Compania Blue Air a intrat în insolvență. Ar putea dura câțiva ani pănâ se va declara și falimentul. Acest eveniment s-a produs în urma propriei cereri a companiei, după ce au existat mai multe procese cu diverși păgubiți. Cei mai răsunători sunt foști anajați ai acesteia.

Compania se judeca cu foști angajați pentru drepturi financiare restante. Judecătorii au dispus și conexarea unui dosar de cerere a insolvenței Blue Air din februarie 2023. Părțile creditoare sunt Aeroportul „Avram Iancu” din Cluj Napoca și o companie care asistă pasagerii pentru recuperarea compensațiilor pe care companiile aeriene le datorează acestora pentru zboruri întârziate sau anulate.

Finalizarea procesului poate dura câțiva ani.

Pandemia nu le-a fost de ajutor

Operatorul aerian a trecut prin mari turbulențe în pandemie. Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a sancţionat compania aeriană cu peste 10 milioane de lei pentru cursele anulate începând din 15 iunie 2022- 12 septembrie .

Statul Român a devenit prin AAAS la finele anului 2022 acționar majoritar al Blue Air Aviation SA. Entitate în care deține 75% din acțiuni. Restul de 25% din acțiunile acestei companii sunt împărțite între Airlines Invest SA (1,191%) și Teodor Cristian Rada (23,809%).

Cum s-a ajuns aici?

Blue Air a anunţat, pentru prima dată în 6 septembrie, că va suspenda toate cursele programate până în data de 12 septembrie, motivând la vremea respectivă poprirea tuturor conturilor companiei de către Ministerul Mediului.

Deşi Administraţia Fondului pentru Mediu a anunţat o zi mai târziu, respectiv pe 7 septembrie, că a decis suspendarea popririi asupra disponibilităţilor băneşti ale companiei Blue Air Aviation şi stabilirea unui grafic pe 12 luni pentru achitarea creanţei, operatorul aerian low-cost a anunţat că va relua zborurile abia din 10 octombrie, precizând că nu dispunea de fondurile necesare plăţii combustibilului şi celorlalte cheltuieli operaţionale, necesare pentru zborurile planificate începând cu data de 12 septembrie.

Ulterior, la finalul lunii septembrie, operatorul aerian low-cost a anunţat că nu va relua zborurile din 10 octombrie şi că se află în discuţii cu potenţialii investitori, creditori şi Guvernul României pentru a-şi restructura profilul de capital.

Ce se întâmplă cu clienții păgubiți?

Comisarii ANPC au arătat că operatorul economic Blue Air Aviation SA nu a propus angajamente sau un plan de măsuri reparatorii pentru consumatori.