vineri, iulie 19, 2024
Acasă Editoriale Actualitate Covid-19 - bilanțul negru al deceselor a ajuns la 1112

Covid-19 – bilanțul negru al deceselor a ajuns la 1112

Veşti tot mai alarmante despre coronavirus! Acesta este numit de acum Covid-19.
După mai bine de o lună de la apariţia primelor cazuri de pacienţi infectaţi, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a “botezat” acest virus care a însăpăimântat o lume întreagă. Numele a fost ales cu atenţie pentru a nu face referire la vreo țară sau la un animal.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS: ”În primul rând, avem un nume pentru boală, iar acesta este Covid-19 şi se scrie ‘c o v i d cratimă unu nouă’. ‘Co’ vine de la ‘corona’ aşa cum ştiţi, ‘vi’ vine de la ‘virus’, iar ‘d’ de la ‘disease (boală)’.”

În ultimele zile, în China au murit, în medie, 100 de oameni la fiecare 24 de ore. Bilanțul negru al deceselor a ajuns astfel la 1112, iar numărul îmbolnăvirilor a depășit 46.000.

La bordul vasului în carantină din Japonia, unde se află și 17 români, sunt 135 de cazuri confirmate de infectare cu coronavirus.
Totuși, potrivit oficialilor din Beijing, încă nu a fost atinsă perioada de vârf a epidemiei.

Spre Wuhan şi alte mari oraşe grav afectate de coronavirus sunt trimişi sute de medici din toată țara. Unii susţin că merg acolo din proprie iniţiativă. De pildă, o doctoriţă i-a spus fetiţei sale de cinci ani că pleacă să lupte cu un monstru care i-a atacat pe locuitorii din Wuhan.

Sun Yan, doctor: “M-am oferit voluntar imediat după ce am auzit veştile pe grupul de chat. Soţul meu a aflat că plec de la alţi colegi. Aceştia i-au spus că soţia sa s-a oferit voluntar pentru a se alătura echipei medicale din Wuhan.”

Potrivit presei britanice, în China sunt oraşe întregi plasate în carantină, în încercarea de a opri răspândirea temutului virus. Este vorba despre aproximativ 70 de milioane de oameni care sunt izolaţi şi care sunt obligaţi să stea în case sau nu pot părăsi localitatea în care se află. Legăturile feroviare, rutiere şi aeriene cu zonele în care au fost semnalate multe cazuri de îmbolnăvire sunt închise.

ULTIMELE ARTICOLE

Pacea – un obiectiv tot mai greu de atins

Într-o lume marcată de conflicte, inegalități și tensiuni crescânde, pacea pare un obiectiv tot mai greu de atins. Cu toate acestea, figura emblematică a...

17 iulie – Ziua Internațională a Justiției

Ziua Internațională a Justiției, celebrată pe 17 iulie, este o ocazie importantă pentru a recunoaște și promova principiile de justiție, echitate și drepturile omului...

Importanța educației emoționale în școli

Educația emoțională, adesea denumită și inteligență emoțională, se referă la capacitatea de a recunoaște, înțelege și gestiona propriile emoții și de a recunoaște și...

Nu e niciodată prea târziu să înveți ceva nou

Învățarea este un proces continuu care nu ar trebui să se oprească niciodată, indiferent de vârstă. Fie că e vorba de dezvoltarea unor noi...