joi, aprilie 18, 2024
Acasă Editoriale Familie Combaterea lipsei de timp în căsnicie

Combaterea lipsei de timp în căsnicie

Combaterea lipsei de timp în căsnicie este o practică care trebuie susținută de orice cuplu. Dacă nu există timp unul pentru celălalt, atunci o relație nu are cum să dureze și să înflorească. Lipsa de timp este un impediment major în ziua de astăzi în care activitățile zilei ne împiedică să socializăm. Experții doc.ro ne ajută cu câteva sfaturi utile pentru a lua timp pentru familie.

Orice relație pe termen lung sau mariaj de succes are la bază o bună comunicare. Însă pentru ca partenerii să comunice, e nevoie să-și facă timp unul pentru altul. Altfel, tăcerea intervine între cei doi și, odată cu ea, și problemele de cuplu. Acestea, de multe ori, din păcate, nu mai pot fi soluționate în ciuda eforturilor făcute.

Iată câteva idei despre cum v-ați putea organiza mai bine zilele pentru a petrece timp suficient unul cu altul și pentru a vă menține conexiunea de cuplu:

Strecurați câte o mică întâlnire în program, atunci când este posibil

Dacă lucrați în zone apropiate și aveți posibilitatea, luați prânzul împreună. Sau, dacă aveți locurile de muncă în cartiere aflate la mare distanță unul de altul, când unul dintre voi se află în zona în care celălalt lucrează, ieșiți împreună la o cafea. Astfel de mici întâlniri cu persoana iubită pot condimenta zile altfel banale și vă pot face să vă simțiți mai apropiați.

Faceți treburile casnice împreună

Curățenia și gătitul sunt activități solicitante și care consumă o grămadă de timp dacă revin toate unei singure persoane. În plus, dacă e să fim sinceri, aproape nimănui nu-i place să stea numai cu aspiratorul în mână sau să spele vasele ori cada. Faceți, așadar, împreună aceste treburi în primul rând pentru a petrece timp împreună. În al doilea rând pentru a termina mai repede și pentru a avea apoi timp liber amândoi.

Când e vorba de curățenie, de exemplu, e bine să discutați din start cam ce poate face fiecare. Dacă unul aspiră și duce gunoiul, celălalt curăță chiuvetele, cada, aragazul etc. Când e vorba de mâncare, unul poate pregăti un fel, celălalt poate pregăti un alt fel. Iar vasele să le spălați cu rândul. Sau unul gătește, celălalt spală vasele și aranjează bucătăria la final.

Găsiți-vă un hobby comun

Orice cuplu de succes are măcar un hobby în comun. Fie că este vorba despre pescuit, grădinărit sau drumeții la munte, mers la concerte sau la meciuri, un hobby pe care îl aveți amândoi și îl practicați regulat va întări conexiunea dintre voi și va menține și o comunicare mai eficientă. Petrecând timp plăcut împreună, partenerii au prilejul de a discuta lucruri pe care altfel le neglijează sau pentru care pur și simplu nu au timp.

Petreceți o zi împreună

Atunci când amândoi mergeți zi de zi la serviciu, aveți copii și alte responsabilități, o zi petrecută în doi poate părea o misiune imposibilă. Nu și dacă cereți ajutor din afară. Dacă e posibil, lăsați copiii la bunici sau în grija unor prieteni buni pentru o zi. Dacă nu aveți cum să faceți acest lucru, căutați, eventual prin recomandările apropiaților, o bonă de nădejde, care să vă ajute din când în când cu copiii. Evadați apoi din casă sau poate chiar din oraș pentru o zi de răsfăț în doi, care să vă reconecteze și să vă dea forță pentru viitor.

Nu lucrați continuu

Poate că e tentant să ai două salarii, însă dacă unul dintre voi sau chiar amândoi aveți câte două joburi, acestea vă vor răpi puținul timp pe care îl aveați pentru voi doi, așa că e indicat să apelați la această soluție doar în cazuri extreme, în care familia chiar are nevoie de mai mulți bani, și, pe cât posibil, pe o perioadă definită. Când știi că o situație dificilă este doar temporară, o accepți mai cu ușurință. Banii sunt importanți pentru a vă satisface necesitățile și unele dorințe, însă trebuie să fie un mijloc, nu un scop în sine.

ULTIMELE ARTICOLE

Renunță la dependența de negativism

Odată cu trecerea timpului devenim mai conștienți de faptul că viața se derulează, cu bune și cu rele, iar noi, fie îi dăm un...

Ghimbirul – condiment gustos, aromat și sănătos

Ghimbirul are numeroase beneficii pentru sănătate, inclusiv proprietăți antiinflamatorii, antioxidante și digestive. Este eficient în ameliorarea grețurilor, durerilor musculare și articulare, îmbunătățirea digestiei și...

Obiective turistice în Brașov pe care să nu le ratezi

Brașovul și împrejurimile sale sunt pline de atracții turistice variate, care pot satisface orice gust și interes. În Brașov, puteți începe explorarea cu Piața...

”Nu ai success pentru că te prefaci!”

Poate că ai auzit de expresia „Tonul face muzica”, dar te-ai gândit vreodată cât este de important să înveți să comunici pentru a avea...