8.5 C
București
luni, 27 iunie 2022
Acasă Editoriale Actualitate CNE: Lipsă de apă curentă și săpun în peste 50% dintre școlile...

CNE: Lipsă de apă curentă și săpun în peste 50% dintre școlile din România

Consiliul Național al Elevilor (CNE) a realizat o analiză în 757 de unități de învățământ preuniversitar din 35 de județe și București pentru a identifica problemele apărute în organizarea procesului educațional începând cu cel de-al doilea semestru al anului școlar 2020-2021.

 

Analiza a reprezentat un chestionar online adresat atât elevilor din mediul urban, cât și celor din rural. Astfel, 77,5% dintre cei care au răspuns sunt din mediul urban, iar 22,5% sunt elevi școlarizați în mediul rural.

Conform răspunsurilor înregistrate, 96,3% dintre unitățile de învățământ respectă, într-o mare măsură, regulile sanitare, în timp ce 3,7% nu respectă deloc aceste reguli.

Potrivit studiului, peste 50,1% dintre elevi afirmă faptul că nu au apă curentă și săpun în unitățile de învățământ din care provin.

„Acest factor poate determina apariția focarelor de infecție în școli și pune în pericol sănătatea elevilor și a cadrelor didactice”, susține CNE.

„Dezinfectarea și aerisirea spațiului în care se desfășoară orele de curs fac parte din suita de metode ce previn infectarea cu noul virus Sars-Cov-2”, adaugă CNE.

 

Sursa MEC

 

În ciuda acestui fapt, când au fost întrebați despre modul în care sălile de curs sunt aerisite și dezinfectate, 56,6% dintre elevi au răspuns că aceste proceduri sunt realizate corespunzător, în timp ce 43,4% au declarat contrariul.

Datele sondajului, referitoare la păstrarea distanței fizice, arată că distanța posibilă dintre elevi este de 1 metru/mai mult de 1 metru în 71,6% dintre unitățile de învățământ, în timp ce 28,4% dintre unitățile școlare chestionate nu pot asigura această distanțare.

În ceea ce privește substanțele dezinfectante, 59,2% dintre elevi afirmă faptul că stocul acestora este suficient, în timp ce 40,8% dintre aceștia atrag atenția asupra faptului că stocul de substanțe biocide fie nu este suficient, fie acestea nu sunt de o calitate sigură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Sfaturi de îngrijire a grădinii pe timpul verii

Vara este perioada preferată a anului pentru mulți dintre noi, invocând amintiri de zile relaxante la plajă, aspersoare pe peluze uscate și momente de...

Dormitul pe pernă sau fără pernă? Cum este mai bine pentru sănătatea ta?

Un somn calitativ ne influențează fiecare aspect al vieții. Prin urmare, este foarte important să înțelegem ce efecte benefice are somnul asupra stării de...

3 sfaturi utile pentru prevenirea urgențelor stomatologice

Sănătatea orală trebuie să reprezinte o prioritate pentru persoanele de toate vârstele, însă mulți amână controlul stomatologic de rutină și intervențiile minore din diverse...

Președintele ANAF a vorbit despre evaziunea fiscală și controlul masiv ce urmează

Inspectorii ANAF vor verifica în principal veniturile a 561.000 de mii de români, respectiv cheltuielile acestora și achizițiile de mașini, apartamente, ori case.   Lucian Heiuș,...