vineri, decembrie 8, 2023
Acasă Editoriale Actualitate Crește prețul călătoriei cu trenul de la 1 iulie?

Crește prețul călătoriei cu trenul de la 1 iulie?

Scumpirile produselor și serviciilor au dat peste cap planurile și viața românilor, iar ultima veste apărută în spațiul public i-a înfuriat pe cei care folosesc trenurile ca mijloc principal de transport: de la 1 iulie, prețurile la călătoria cu trenul vor crește.

 

Răzvan Cuc, fost ministru al Transporturilor, a oferit o soluție celor din conducerea țării, în emisiunea ”La Zi” cu Flori Stoian:

”Nu știu dacă e o decizie care ține neapărat de ministerul transporturilor. Odată cu creșterea prețurilor la energie, așa au în plan să se scumpească și aceste prețuri.

Dar mă mai gândesc la un lucru care este foarte posibil: Știu că numai este dată gratuitatea pentru studenți care de obicei acapara o mare parte din subvenția care se dădea la CFR Călători.

Așa că, probabil că se vor putea da niște bani, mă gândesc, dar aici ține de Ministerul de Finanțe și de ceea ce va decide Guvernul ca subvenție pentru a menține la același preț biletele de călătorie. Vedem ce se va întâmpla”

Sursa Google

În proiectul de hotărâre a Guvernului, privind aprobarea bugetului pe 2022 al CFR Călători, se menționează că realizarea veniturilor bugetate pentru operatorul de stat este posibilă doar în cazul în care se va aproba majorarea tarifelor, solicitată de CFR Călători, începând cu data de 1 iulie 2022, deoarece din anul 2013 nu au mai fost operate majorări de tarif la călătoria pe calea ferată.

ULTIMELE ARTICOLE

Evitarea conflictelor între părinți și copii

Evitarea conflictelor între părinți și copii. Relația de comunicare între părinte și copil nu este ferită de apariția și escadarea conflictelor. Poate părea exagerat,...

Ce spune Nicolae Ciucă despre relația cu președintele Klaus Iohannis?

Președintele Senatului, Nicoale Ciucă, a făcut declarații de zile mari, în exclusivitate, la A7TV. Liderul Partidului Național Liberal este convins că formațiunea pe care...

Vrei să vezi zăpadă? Trei destinații turistice în care poți merge!

Vrei să vezi zăpadă? Trei destinații turistice în care poți merge! Deși în România a apărut deja zăpada, unii se gândesc la iernile trecute, când...

Cât de greu este să crezi?

O Explorare a Credinței în Era Modernă Umanitatea în continuă evoluție, în care tehnologia avansată și progresele științifice deschid noi orizonturi, caută totuși răspuns la...