8.5 C
București
miercuri, 7 decembrie 2022
Acasă Editoriale Creștinii din Africa sunt din ce în ce mai persecutați

Creștinii din Africa sunt din ce în ce mai persecutați

Militanți înarmați au atacat și incendiat biserica Sf. Maria din Nchang, un sat din vestul Camerunului, răpind nouă persoane: cinci preoți, o monahie, un catehist, un bucătar și un adolescent.

Acesta este cel mai recent atac asupra creștinilor din zonele anglofone ale Camerunului, acolo unde separatiștii se luptă cu guvernul central, francofon, din 2017.

„Am fost șocați și oripilați să aflăm noi, episcopii, de arderea bisericii Sf. Maria din Nchang și de răpirea a cinci preoți, a unei surori și a doi laici de către persoane înarmate”, sună un comunicat al Diocezei de Mamfe, acolo unde biserica este localizată.

Ierarhii Bisericii Romano-Catolice „condamnă cu fermitate toate aceste atacuri asupra Bisericii și slujitorilor ei și fac apel către cei care i-au luat pe preoți, pe monahie și pe creștinii din Nchang să le dea drumul fără întârziere. Insistăm pentru că acest act a încălcat „linia roșie” și trebuie să spunem „destul e destul”.

În același timp, Organizaţia umanitară creştină “Open Doors” reclamă mai ales crime şi violenţe din regiuni ale Africii. Doar în Nigeria au fost ucişi 3530 de creştini şi creştine.

Directorul Open Doors pentru Germania, Markus Rode, a explicat că “motivul principal pentru care sunt ucişi creştinii este acela că diverse grupări islamiste îşi propun întemeierea unor califate.”

 ULTIMELE ARTICOLE

Realitatea virtuală ar putea trata anumite fobii

Realitatea virtuală ar putea trata anumite fobii. Acesta ar fi un lucru extraordinar pentru multe persoane care suferă de frici incontrolabile. Tehnologia ar putea...

Antreprenori care au reușit să valoreze cât o țară

Luna cadourilor a debutat cu o surpriză pentru telespectatorii emisiunii Business la Superlativ. Vorbim despre rubrica Afaceri Creative - cu Andra Raluca Tăutu, program...

Prevenirea și gestionarea bullying-ului

Prevenirea și gestionarea bullying-ului. Fenomenul „bullying” ia amploare în zilele noastre din ce în ce mai tare, dovadă că se întețesc programele de prevenire și...

Indecizia și starea de bine

Indecizia și starea de bine. Deși ea este asociată cu anxietatea și mai târziu depresia, se pare că unii cred că oamenii indeciși pot...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]