8.5 C
București
duminică, 9 august 2020
Acasă Editoriale Actualitate Covid-19 - bilanțul negru al deceselor a ajuns la 1112

Covid-19 – bilanțul negru al deceselor a ajuns la 1112

Veşti tot mai alarmante despre coronavirus! Acesta este numit de acum Covid-19.
După mai bine de o lună de la apariţia primelor cazuri de pacienţi infectaţi, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a “botezat” acest virus care a însăpăimântat o lume întreagă. Numele a fost ales cu atenţie pentru a nu face referire la vreo țară sau la un animal.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS: ”În primul rând, avem un nume pentru boală, iar acesta este Covid-19 şi se scrie ‘c o v i d cratimă unu nouă’. ‘Co’ vine de la ‘corona’ aşa cum ştiţi, ‘vi’ vine de la ‘virus’, iar ‘d’ de la ‘disease (boală)’.”

În ultimele zile, în China au murit, în medie, 100 de oameni la fiecare 24 de ore. Bilanțul negru al deceselor a ajuns astfel la 1112, iar numărul îmbolnăvirilor a depășit 46.000.

La bordul vasului în carantină din Japonia, unde se află și 17 români, sunt 135 de cazuri confirmate de infectare cu coronavirus.
Totuși, potrivit oficialilor din Beijing, încă nu a fost atinsă perioada de vârf a epidemiei.

Spre Wuhan şi alte mari oraşe grav afectate de coronavirus sunt trimişi sute de medici din toată țara. Unii susţin că merg acolo din proprie iniţiativă. De pildă, o doctoriţă i-a spus fetiţei sale de cinci ani că pleacă să lupte cu un monstru care i-a atacat pe locuitorii din Wuhan.

Sun Yan, doctor: “M-am oferit voluntar imediat după ce am auzit veştile pe grupul de chat. Soţul meu a aflat că plec de la alţi colegi. Aceştia i-au spus că soţia sa s-a oferit voluntar pentru a se alătura echipei medicale din Wuhan.”

Potrivit presei britanice, în China sunt oraşe întregi plasate în carantină, în încercarea de a opri răspândirea temutului virus. Este vorba despre aproximativ 70 de milioane de oameni care sunt izolaţi şi care sunt obligaţi să stea în case sau nu pot părăsi localitatea în care se află. Legăturile feroviare, rutiere şi aeriene cu zonele în care au fost semnalate multe cazuri de îmbolnăvire sunt închise.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

8 AUGUST ÎN ISTORIE

Ziua internațională a pisicii este o zi de activism pentru conștientizarea oamenilor față de nevoile pisicilor, o zi de luptă împotriva neglijenței și a...

Pentru cine a fost interzisă aplicația TikTok în SUA?

Un proiect de lege care interzice descărcarea şi utilizarea aplicaţiei TikTok pe orice dispozitiv furnizat de guvernul american angajaţilor săi sau membrilor Congresului, a...

Magazine vandalizate și gaze lacrimogene în Beirut!

Joi seara, forţele de ordine libaneze au folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa zeci de manifestanţi. Aceștia protestau după explozia masivă din portul Beirut, din...

7 AUGUST ÎN ISTORIE

Astăzi se împlinesc 156 de ani de la înființarea Primăriei București, pe 7 august 1864. Primul primar ales a fost Barbu Vlădoianu. Barbu Vlădoianu a fost...

COMENTARII RECENTE

Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?