joi, iulie 18, 2024
Acasă Editoriale Actualitate Concert umanitar de colinde - PRINTRE OAMENI - Și tu poți să...

Concert umanitar de colinde – PRINTRE OAMENI – Și tu poți să ajuți! (I)

Când am mers acasă la familia Stan, am fost impresionați de curățenia din apartament și de sentimentul de cămin cald. Deși locuiesc într-o zonă ce nu prea pune preț pe curățenie, iar banii lipsesc cu desăvârșire, la familia Stan există o perdea la geam, hăinuțele copiilor sunt curate, chiar dacă nu au un dulap în care să le așeze, au linoleum pe jos, un singur pat în care dorm toți, un televizor și o comodă pe care le-au primit din partea Fundației Alinare și pe care le iau cu ei peste tot pe unde se mută.

Zenovia Stan este o mamă care lucrează și își crește singură cei patru copii minori. Toți copiii sunt la școală. Din păcate, unul dintre copii a avut probleme grave de sănătate (epilepsie). Datorită integrării în programul “Acces la Educație și Recreație” și eforturile mamei de a găsi un spațiu de locuit mai bun, copilul a reușit să se recupereze, în prezent mergând la o școală normală.
În urmă cu ceva timp, statul a vrut să îi ia copiii pe motiv că nu au suficiente condiții, lucru perfect adevărat la vremea respectivă, dar Zenovia a găsit o casă cu chirie, s-a angajat ca femeie de serviciu la o scară de bloc și așa a reușit să convingă statul să nu îi ia copiii de lângă ea.
Are o grijă impresionantă de copiii ei, așa cum se pricepe. Fetița cea mare are 12 ani și este inclusă în programul a doua șansă la școală. Înainte să meargă la școală, fetița își duce frățiorii mai mici la clase pentru a se asigura că sunt bine cât mama e la muncă, apoi mama o sună pe învățătoare să se asigure că sunt bine.
Zenovia mai are și alți copii dintr-o căsătorie anterioară. Cea mai mică dintre copiii majori, o fată de 21 de ani a fost căsătorită, a rămas gravidă, obligată de soacră să avorteze. Destinul ei nu a fost cel mai fericit, bătută de soț, s-a întors la mama cu nou născutul de numai 3 săptămâni. Acum bebelușul are un traumatism la nivelul capului, iar prima ipoteză a medicilor este că este cauzată de bătăile din timpul sarcinii.

Copiii și-ar dori de Crăciun dulciuri, jucării și hăinuțe pentru școală.
Venitul familiei abia acoperă cheltuielile de chirie, astfel că familia are nevoie și de alimente, lapte praf, produse de curățenie și igienă, haine, încălțăminte, dar și de un dulap.

Dacă doriți și puteți să contribuiți la sprijinirea familiei Stan, o puteți face prin donații în conturile Fundației Alinare:
RO37RZBR0000060006156705 Raiffeissen Bank suc. Crângasi – pentru donații în RON
RO68RZBR0000060007073379 Raiffeissen Bank suc. Crângasi – pentru donații în EUR
Concertul umanitar „PRINTRE OAMENI” va fi susținut Sâmbătă, 14 decembrie 2019, ora 19.00 la Aula Magna a Facultății de Drept, Universitatea București. Concertul este organizat de A7TV, Universul Juridic, Facultatea de Drept a Universității București în parteneriat cu Maurer Imobiliare, pentru sprijinirea copiilor din familii defavorizate, din programul Fundației Alinare.

Articolul precedent10 DECEMBRIE ÎN ISTORIE
Articolul următor11 DECEMBRIE ÎN ISTORIE

ULTIMELE ARTICOLE

Pacea – un obiectiv tot mai greu de atins

Într-o lume marcată de conflicte, inegalități și tensiuni crescânde, pacea pare un obiectiv tot mai greu de atins. Cu toate acestea, figura emblematică a...

17 iulie – Ziua Internațională a Justiției

Ziua Internațională a Justiției, celebrată pe 17 iulie, este o ocazie importantă pentru a recunoaște și promova principiile de justiție, echitate și drepturile omului...

Importanța educației emoționale în școli

Educația emoțională, adesea denumită și inteligență emoțională, se referă la capacitatea de a recunoaște, înțelege și gestiona propriile emoții și de a recunoaște și...

Nu e niciodată prea târziu să înveți ceva nou

Învățarea este un proces continuu care nu ar trebui să se oprească niciodată, indiferent de vârstă. Fie că e vorba de dezvoltarea unor noi...