8.5 C
București
luni, 27 iunie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Conferință dedicată absolvenților de licee

Conferință dedicată absolvenților de licee

Inspectoratul Școlar Județean Mureș a găzduit miercuri, 9 decembrie, conferința patronată de Guvernul României prin proiectul „Job Succes” derulat de „Fundația Curaj Înainte” privind oportunități ale pieței muncii pentru absolvenții de licee, soluții care vin în întâmpinarea orientării și reorientării acestora.

 

Discuțiile au fost conduse de specialiști cu o bogată experiență în resurse umane, angajatori care au oferit detalii despre meserii în general, dar și despre șansele reale pe care le au tinerii absolvenți de licee care renunță la continuarea studiilor și își aleg un job.

”S-au alăturat din mediul online, experți din Statele Unite ale Americii, dar și din Capitală care și-au spus povestea reușitei lor și au discutat cu fiecare participant despre parcursul acestora pe mai departe.

A fost un schimb de opinii extrem de util pentru ambele tabere, iar în final tinerii au intrat în contact direct cu specialiștii prezenți la discuții pentru continuarea experienței de la Târgu Mureș.

La acest dialog au luat parte și reprezentanți ai unor companii importante din județul nostru precum Hirschmann Automotive și Romgaz SA, aceste entități contribuind la economia județului printr-un număr considerabil de angajați și implicare în ocuparea forței de muncă”, au transmis organizatorii evenimentului.

De asemenea, a fost prezent, exclusiv online, Alexandru Ureche, specialist management strategic și de afaceri, management de proiecte și leadership și antreprenor (USA) și Robert Veress, coordonator departament social la mai multe publicații naționale, jurnalist senior.

”Este esențial să adresăm problemele pe care le întâmpină tinerii absolvenți, precum și categoriile vulnerabile din societate în momentul încadrării în muncă, iar dialogul constant între autorități și angajatori va contribui în mod determinant la facilitarea acestui proces.

Județul nostru se bucură de un potențial remarcabil prin dezvoltarea unor sectoare precum cel turistic, industrial sau al serviciilor, domenii în care, prin investiții și proiecte de viitor, se pot genera numeroase locuri de muncă”, au mai transmis organizatorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Sfaturi de îngrijire a grădinii pe timpul verii

Vara este perioada preferată a anului pentru mulți dintre noi, invocând amintiri de zile relaxante la plajă, aspersoare pe peluze uscate și momente de...

Dormitul pe pernă sau fără pernă? Cum este mai bine pentru sănătatea ta?

Un somn calitativ ne influențează fiecare aspect al vieții. Prin urmare, este foarte important să înțelegem ce efecte benefice are somnul asupra stării de...

3 sfaturi utile pentru prevenirea urgențelor stomatologice

Sănătatea orală trebuie să reprezinte o prioritate pentru persoanele de toate vârstele, însă mulți amână controlul stomatologic de rutină și intervențiile minore din diverse...

Președintele ANAF a vorbit despre evaziunea fiscală și controlul masiv ce urmează

Inspectorii ANAF vor verifica în principal veniturile a 561.000 de mii de români, respectiv cheltuielile acestora și achizițiile de mașini, apartamente, ori case.   Lucian Heiuș,...