joi, februarie 22, 2024
Acasă Editoriale Actualitate CNE: Lipsă de apă curentă și săpun în peste 50% dintre școlile...

CNE: Lipsă de apă curentă și săpun în peste 50% dintre școlile din România

Consiliul Național al Elevilor (CNE) a realizat o analiză în 757 de unități de învățământ preuniversitar din 35 de județe și București pentru a identifica problemele apărute în organizarea procesului educațional începând cu cel de-al doilea semestru al anului școlar 2020-2021.

 

Analiza a reprezentat un chestionar online adresat atât elevilor din mediul urban, cât și celor din rural. Astfel, 77,5% dintre cei care au răspuns sunt din mediul urban, iar 22,5% sunt elevi școlarizați în mediul rural.

Conform răspunsurilor înregistrate, 96,3% dintre unitățile de învățământ respectă, într-o mare măsură, regulile sanitare, în timp ce 3,7% nu respectă deloc aceste reguli.

Potrivit studiului, peste 50,1% dintre elevi afirmă faptul că nu au apă curentă și săpun în unitățile de învățământ din care provin.

„Acest factor poate determina apariția focarelor de infecție în școli și pune în pericol sănătatea elevilor și a cadrelor didactice”, susține CNE.

„Dezinfectarea și aerisirea spațiului în care se desfășoară orele de curs fac parte din suita de metode ce previn infectarea cu noul virus Sars-Cov-2”, adaugă CNE.

 

Sursa MEC

 

În ciuda acestui fapt, când au fost întrebați despre modul în care sălile de curs sunt aerisite și dezinfectate, 56,6% dintre elevi au răspuns că aceste proceduri sunt realizate corespunzător, în timp ce 43,4% au declarat contrariul.

Datele sondajului, referitoare la păstrarea distanței fizice, arată că distanța posibilă dintre elevi este de 1 metru/mai mult de 1 metru în 71,6% dintre unitățile de învățământ, în timp ce 28,4% dintre unitățile școlare chestionate nu pot asigura această distanțare.

În ceea ce privește substanțele dezinfectante, 59,2% dintre elevi afirmă faptul că stocul acestora este suficient, în timp ce 40,8% dintre aceștia atrag atenția asupra faptului că stocul de substanțe biocide fie nu este suficient, fie acestea nu sunt de o calitate sigură.

ULTIMELE ARTICOLE

Evită relațiile toxice

O relație de cuplu toxică este una în care există un model de comportament dăunător, abuziv sau manipulativ între parteneri. Aceasta poate include abuz...

Tehnici de îngrijire corectă a părului

Părul sănătos și strălucitor este un aspect important al cărții noastre de vizită și necesită o îngrijire adecvată pentru a rămâne în formă optimă. Mai...

Cum poți recunoaște AVC-ul? Primele semne!

Un accident vascular cerebral (AVC) poate fi o afecțiune gravă și este important să poți recunoaște semnele timpurii pentru a solicita imediat ajutor medical...

Valentine’s Day – o zi a iubirii, nu altă zi a violenței

Măsurând sintagmele populare spuse la nervi sau apăsat, bizare sau ciudate le includem în bagajul nostru verbal și comportamental: ,,Iubirea naște violență”? ,,Eu te-am...