8.5 C
București
miercuri, 7 decembrie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Coreea de Nord amenință Coreea de Sud cu arme nucleare

Coreea de Nord amenință Coreea de Sud cu arme nucleare

În 2021, după 70 de ani de conflict între regimul din Nord și cel din Sud al Coreei, cele 2 țări au declarat, în principiu, pace. La nici un an de la acel moment, însă, voci importante din Coreea de Nord amenință cu arme nucleare Coreea de Sud, în cazul în care aceștia vor “opta pentru confruntare militară”.

Conflictul între cele două puteri a fost reaprins în momentul în care ministrul Apărării de la Seul a declarat că țara sa este capabilă să țină piept celor din Nord.

 

“În cazul în care Coreea de Sud optează pentru confruntarea militară cu noi, forța noastră de luptă nucleară va trebui să-şi îndeplinească, în mod inevitabil, datoria”, a declarat Kim Yo Jong, potrivit unui comunicat publicat de KCNA.

 

Kim Yo Jong, înalt oficial al Partidului Muncitoresc Coreean aflat la putere, a precizat că Coreea de Nord nu va lovi niciodată prima.

“Dar dacă Coreea de Sud, din orice motiv (…) optează pentru o astfel de acțiune militară ca ‘lovitură preventivă’ promovată de (ministrul Apărării Suh Wook), situaţia se va schimba”, a spus Kim Yo Jong, sora dictatorului din Coreea de Nord, în comunicat.

“În acest caz, Coreea de Sud însăşi va deveni o ţintă”, a adăugat ea.

Suh, ministrul Apărării din Sud a declarat public, vineri, că forţele armate ale Seulului au capacitatea de a ataca “precis și rapid” punctul de lansare a rachetelor Phenianului, precum și posturile de comandă, imediat ce există semne clare ale unui atac asupra Coreei de Sud.

Phenianul a alarmat, recent, ţările vecine, prin testarea unei noi rachete balistice intercontinentale cu capacitate nucleară (ICBM).

Rezoluţiile ONU interzic acestei țări izolate să testeze orice tip de rachete capabile să transporte un focos nuclear, transmite Agerpres.

SourceAgerpres


ULTIMELE ARTICOLE

Antreprenori care au reușit să valoreze cât o țară

Luna cadourilor a debutat cu o surpriză pentru telespectatorii emisiunii Business la Superlativ. Vorbim despre rubrica Afaceri Creative - cu Andra Raluca Tăutu, program...

Prevenirea și gestionarea bullying-ului

Prevenirea și gestionarea bullying-ului. Fenomenul „bullying” ia amploare în zilele noastre din ce în ce mai tare, dovadă că se întețesc programele de prevenire și...

Indecizia și starea de bine

Indecizia și starea de bine. Deși ea este asociată cu anxietatea și mai târziu depresia, se pare că unii cred că oamenii indeciși pot...

Triunghiul – elevi, profesori, părinți și inteligența emoțională

Triunghiul – elevi, profesori, părinți și inteligența emoțională Pentru creșterea inteligenței emoționale trebuie să se implice chiar elevii. Nu este suficient ca doar alții să...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]