8.5 C
București
luni, 27 iunie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Crește prețul călătoriei cu trenul de la 1 iulie?

Crește prețul călătoriei cu trenul de la 1 iulie?

Scumpirile produselor și serviciilor au dat peste cap planurile și viața românilor, iar ultima veste apărută în spațiul public i-a înfuriat pe cei care folosesc trenurile ca mijloc principal de transport: de la 1 iulie, prețurile la călătoria cu trenul vor crește.

 

Răzvan Cuc, fost ministru al Transporturilor, a oferit o soluție celor din conducerea țării, în emisiunea ”La Zi” cu Flori Stoian:

”Nu știu dacă e o decizie care ține neapărat de ministerul transporturilor. Odată cu creșterea prețurilor la energie, așa au în plan să se scumpească și aceste prețuri.

Dar mă mai gândesc la un lucru care este foarte posibil: Știu că numai este dată gratuitatea pentru studenți care de obicei acapara o mare parte din subvenția care se dădea la CFR Călători.

Așa că, probabil că se vor putea da niște bani, mă gândesc, dar aici ține de Ministerul de Finanțe și de ceea ce va decide Guvernul ca subvenție pentru a menține la același preț biletele de călătorie. Vedem ce se va întâmpla”

Sursa Google

În proiectul de hotărâre a Guvernului, privind aprobarea bugetului pe 2022 al CFR Călători, se menționează că realizarea veniturilor bugetate pentru operatorul de stat este posibilă doar în cazul în care se va aproba majorarea tarifelor, solicitată de CFR Călători, începând cu data de 1 iulie 2022, deoarece din anul 2013 nu au mai fost operate majorări de tarif la călătoria pe calea ferată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Sfaturi de îngrijire a grădinii pe timpul verii

Vara este perioada preferată a anului pentru mulți dintre noi, invocând amintiri de zile relaxante la plajă, aspersoare pe peluze uscate și momente de...

Dormitul pe pernă sau fără pernă? Cum este mai bine pentru sănătatea ta?

Un somn calitativ ne influențează fiecare aspect al vieții. Prin urmare, este foarte important să înțelegem ce efecte benefice are somnul asupra stării de...

3 sfaturi utile pentru prevenirea urgențelor stomatologice

Sănătatea orală trebuie să reprezinte o prioritate pentru persoanele de toate vârstele, însă mulți amână controlul stomatologic de rutină și intervențiile minore din diverse...

Președintele ANAF a vorbit despre evaziunea fiscală și controlul masiv ce urmează

Inspectorii ANAF vor verifica în principal veniturile a 561.000 de mii de români, respectiv cheltuielile acestora și achizițiile de mașini, apartamente, ori case.   Lucian Heiuș,...