sâmbătă, decembrie 2, 2023
Acasă Emisiuni BookMedia Compozitorul Mihai Toma reînvie poezia lui Eminescu pe TikTok

Compozitorul Mihai Toma reînvie poezia lui Eminescu pe TikTok

Compozitorul Mihai Toma reînvie poezia lui Eminescu pe TikTok. Care este legătura dintre acest compozitor și producător muzical și versurile bardului național Mihai Eminescu? De la proiectele sale muzicale (Dacika, Flutaka, Carpatica), precum și integrarea compozițiilor sale în celebrele compilații Buddha Bar la sensibilizarea publicului iubitor de poezie și frumos.

Cine este Mihai Toma?

Originar din Piteşti, compozitorul Mihai Toma este cunoscut în plan internaţional. Creaţiile sale sunt incluse pe celebrele volume de muzică ambientală Buddha Bar, iar în anul 2015 a fost primul şi singurul compozitor de muzică electronică invitat să participe în cadrul Festivalului Internaţional „George Enescu“ cu un proiect original intitulat „Enesciada“ în care a reinterpretat muzica marelui compozitor român.

Mihai Toma (38 de ani) a învăţat singur să compună melodii, neavând studii muzicale. De-a lungul anilor a compus melodii pentru artişti precum Smiley, Morandi, Delia sau Loredana. Şi tot Mihai Toma este creatorul conceptului spectacolului „Dacika”, menit să pună în valoare muzica tradiţională românească, într-o reinterpretare contemporană. Acest proiect a fost deja prezentat în cadrul a numeroase concerte şi festivaluri începând cu anul 2015 (în Bucureşti – Piaţa Universităţii, parcul Cişmigiu, Palatul Mogosoaia, la Focşani, Mărăşeşti, Mărăşti, Braşov, Sinaia, Zalau, Petrosani, Piteşti), bucurându-se de un succes deosebit si de o primire entuziastă din partea tuturor categoriilor de public.

Trei dintre melodiile sale au fost selectate pe trei volume de muzică ambientală Buddha Bar dintre mii de melodii trimise de compozitori din toată lumea. Prin aranjamentul muzical făcut de Mihai, piesa “Flutaka” a ajuns să fie promovată în întreaga lume între alte ritmuri de world-music. De atunci cota sa a crescut exponenţial. Celebra casă de discuri George V Records a semnat cu Mihai Toma un contract.

Compozitorul Mihai Toma reînvie poezia lui Eminescu pe TikTok

În emisiunea ”BookMedia” cu Natașa Culea, artistul vorbește despre proiectul său pe platforma tiktok:

”Dacă unele clipuri ale mele au avut mare succes în România, pentru că nu sunt videoclipuri internaționale, pentru că depind de limba română, este pentru că oamenii au stat și au vizionat tot până la ultima secundă. Lor le-a plăcut și platforma a crezut că sunt relevante. Lumea este în căutare de așa ceva.”

Aici poți urmări întreaga emisiune:

ULTIMELE ARTICOLE

Cum ne protejăm datele pe internet?

Cum ne protejăm datele pe internet? Mai mulți băieți adolescenți din SUA au început să folosească inteligența artificială pentru a crea fotografii deepfake nud...

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare. Unul dintre cele mai frumoase orașe ale Europei, Barcelona, se confruntă cu probleme mari din cauza infracționalității care...

Cum să citești oamenii ca pe o carte?

Suntem cu toții fascinați de acele persoane care par să aibă o conexiune instantanee cu alții, reușind să înțeleagă și să sesizeze ceea ce...

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă?

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă? Ceea ce avem toți în comun sunt nevoia de a fi iubiți și suferința pe care...