joi, iulie 18, 2024
Acasă Editoriale Actualitate Consulatul Republicii Filipine s-a deschis, oficial, la Brașov

Consulatul Republicii Filipine s-a deschis, oficial, la Brașov

Veste bună pentru toți cetățenii filipinezi de pe teritoriul României. Începând de acum, aceștia pot avea acces la servicii consulare in țara noastră. Așadar, vineri, 21 iunie, la Brașov, într-un cadru excepțional, a fost inaugurat Biroul Consulului Onorific al Republicii Filipine in Romania. Totodată, Excelența Sa, Simon Maurer, fiind investit oficial în funcția de Consul Onorific al Republicii Filipine.

În prezența ministrului de externe, Antonio Morales și a ambasadorului Republicii Filipine in Ungaria, Excelența Sa, Frank CIMAFRANCA, dar si a altor oficialități din Filipine cât și alături de membrii ai corpului diplomatic roman, Excelenței Sale, domnului Simon Maurer, i-a fost înmânat documentul care atestă noua sa calitate. Astfel, Domnia Sa devenind Consul Onorific al Statului Filipine in Romania.

Într-un cadru solemn, s-a rostit jurământul și s-au declarat deschise, in mod oficial, lucrările Consulatului Republicii Filipine in Romana. Evenimentul a fost succedat de momentul dezvelirii simbolului oficial al Biroului Consulatului din Brașov.

La eveniment au participat si oficialități din partea Statului Roman, de la Ministrul Dezvoltării, Adrian Veștean. Dar și primarul ales al orașului Brașov, George Scripcaru.

Așadar, imediat după momentele solemne, in cadrul conferinței de presă, oficialitățile Statului Filipinez, Excelența sa, Dl. Frank CIMAFRANCA, ambasadorul Republicii Filipine in Ungaria, cât și Antonio Morales, Vice-Ministru al Afacerilor Externe din Filipine, au arata mulțumire și recunoștință Excelenței sale Simon Maurer. Pentru dorința de-a ajuta cetățenii filipinezi din România, prin dorința sa de a deschide primul Birou Consular din Romania.

De ce era nevoie de un Consulat filipinez la Brașov?

Oficialii români prezenți la întâlnire au punctat importanța deschiderii Biroului Consular la Brașov. Astfel au salutat implicarea domnului Simon Maurer și su subliniat nevoia cetățenilor filipinezi din România de a avea o asemenea instituție in țara noastră. Atât ministrul Adrian Vestea cât și primarul ales al Brașovului, George Scripcaru apreciind prezența entității diplomatice pe teritoriul orașului Brașov.

Odată cu apariția crizei economice și a contextului economic dificil, in anul 2012, Statul Filipinez a decis restructurarea personalului si restrângerea activităților diplomatice in Suedia, Venezuela, Palau, Irlanda, Spania, Germania, Romania, Cuba, Finlanda si Insulele Mariane de Nord.

Însă, o data cu redresarea economica si, totodată, cu creșterea prezentei numărului de cetățeni filipinezi pe teritoriul țării noastre, decizia Statului Filipinez de a redeschide ambasada pe teritoriul Romanei este una de bun augur. Iar acesta confirmare a fost făcuta de E.S Antonio Morale, șeful diplomaților filipinezi prezent la inaugurarea Consulatului de la Brașov.

In cadrului unui interviu oferit postului de televiziune A7 TV, Excelenta Sa, domnul Simon Maurer, a punctat rolul noului Consulat de la Brașov, unicitatea relațiilor diplomatice Brașov – Filipine, si modul in care va colabora cu Statul Filipinez. Totul pentru a oferit sprijin si ajutor cetățenilor filipinezi aflați in Romania.

Care este rolul unui Consulat?

Rolul unui Consulat Oficial este unul extrem de important, lucru statuat in Convenția de la Viena. Astfel, în cadrului Biroului se pot efectua servicii de interes public. Potrivit legii, oficiile consulare eliberează sau procură documente oficiale ori prestează anumite formalități în acest scop. Totodată, pot avea loc intervenții ale oficiilor consulare pe lângă autoritățile statelor acreditare pentru apărarea și valorificarea drepturilor și intereselor statului reprezentat, ale persoanelor sale juridice și ale persoanelor sale fizice.

Astfel, începând de acum, sub coordonarea Excelentei Sale, Simon Maurer, Consulatului Onorific al Republicii Filipine in Romania aflat in Cartierul Avangarden din Brașov, are porțile deschise in mod oficial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

Pacea – un obiectiv tot mai greu de atins

Într-o lume marcată de conflicte, inegalități și tensiuni crescânde, pacea pare un obiectiv tot mai greu de atins. Cu toate acestea, figura emblematică a...

17 iulie – Ziua Internațională a Justiției

Ziua Internațională a Justiției, celebrată pe 17 iulie, este o ocazie importantă pentru a recunoaște și promova principiile de justiție, echitate și drepturile omului...

Importanța educației emoționale în școli

Educația emoțională, adesea denumită și inteligență emoțională, se referă la capacitatea de a recunoaște, înțelege și gestiona propriile emoții și de a recunoaște și...

Nu e niciodată prea târziu să înveți ceva nou

Învățarea este un proces continuu care nu ar trebui să se oprească niciodată, indiferent de vârstă. Fie că e vorba de dezvoltarea unor noi...