marți, septembrie 26, 2023
Acasă Editoriale Actualitate Coreea de Nord și Rusia își consolidează legăturile

Coreea de Nord și Rusia își consolidează legăturile

Coreea de Nord și Rusia își consolidează legăturile. Ele continuă să aibă corespondențe în care se asigură de sprijin reciproc și în care își planifică viitorul.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un şi preşedintele rus Vladimir Putin au făcut marţi un schimb de scrisori. Prin acestea s-au angajat să îşi dezvolte legăturile în ceea ce Kim a numit o „relaţie strategică de lungă durată”, a declarat presa de stat din Pyongyang, KCNA.

În scrisoarea sa către Putin, Kim a declarat că prietenia dintre cele două ţări a fost întărită în cel de-al Doilea Război Mondial. Odată cu victoria asupra Japoniei. Acum „îşi demonstrează pe deplin invincibilitatea şi puterea în lupta pentru a zdrobi practicile arbitrare şi hegemonia imperialiştilor”, a precizat KCNA.

„Sunt ferm convins că prietenia şi solidaritatea … vor fi dezvoltate în continuare într-o relaţie strategică de lungă durată, în conformitate cu cerinţa noii ere”, a spus Kim, citat în scrisoare.

„Cele două ţări vor ieşi întotdeauna victorioase. Sprijinindu-se şi cooperând puternic una cu cealaltă în cursul realizării obiectivului şi cauzei lor comune”.

Statele Unite au acuzat Coreea de Nord că a furnizat arme Rusiei pentru războiul său din Ucraina. Inclusiv obuze de artilerie, rachete de umăr şi rachete.

Oficialii ruși și nord-coreeni, au negat orice tranzacţii de arme și muniții. În ciuda afirmațiilor lor, luna trecută, ministrul rus al apărării a stat umăr la umăr cu Kim. În timp ce au trecut în revistă cele mai noi rachete cu capacitate nucleară şi drone de atac ale acestuia. Evenimentul a fost în cadrul unei parade militare la Pyongyang.

Putin, în mesajul său către Kim, a promis, de asemenea, să consolideze legăturile bilaterale. „Sunt sigur că vom consolida cooperarea bilaterală în toate domeniile pentru bunăstarea celor două popoare. Dar şi pentru stabilitatea şi securitatea fermă a peninsulei coreene şi a întregii Asiei de Nord-Est”, a declarat Putin, potrivit KCNA.

ULTIMELE ARTICOLE

Lipsa de protecție a medicilor ginecologi

Lipsa de protecție a medicilor ginecologi. Unde începe și unde se termină malpraxisul? Relația de încredere pacient-medic este „zdruncinată” în România, fiind vorba despre...

Cu cine vor vota românii?

Cu cine vor vota românii? 2024 se anunţă un an crucial pentru viitorul României. În condiţiile în care ar urma să avem în acelaşi...

Are nevoie sistemul românesc de învățământ de o schimbare?

Are nevoie sistemul românesc de învățământ de o schimbare? Este suficient așa cum este în momentul de față? De ce randamentul în generațiile actuale...

Când o căsnicie poate ajunge la divorț?

Când o căsnicie poate ajunge la divorț? Durata medie a căsătoriilor care se finalizează cu divorț, în România, este de 8-9 ani. Rată care...