ațintiți acum toți ochii celor care contest orice act de violență împotriva creștinilor, dar India nu este nici măcar în top 5 al celor mai persecunate țări.

Care este topul țărilor unde creștinii sunt persecutați?

Pe locul 5 este Libia. În această țară nu se mai aplică nicio lege, iar atât creștinii localnici, cât și cei veniți din alte părți sunt căutati, răpiți și chiar omorâți.

Numărul 4 este ocupat de Eritreea. Creștinii care îndrăznesc să se întâlnească fără permisiune oficială riscă să fie arestați. Peste o mie de credincioși sunt la închisoare, fară să fie condamnați.

Yemen este pe locul 3. Criza umanitară continuă. Oricine este suspectat că ar fi creștin va fi în mod automat exclus de la primirea de ajutoare. Sau poate fi alungat, ori chiar omorât de către propriul trib.

Pe locul 2 este Somalia. Militanții islamiști au intensificat prinderea creștinilor, iar atacurile brutale sunt în creștere.

Pe primul loc este Coreea de Nord, unde este cel mai periculos loc din lume în care să fii creștin. Turnătorii sunt peste tot. Dacă ești descoperit asta înseamnă moarte, fie prin executare, fie prin munca silnică până la moarte în lagăre de concentrare.

În ciuda pericolelor din toate aceste țări, Biserica nu este înfrântă. Este plină de viață, puternică și îndrăzneață.

1 COMENTARIU

Comments are closed.

ULTIMELE ARTICOLE

Evită relațiile toxice

O relație de cuplu toxică este una în care există un model de comportament dăunător, abuziv sau manipulativ între parteneri. Aceasta poate include abuz...

Tehnici de îngrijire corectă a părului

Părul sănătos și strălucitor este un aspect important al cărții noastre de vizită și necesită o îngrijire adecvată pentru a rămâne în formă optimă. Mai...

Cum poți recunoaște AVC-ul? Primele semne!

Un accident vascular cerebral (AVC) poate fi o afecțiune gravă și este important să poți recunoaște semnele timpurii pentru a solicita imediat ajutor medical...

Valentine’s Day – o zi a iubirii, nu altă zi a violenței

Măsurând sintagmele populare spuse la nervi sau apăsat, bizare sau ciudate le includem în bagajul nostru verbal și comportamental: ,,Iubirea naște violență”? ,,Eu te-am...