duminică, aprilie 14, 2024
Acasă Articole Creștini omorâți prin înec în Uganda

Creștini omorâți prin înec în Uganda

Persecuția împotriva creștinilor continuă în Africa. De data aceasta un ultim comunicat vine din Uganda unde 5 creștini au murit prin înec. Aceștia au enervat câteva persoane musulmane care i-au amenințat cu moartea.

Cei cinci lucrau la organizația End Time Word Ministry. Aceștia călătoreau cu un vapor de mici dimensiuni cu planuri de a deschide o biserică în zona Aduku.

Un martor de pe ambarcațiune a declarat poliției că ei au început să-L proclame pe Hristos celor aflați la bord. Un grup de 10 musulmani au început să-i amenințe pe creștini cu moartea.

„Dacă mai continuați să insistați că Isus este Fiul lui Dumnezeu, atunci Allah vă va omorî pe toți” a spus unul dintre ei.

Comandantul navei nu a intervenit

Situația a degenerat, iar musulmanii i-au legat și i-au împins de pe vaporaș. Comandantul ambarcațiunii nu a intervenit, a mai spus martorul la eveniment. Toți cei cinci creștini s-au înecat. Poliția a arestat trei suspecți.

Constituția Ugandei protejează libertatea religioasă, inclusiv dreptul de a predica liber și de a trece de la o credință la alta. Musulmanii reprezintă doar 12% din populația Ugandei.

ULTIMELE ARTICOLE

Creștinii și frica de moarte

Frica de moarte a fost una dintre cele mai fundamentale temeri umane de-a lungul istoriei. Pentru mulți, credința religioasă a oferit un refugiu împotriva...

Case de marcat portabile potrivite pentru fiecare afacere

Vânzările și evidența fiscală a unei firme care desfășoară activități comerciale au nevoie de un suport tehnologic de calitate. Alegerea unei case de marcat...

De ce să le oferi copiilor cărți de Paște?

Chiar dacă mai sunt câteva săptămâni bune până la Paște, dacă ai copii sau dacă vei merge în vizită la cineva care are, probabil...

Cum să ne ferim de razele UV periculoase

Protejarea pielii împotriva razelor ultraviolete (UV) este esențială pentru prevenirea problemelor de sănătate precum arsurile solare, îmbătrânirea prematură a pielii și riscul de cancer...