Combaterea anxietății sociale este un lucru ușor de spus, extrem de greu de realizat. Această fobie paralizează de multe ori pe cel care suferă de ea iar situația jenantă în care îl poate pune ar putea fi chiar fatală pentru viață socială a sa. Cei care adoră să fie singuri printre cărți, la birou sau acasă, cu propriile gânduri, se gândesc cu groază la venirea sărbătorilor. Atunci când familia și prietenii se întâlnesc pentru socializare.
Ce reprezintă anxietatea socială?
Anxietatea socială, numită și fobie socială, este teama pronunțată care apare în situații și interacțiuni sociale unde suntem nevoiți să performăm social.
Cu alte cuvinte, anxietatea socială este adeseori caracterizată de o frică persistentă de a nu ne face de râs în contexte sociale precum vorbitul în public, socializarea cu necunoscuți, urcatul pe scenă sau participarea la jocuri de societate și sporturi de grup.
Pacienții cu anxietate socială sunt foarte îngrijorați că vor face ceva umilitor în aceste contexte sociale. Totodată și că cei din jur își vor forma o părere negativă despre ei.
Persoanele cu anxietate socială se simt în permanență observate. Ceea ce le îngreunează și mai tare interacțiunile și capacitatea de a lega conexiuni. Ele sunt adesea condamnate la singurătate.
Cum putem combate anxietatea socială?
Pentru a trata fobia socială, mergi la medicul de familie pentru a-ți recomanda un psihoterapeut sau caută chiar tu unul. Recomandarea medicilor este ca mai întâi să mergi la medicul de familie și să-i spui ce simptome ai. Deoarece acesta ar putea dori să te consulte pentru a se asigura că nu e vorba de vreo problemă fizică fără legătură cu anxietatea care îți provoacă aceste simptome.
Ca tratament pentru fobie socială se utilizează în principal terapia cognitiv-comportamentală. Însă în unele cazuri poate fi nevoie și de medicamente. Spre exemplu antidepresivele. Însă înainte de acestea, terapia este mai degrabă recomandată.
[…] post Combaterea anxietății sociale appeared first on A7TV – Televiziune cu […]