sâmbătă, septembrie 30, 2023
Acasă Editoriale Spiritualitate Coreea de Nord și creștinismul

Coreea de Nord și creștinismul

Coreea de Nord și creștinismul. Coreea de Nord este una dintre cele mai stricte țări în privința religiei. Creștinii nu au loc pentru a trăi cu libertate de exprimare și religie. Oricine se abate de la religia centrată pe dictatorul țării, plătește crunt, de cele mai multe ori cu viața.

După 70 de ani de la data la care Coreea de Nord și Coreea de Sud au semnat un armistrițiu pentru a împărți peninsula, coreeni se roagă pentru reunificarea țării. Implicit ieșirea creștinilor din nord de sub dictatura.

„Ne rugăm în fiecare noapte pentru eliberare, iar toți locuitorii Coreei de Sud ar trebui să strige împreună pentru libertatea celor din nord”, a declarat profesorul Yong Hee Lee, președintele Mișcării de Rugăciune Esther, pentru CBN News.

În fiecare noapte, în ultimii 17 ani, de la ora 22:00 până la ora 3:00, mijlocitorii din cadrul Mișcării de Rugăciune Esther s-au adunat pentru a se ruga.

Viața grea a creștinilor din Nord

Profesorul Lee spune că, după ce a aflat despre ororile din Coreea de Nord, i-a cerut lui Dumnezeu să-i dea o inimă pentru oamenii de acolo.

Timp de zeci de ani, Coreea de Nord a fost condusă de un cult al personalității format din trei generații de lideri din aceeași familie. Cu milioane de oameni devotați acestora în mod servil.

„Nu au nicio șansă de a asculta Evanghelia pentru că trebuie să își idolatrizeze dictatorul; noi vrem să îi eliberăm din sclavia lor, așa că ne rugăm pentru ei”, a spus Lee.

Mărturiile celor care au scăpat

CBN News a intervievat doi dezertori nord-coreeni care au descris cum este viața în interiorul țării, adesea numită „Regatul Eremit”. A fost asunsă identitatea pentru siguranța lor și a familiilor lor aflate încă în Coreea de Nord.

„Femeia A” este una dintre puținele care au reușit să evadeze.

„Țara este un mare lagăr de prizonieri politici și 70 la sută sunt creștini; pentru ei infracțiunea care le-a adus închisoarea este spionajul”, a explicat ea.

”Este mai rău decât vă puteți imagina vreodată. În zona de detenție, care este de mărimea unei dube mici. În acel spațiu minuscul, ei pun de obicei 30-35 de persoane îngrămădite în acel spațiu îngust. În fiecare zi moare câte cineva în acea celulă de închisoare. Ea a continuat: „Tortura, nici măcar nu pot să o exprim în cuvinte.  În special femeile, le pun să se dezbrace și le fac tot ce îți poți imagina mai rău”.

”Barbatul B” a fost intervievat pe malul unei ape care curge spre Coreea de Nord:

„Locul pe care îl vedeți dincolo de râu, dincolo de mare, sunt oameni care mor de foame. Nu au libertate de mișcare. Mă simt foarte trist pentru că atunci când mă uit în nord, și mai ales pentru poporul nord-coreean, din cauza lui Kim Jong Un – sunt înrobiți și mor ca sclavi și nici măcar nu știu ce este viața veșnică.”

O biserică în creștere

În ciuda represiunii, ei raportează că biserica subterană s-a dublat de la COVID. A ajuns la 400.000 de persoane. Acum, ei răspândesc Evanghelia aruncând pe apă sticle pline cu orez, bani și unități USB care conțin Biblia și videoclipuri creștine. Ele ajung peste apă până în Coreea de Nord.

ULTIMELE ARTICOLE

Trebuie femeia să fie supusă unui soț agresiv?

Trebuie femeia să fie supusă unui soț agresiv? ''Credeam că toți bărbații sunt ca tata. M-am căsătorit la 15 ani. După câteva zile au...

Salariul minim crește în România

Salariul minim crește în România. De la 1 octombrie 2023, salariul de bază minim brut garantat în plată va crește de la 3.000 la...

Răbdare și… umor

Răbdare și... umor. Ce se întâmplă atunci când părinții devin adevărați maeștri ai răbdării în procesul de creștere a copiilor școlari mici? Cum poate...

O planetă infectată de demență

O planetă infectată de demență. Numărul persoanelor adulte care trăiesc cu demenţă la nivel mondial este pe cale să se tripleze, ajungând la 153...