8.5 C
București
marți, 4 octombrie 2022
Acasă Editoriale Sănătate ClujMedicApp, aplicația care te scutește de drumul la spital

ClujMedicApp, aplicația care te scutește de drumul la spital

O aplicație prin care potențialii pacienți pot accesa consultații medicale, prin intermediul unei platforme de telemedicină, a fost pusă la dispoziția acestora de Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca.

Aplicația ClujMedicApp este disponibilă momentan pentru telefoanele Android, dar în perioada imediat următoare va fi disponibilă și versiunea pentru iOS.

Se poate descărca gratuit de aici:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.cluj.medicapp

ClujMedicApp – Apps on Google Play

Procesul presupune instalarea unei aplicații pe telefon, crearea unui cont și înregistrarea acestuia în platforma pusă la dispoziție de spital.

Utilizatorul aplicației are posibilitatea de a încărca manual din aplicație datele sale biometrice (puls, glicemie, tensiune, greutate, nivelul oxigenului din sânge).

La momentul apelului, operatorul care răspunde – un medic de urgență – va avea acces la datele biometrice introduse de pacient.

Începând din 17.06.2020, utilizatorii aplicației pot apela operatorii din UPU, luni, miercuri și vineri, între orele 10-12.

Scopul platformei este de a oferi, în contextul COVID-19, un confort sporit pacienților, care pot beneficia de sfaturi medicale profesioniste, fără a fi nevoiți să se deplaseze la spital.

Aplicația ClujMedicApp a fost dezvoltată în contextul unui parteneriat derulat de Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, împreună cu compania olandeză Spectator Healthcare și Clusterul CLUJ IT, făcând parte din proiectul amplu de telemedicină pilotat de spital încă din 2019.

Sourcecluj24.ro

ULTIMELE ARTICOLE

Cum reușesc unele persoane să trăiască mai mult?

Cum reușesc unele persoane să trăiască mai mult? Este o întrebare care a provocat diverse discuții prin care s-a încercat o găsire a unei...

Distracția face o relație de căsătorie mai interesantă?

Distracția face o relație de căsătorie mai interesantă? Foarte multe cupluri de diferite vârste pierd pe parcursul anilor acea flacără a așa numitei distracții,...

Bolnavii de Alzheimer vor avea parte de un nou tratament

Bolnavii de Alzheimer vor avea parte de un nou tratament conform FDA. Boala Alzheimer este o patologie neurodegenerativă progresivă. Aceasta afectează gândirea coerentă, memoria și...

Mit sau adevăr – bebelușii poftesc?

Societatea din ziua de astăzi perpetuează ideea că bebelușii poftesc diverse alimente, mai ales în dreptul sugarilor. Este oare acest lucru un mit sau...