8.5 C
București
vineri, 5 martie 2021
Acasă Articole Consiliul Național al Elevilor critică structura anului școlar 2021-2022

Consiliul Național al Elevilor critică structura anului școlar 2021-2022

Ministerul Educației a publicat marți,16 februarie, structura anului școlar 2021-2022, în Monitorul Oficial, fără a ține cont de opiniile elevilor sau ale părinților. Elevii vor merge la școală în perioada 13 septembrie 2021-10 iunie 2022, potrivit Mediafax.

Consiliul Național al Elevilor (CNE) critică structura publicată de minister și propune o nouă organizare a viitorului an școlar.

Sursa Facebook Rareș Voicu

Conform unui comunicat de presă emis de CNE, principalul motiv al acestui dezacord este lipsa aparatelor de aer condiționat din școlile și liceele din România: „organizarea cursurilor până la mijlocul lunii iunie afectează în mod direct calitatea actului educațional, elevii și profesorii fiind nevoiți să participe la cursuri în condiții de disconfort termic semnificativ”.

„Criticăm cu fermitate decizia Ministerului Educației privind structura anului școlar 2021-2022. Aprobând o astfel de structură, Ministerul îşi asumă, practic, o fragmentare extremă a anului școlar și un dezechilibru semnificativ între semestre. Solicităm Ministrului Educației să acționeze cu responsabilitate și să nu amâne începerea anului școlar în mod nenecesar”, a declarat Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor.

Sursa Consiliul Național al Elevilor

CNE a precizat și faptul că fragmentarea semestrului I generează confuzie în sistem și fenomenul „goana după note”, întrucât primul semestru ar urma să aibă 14 săptămâni de cursuri, iar cel de al doilea, 20 de săptămâni.

Proiectul de structură a anului școlar 2021-2022, înaintat Ministerului Educației de către CNE, propune începerea anului școlar în data de 6 septembrie 2021 și încheierea acestuia pe 3 iunie 2022.

Astfel, semestrul I ar urma să aibă 16 săptămâni, în timp ce semestrul II ar avea 18 săptămâni. Vacanța de iarnă ar avea loc în perioada: joi, 23 decembrie 2021 și duminică, 9 ianuarie 2022, se arată în comunicatul de presă al CNE, generat de Agerpres.

Anul școlar în curs a început pe 14 septembrie, iar ultima zi de școală va fi 18 iunie 2021. Vacanța de Paște va avea loc între 2-11 aprilie pentru credincioșii catolici și 30 aprilie-9 mai, pentru credincioșii ortodocși.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

CNE critică noua decizie a ministrului Educației

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat faptul că ia în calcul ca elevii din clasa a VIII-a şi clasa a XII-a să meargă la...

INSP: Nu utilizați lămpile cu UV pentru dezinfecția suprafețelor din școli

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) nu recomandă utilizarea lămpilor UV pentru dezinfecția suprafețelor, în unitățile de învățământ, cu scopul limitării transmiterii Covid-19. Conform unui...

Cine cedeaza? HORECA versus GUVERN

Pandemia provocată de virusul COVID-19 nu s-a încheiat, iar asta denotă că nici problemele apărute, în perioada aceasta, nu şi-au găsit încă rezolvări. Industria...

4 MARTIE ÎN ISTORIE

În urmă cu 44 de ani, pe 4 martie 1977, România a fost zguduită de un puternic cutremur cu efecte devastatoare. Seismul s-a produs...

COMENTARII RECENTE

Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?