8.5 C
București
miercuri, 7 decembrie 2022
Acasă Editoriale Spiritualitate Cofetarul din Colorado, din nou în instanță

Cofetarul din Colorado, din nou în instanță

Cofetarul din Colorado care a refuzat să facă un tort care celebra comunitatea LGBTQ+, se află din nou în instanță. De data aceasta tot din cauza unui conflict cu comunitatea LGBTQ+. El a refuzat să facă un tort care să celebreze o tranziție de gen.

În 2018, Phillips a obținut o victorie parțială la Curtea Supremă după ce a refuzat să facă un tort pentru o nuntă gay. Motivația a fost convingerile sale religioase. Astfel, instanța supremă a fost de acord că Comisia pentru drepturile civile din Colorado și-a depășit limitele legale.

Judecătorii de la Curtea Supremă au declarat că statul a dat dovadă de prejudecăți anti-religioase în aplicarea legii antidiscriminare împotriva lui Phillips. Această concluzie a fost formulată după ce el a refuzat să facă un tort care sărbătorea nunta lui Charlie Craig și Dave Mullins în 2012.

Cofetarul din Colorado, din nou în instanță. De ce?

Noul proces, intentat de Autumn Scardina nu vine dintr-o simplă întamplare. Acest lucru a fost premeditat de către reclamant pentru a demonstra că Jack refuză să servească orice membru al comunității LGBTQ+. Autumn Scardina a sunat la magazinul de prăjituri al lui Phillips dintr-o suburbie a orașului Denver în 2017. Acesta a solicitat un tort aniversar care să aibă glazură albastră la exterior și roz în interior pentru a sărbători tranziția ei de gen.

Jack a spus că nu a putut face tortul din cauza convingerilor sale religioase. La procesul din primă instanță, el a declarat că nu crede că cineva își poate schimba genul. Totodată el nu va sărbători „pe cineva care crede că poate”.

Scardina a câștigat procesul în primă instanță. Totuși există și un apel formulat de către Jack care urmează să se judece. Instanța din Colorado a decis la cel de-al doilea proces că brutarul a încălcat legea anti-discriminare a statului. Judecătorul Timothy Schutz a notat că soția lui Phillips i-a spus inițial lui Scardina că brutăria ar putea face tortul. Condiția ar fi ca Scardina să nu spună că designul era menit să sărbătorească tranziția ei de gen.

Cofetarul din Colorado a declarat să este serviabil tuturor, doar că există anumite reguli

Phillips a declarat că îi servește pe toți cei care intră în magazinul său. Însă nu poate crea chiar orice mesaj pe care oamenii i-l cer. El a spus că nu va face prăjituri erotice, prăjituri de Halloween sau care sunt concepute pentru a insulta pe cineva.

Phillips a declarat că toate creațiile sale sunt inspirate și motivate de credința sa în Isus Hristos.

Citește și răspunsul la întrebarea: De ce Dumnezeu nu intervine în războiul din Ucraina?ULTIMELE ARTICOLE

Antreprenori care au reușit să valoreze cât o țară

Luna cadourilor a debutat cu o surpriză pentru telespectatorii emisiunii Business la Superlativ. Vorbim despre rubrica Afaceri Creative - cu Andra Raluca Tăutu, program...

Prevenirea și gestionarea bullying-ului

Prevenirea și gestionarea bullying-ului. Fenomenul „bullying” ia amploare în zilele noastre din ce în ce mai tare, dovadă că se întețesc programele de prevenire și...

Indecizia și starea de bine

Indecizia și starea de bine. Deși ea este asociată cu anxietatea și mai târziu depresia, se pare că unii cred că oamenii indeciși pot...

Triunghiul – elevi, profesori, părinți și inteligența emoțională

Triunghiul – elevi, profesori, părinți și inteligența emoțională Pentru creșterea inteligenței emoționale trebuie să se implice chiar elevii. Nu este suficient ca doar alții să...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]