miercuri, iulie 17, 2024
Acasă Emisiuni Din culise Consuela: „Sunt o explozie de râs și de culoare”

Consuela: „Sunt o explozie de râs și de culoare”

M-am întâlnit cu Consuela pe terasa centrului de wellness unde predă înot pentru copii. După ce s-a integrat în decor, asortându-se perfect cu florile, după cum vedeți în poză,  mi-a spus, cu modestie:

„Habar n-am ce să-ți spun. În afară de o explozie de culoare și de râs, de voie bună și de interes pentru lucrurile care chiar sunt relevante, nu am, așa, particularități…”

Geamăna unicată

Dar mi-a dovedit rapid că se înșală în privința particularităților… Personalitatea sa puternică, aproape disonantă cu familia ei, a făcut-o să-și întrebe părinții, pe la 9-10 ani dacă chiar este copilul lor pentru că i se părea că nu seamănă cu nimeni din familie în niciun aspect: temperament, comportament, fizic. Mai mult, i se părea că fratele ei geamăn, din contră, seamănă cu părinții.

„Ne-ați spus că suntem gemeni dar de fapt m-ați văzut singură-n spital și v-ați gândit să mă luați cu voi pentru că m-am născut în aceeași zi cu ăsta dar de fapt nu sunt a voastră! – De fapt, sunt a lor. (râde)”

La 18 ani a donat sânge pentru prima dată, aflându-și grupa de sânge: AB4, adică combinația dintre mamă și tată, ceea ce i-a liniștit, în final, dubiile.

Momentan, știe că părinții se mândresc cu ea, dar… și-ar dori să primească mai multe like-uri pe Facebook de la ei.

În carieră și-a urmat, fără să vrea, sufletul

Nu Consuela și-a ales joburile, cât ele pe ea. Se imagina magistrat sau procuror dar cineva din domeniu i-a frânt aripile când era în clasa a 12-a: „Piața e suprasaturată!”, i s-a spus. Așa că a urmat studii în kinetoterapie, ceea ce și-ar fi dorit să facă dar doar în scop personal, de suflet. Apoi, pentru că activa în domeniul sănătății, Cornel Dărvășan a chemat-o în echipa a7tv, ca să realizeze o emisiune.

„După ce i-am expus toate motivele mele pentru care NU ar trebui să fiu acolo (cel mai puternic era faptul că vorbesc repede – problemă pe care acum încerc să o rezolv la logopezi și psihoterapeuți – dar și lipsa contactelor unor oameni pe care să îi pot invita în emisiune), am dat curs invitației, să văd ce se-ntâmplă. Și uite că rămăsei…”

Pentru că face parte din a7tv încă de la început, realizatoarea emisiunilor „De vorbă cu doctorul” și „Mens sana” se simte aici ca acasă. În plus, munca de echipă i se pare cea mai sigură cale pentru rezultate de calitate:

„Fără Beatrice, editorul meu, nu aș mai face emisiuni cu atâta siguranță. Faptul că ea mă «împachetează» mereu potrivit și conform cu stilul si dinamica mea, îmi dă încredere.”

Despre sănătate și despre singurătate

Se consideră binecuvântată cu o sănătate de fier. Doar pielea ei cere multă hidratare, fiind uscată (hm, mă întreb dacă acesta este motivul pentru care practică înotul…). Deși îi place să trăiască sănătos, plăcerile ei vinovate sunt înghețata („Muaa, înghețată, multă înghețată! Aș vrea să fac baie în înghețată!”) și shoppingul online în timpul nopții (ținuta ei este achiziționată integral de pe Internet – un avantaj pentru când te cunoști bine).

Frica ei cea mai mare este singurătatea. „Statisticile spun că sunt șanse mari să rămân singură dacă nu m-am măritat până acum, iar piața bărbaților e foarte proastă – și poți să scrii asta! (râde)”. Într-o relație își dorește să se poată conecta ușor cu partenerul și să existe fairplay: sinceritate, onestitate.

ULTIMELE ARTICOLE

Importanța educației emoționale în școli

Educația emoțională, adesea denumită și inteligență emoțională, se referă la capacitatea de a recunoaște, înțelege și gestiona propriile emoții și de a recunoaște și...

Nu e niciodată prea târziu să înveți ceva nou

Învățarea este un proces continuu care nu ar trebui să se oprească niciodată, indiferent de vârstă. Fie că e vorba de dezvoltarea unor noi...

Medicii neonatologi și importanța lor crucială în viața noastră

Medicii neonatologi joacă un rol esențial în îngrijirea celor mai vulnerabili pacienți: nou-născuții, în special cei prematuri sau cu probleme medicale complexe. Expertiza lor...

Cele mai importante versete din Biblie pe care să le memorezi

Selectarea celor mai importante versete din Biblie este subiectivă și poate varia în funcție de interpretare și context. Însă, iată câteva dintre versetele considerate...