sâmbătă, decembrie 2, 2023
Acasă Editoriale Actualitate Conferință dedicată absolvenților de licee

Conferință dedicată absolvenților de licee

Inspectoratul Școlar Județean Mureș a găzduit miercuri, 9 decembrie, conferința patronată de Guvernul României prin proiectul „Job Succes” derulat de „Fundația Curaj Înainte” privind oportunități ale pieței muncii pentru absolvenții de licee, soluții care vin în întâmpinarea orientării și reorientării acestora.

 

Discuțiile au fost conduse de specialiști cu o bogată experiență în resurse umane, angajatori care au oferit detalii despre meserii în general, dar și despre șansele reale pe care le au tinerii absolvenți de licee care renunță la continuarea studiilor și își aleg un job.

”S-au alăturat din mediul online, experți din Statele Unite ale Americii, dar și din Capitală care și-au spus povestea reușitei lor și au discutat cu fiecare participant despre parcursul acestora pe mai departe.

A fost un schimb de opinii extrem de util pentru ambele tabere, iar în final tinerii au intrat în contact direct cu specialiștii prezenți la discuții pentru continuarea experienței de la Târgu Mureș.

La acest dialog au luat parte și reprezentanți ai unor companii importante din județul nostru precum Hirschmann Automotive și Romgaz SA, aceste entități contribuind la economia județului printr-un număr considerabil de angajați și implicare în ocuparea forței de muncă”, au transmis organizatorii evenimentului.

De asemenea, a fost prezent, exclusiv online, Alexandru Ureche, specialist management strategic și de afaceri, management de proiecte și leadership și antreprenor (USA) și Robert Veress, coordonator departament social la mai multe publicații naționale, jurnalist senior.

”Este esențial să adresăm problemele pe care le întâmpină tinerii absolvenți, precum și categoriile vulnerabile din societate în momentul încadrării în muncă, iar dialogul constant între autorități și angajatori va contribui în mod determinant la facilitarea acestui proces.

Județul nostru se bucură de un potențial remarcabil prin dezvoltarea unor sectoare precum cel turistic, industrial sau al serviciilor, domenii în care, prin investiții și proiecte de viitor, se pot genera numeroase locuri de muncă”, au mai transmis organizatorii.

ULTIMELE ARTICOLE

Cum ne protejăm datele pe internet?

Cum ne protejăm datele pe internet? Mai mulți băieți adolescenți din SUA au început să folosească inteligența artificială pentru a crea fotografii deepfake nud...

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare. Unul dintre cele mai frumoase orașe ale Europei, Barcelona, se confruntă cu probleme mari din cauza infracționalității care...

Cum să citești oamenii ca pe o carte?

Suntem cu toții fascinați de acele persoane care par să aibă o conexiune instantanee cu alții, reușind să înțeleagă și să sesizeze ceea ce...

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă?

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă? Ceea ce avem toți în comun sunt nevoia de a fi iubiți și suferința pe care...