luni, aprilie 15, 2024
Acasă Editoriale Actualitate Coreea de Nord și Rusia își consolidează legăturile

Coreea de Nord și Rusia își consolidează legăturile

Coreea de Nord și Rusia își consolidează legăturile. Ele continuă să aibă corespondențe în care se asigură de sprijin reciproc și în care își planifică viitorul.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un şi preşedintele rus Vladimir Putin au făcut marţi un schimb de scrisori. Prin acestea s-au angajat să îşi dezvolte legăturile în ceea ce Kim a numit o „relaţie strategică de lungă durată”, a declarat presa de stat din Pyongyang, KCNA.

În scrisoarea sa către Putin, Kim a declarat că prietenia dintre cele două ţări a fost întărită în cel de-al Doilea Război Mondial. Odată cu victoria asupra Japoniei. Acum „îşi demonstrează pe deplin invincibilitatea şi puterea în lupta pentru a zdrobi practicile arbitrare şi hegemonia imperialiştilor”, a precizat KCNA.

„Sunt ferm convins că prietenia şi solidaritatea … vor fi dezvoltate în continuare într-o relaţie strategică de lungă durată, în conformitate cu cerinţa noii ere”, a spus Kim, citat în scrisoare.

„Cele două ţări vor ieşi întotdeauna victorioase. Sprijinindu-se şi cooperând puternic una cu cealaltă în cursul realizării obiectivului şi cauzei lor comune”.

Statele Unite au acuzat Coreea de Nord că a furnizat arme Rusiei pentru războiul său din Ucraina. Inclusiv obuze de artilerie, rachete de umăr şi rachete.

Oficialii ruși și nord-coreeni, au negat orice tranzacţii de arme și muniții. În ciuda afirmațiilor lor, luna trecută, ministrul rus al apărării a stat umăr la umăr cu Kim. În timp ce au trecut în revistă cele mai noi rachete cu capacitate nucleară şi drone de atac ale acestuia. Evenimentul a fost în cadrul unei parade militare la Pyongyang.

Putin, în mesajul său către Kim, a promis, de asemenea, să consolideze legăturile bilaterale. „Sunt sigur că vom consolida cooperarea bilaterală în toate domeniile pentru bunăstarea celor două popoare. Dar şi pentru stabilitatea şi securitatea fermă a peninsulei coreene şi a întregii Asiei de Nord-Est”, a declarat Putin, potrivit KCNA.

ULTIMELE ARTICOLE

Coada calului – planta cu proprietăți uimitoare

Coada calului este o plantă medicinală cu numeroase proprietăți uimitoare. Este folosită de secole pentru tratarea diverselor afecțiuni precum infecțiile tractului urinar, calculii renali,...

Ce să faci dacă te întâlnești cu ursul?

Întâlnirea cu un urs în sălbăticie poate fi o experiență înfricoșătoare și periculoasă. Există câțiva pași pe care îi poți urma pentru a-ți crește...

Creștinii și frica de moarte

Frica de moarte a fost una dintre cele mai fundamentale temeri umane de-a lungul istoriei. Pentru mulți, credința religioasă a oferit un refugiu împotriva...

Case de marcat portabile potrivite pentru fiecare afacere

Vânzările și evidența fiscală a unei firme care desfășoară activități comerciale au nevoie de un suport tehnologic de calitate. Alegerea unei case de marcat...