8.5 C
București
luni, 27 martie 2023
Acasă Editoriale Creștinii din Africa sunt din ce în ce mai persecutați

Creștinii din Africa sunt din ce în ce mai persecutați

Militanți înarmați au atacat și incendiat biserica Sf. Maria din Nchang, un sat din vestul Camerunului, răpind nouă persoane: cinci preoți, o monahie, un catehist, un bucătar și un adolescent.

Acesta este cel mai recent atac asupra creștinilor din zonele anglofone ale Camerunului, acolo unde separatiștii se luptă cu guvernul central, francofon, din 2017.

„Am fost șocați și oripilați să aflăm noi, episcopii, de arderea bisericii Sf. Maria din Nchang și de răpirea a cinci preoți, a unei surori și a doi laici de către persoane înarmate”, sună un comunicat al Diocezei de Mamfe, acolo unde biserica este localizată.

Ierarhii Bisericii Romano-Catolice „condamnă cu fermitate toate aceste atacuri asupra Bisericii și slujitorilor ei și fac apel către cei care i-au luat pe preoți, pe monahie și pe creștinii din Nchang să le dea drumul fără întârziere. Insistăm pentru că acest act a încălcat „linia roșie” și trebuie să spunem „destul e destul”.

În același timp, Organizaţia umanitară creştină “Open Doors” reclamă mai ales crime şi violenţe din regiuni ale Africii. Doar în Nigeria au fost ucişi 3530 de creştini şi creştine.

Directorul Open Doors pentru Germania, Markus Rode, a explicat că “motivul principal pentru care sunt ucişi creştinii este acela că diverse grupări islamiste îşi propun întemeierea unor califate.”

 

ULTIMELE ARTICOLE

Obiceiurile financiare care ne lasă fără bani

Obiceiurile financiare care ne lasă fără bani. Iată ce avem de făcut dacă dorim să mai punem și în contul de economii. Criza financiară...

De ce am fost înșelat de partener?

De ce am fost înșelat de partener? De ce apare un astfel de eveniment? Infidelitatea este cel mai  frecvent motiv pentru care oamenii vin...

De ce apare mătreața la bărbați?

De ce apare mătreața la bărbați? Și cum poate fi prevenită aceasta? Mătreața reprezintă o problemă des întâlnită în rândul bărbaților și, cu toate...

Când iubirea nu ține cont de boală

Când iubirea nu ține cont de boală. El este bolnav de hemofilie de când e mic. Situație ce îi afectează viața în multe aspecte....