8.5 C
București
marți, 13 aprilie 2021
Acasă Editoriale Actualitate CONECTAT by Ani Crețu: Gripa 2019 versus Covid 2020

CONECTAT by Ani Crețu: Gripa 2019 versus Covid 2020

CONECTAT by Ani Crețu pune față în față două situații medicale tratate total diferit. De ce acum doi ani medicii își tratau pacienții în funcție de evoluția bolii, ba chiar erau încurajați să facă asta conform jurământului lui Hipocrate, spre binele suprem al celui aflat în boală, respectiv – gripa, iar de anul trecut, totul se învârte în jurul protocoalelor medicale aplicate pacienților suferinzi de Covid-19, semnat de Ministerul Sănătății și elaborat de INBI ”Prof. Dr. Matei Balș”?

 

 

Poza 3. vă explică tratamentul în cazul gripei, conform răspunsului Ministerului Sănătății pentru OCHR din data de 13.11.2019 .

Medicul curant putea recomanda și alt tratament pacientului. Astăzi, protocolul.

Sursa OCHR

Sursa OCHR

Sursa OCHR

Sursa OCHR

 

Principiul medicinei este „primum non nocere”
Conform acestui principiu, ne punem întrebarea: protocoalele urmează binele suprem al pacientului?

Există un interes pecuniar în introducerea anumitor medicamente profitându-se de situația pandemică Sars-Cov-2? Există persoane influente care au interes direct în semnarea și introducerea de anumite medicamente în aceste protocoale?

Multe întrebări și răspunsuri apar atunci când urmezi logica și accesezi informații publice, la vedere, care îți dezvăluie încet, încet un tablou clinic al bolii în care ne zbatem de peste un an.

Și nu de acum; acum doar ies, evident, anumite aspecte ce stăteau a fi aduse în față.

Jurnalismul de investigație, bagheta informației pe care nu o vezi din prima.

Jurnalistul de investigație OCHR, Eugen Chiracu ia urma situațiilor și probelor punându-le cap la cap, alăturând nume.

Cine? De ce?

Dacă doriți să aflați mai multe despre aceste aspecte, vizionați ediția din 5 Aprilie a emisiunii coNEcTat by Ani Crețu.

Incomozi? Nu! Informați!
Deviza A7TV este „Trăiește Viitorul Alături de Noi” – un viitor sănătos începe cu înțelegerea trecutului.

Jurământul lui Hipocrate, pe care cei mai mulți absolvenți de universitate medicala îl rostesc la sfârșitul ceremoniei ce încheie ciclul universitar:

„Jur că voi îndeplini acest jurământ și poruncile lui, pe cât mă ajută forțele și rațiunea:

• Să respect pe cel care m-a învățat această artă la fel ca pe propriii mei părinți, să împart cu el cele ce-mi aparțin și să am grijă de el la nevoie; să-i consider pe descendenții lui ca frați și să-i învăț această artă, dacă ei o doresc, fără obligații și fără a fi plătit.

• Să transmit mai departe învățăturile acestei arte fiilor mei, fiilor maestrului meu și numai acelor discipoli care au jurat după obiceiul medicilor, și nimănui altuia.

• Atât cât mă ajută forțele și rațiunea, prescripțiunile mele să fie făcute numai spre folosul și buna stare a bolnavilor, să-i feresc de orice daună sau violență.

• Nu voi prescrie niciodată o substanță cu efecte mortale, chiar dacă mi se cere, și nici nu voi da vreun sfat în această privință. Tot așa nu voi da unei femei un remediu abortiv.

• Sacră și curată îmi voi păstra arta și îmi voi conduce viața.

• Nu voi opera piatra din bășică, ci voi lăsa această operație celor care fac această meserie.

• În orice casă voi intra, o voi face numai spre folosul și bunăstarea bolnavilor, mă voi ține departe de orice acțiune dăunătoare și de contacte intime cu femei sau bărbați, cu oameni liberi sau sclavi.

• Orice voi vedea sau voi auzi în timpul unui tratament voi păstra în secret, pentru că aici tăcerea este o datorie.

• Dacă voi respecta acest jurământ și nu îl voi călca, viața și arta mea să se bucure de renume și respect din partea tuturor oamenilor; dacă îl voi trăda devenind sperjur, atunci contrariul.”

Un articol de Ani Crețu, realizator A7TV

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

A trăit 40 de zile doar cu apă!

Invitatul Alinei Ilioi Mureșan în platoul emisiunii ALĂTURI DE TINE, Vasile Nemeș propune o inovație în domeniul detoxifierii și al slăbitului: postul cu apă....

Când va începe anul școlar 2021-2022?

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a comunicat duminică, 11 aprilie, într-o postare pe Facebook, că anul școlar 2021 – 2022 va începe pe 13 septembrie....

Director general al OMS: „Pandemia este departe de a se încheia”

Confuzia, automulţumirea şi inconsecvența în combaterea COVID-19 fac ca pandemia să fie departe de a se încheia, deși ea ar putea fi pusă sub...

13 APRILIE ÎN ISTORIE

Pe 13 aprilie 1930 se năștea Sergiu Nicolaescu, regizor, scenarist, actor și, după 1989, politician român. Este de departe cel mai prolific și mai...

COMENTARII RECENTE

Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?