8.5 C
București
vineri, 10 iulie 2020
Acasă Editoriale Sănătate ClujMedicApp, aplicația care te scutește de drumul la spital

ClujMedicApp, aplicația care te scutește de drumul la spital

O aplicație prin care potențialii pacienți pot accesa consultații medicale, prin intermediul unei platforme de telemedicină, a fost pusă la dispoziția acestora de Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca.

Aplicația ClujMedicApp este disponibilă momentan pentru telefoanele Android, dar în perioada imediat următoare va fi disponibilă și versiunea pentru iOS.

Se poate descărca gratuit de aici:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.cluj.medicapp

ClujMedicApp – Apps on Google Play

Procesul presupune instalarea unei aplicații pe telefon, crearea unui cont și înregistrarea acestuia în platforma pusă la dispoziție de spital.

Utilizatorul aplicației are posibilitatea de a încărca manual din aplicație datele sale biometrice (puls, glicemie, tensiune, greutate, nivelul oxigenului din sânge).

La momentul apelului, operatorul care răspunde – un medic de urgență – va avea acces la datele biometrice introduse de pacient.

Începând din 17.06.2020, utilizatorii aplicației pot apela operatorii din UPU, luni, miercuri și vineri, între orele 10-12.

Scopul platformei este de a oferi, în contextul COVID-19, un confort sporit pacienților, care pot beneficia de sfaturi medicale profesioniste, fără a fi nevoiți să se deplaseze la spital.

Aplicația ClujMedicApp a fost dezvoltată în contextul unui parteneriat derulat de Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, împreună cu compania olandeză Spectator Healthcare și Clusterul CLUJ IT, făcând parte din proiectul amplu de telemedicină pilotat de spital încă din 2019.

Sourcecluj24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

Tratament îngrozitor pentru copiii dependenți de internet

Din cauza modului în care au condus o tabără unde încercau să vindece tinerii și copiii considerați dependenți de internet, patru bărbați din China...

REȚETA A LA FABIEN: CRUMBLE CU DOVLECEL

Dovlecelul conține mai mult de 90% apă, astfel încât unul de mărime medie are numai 25 de calorii. Fiind un aliment ușor, Fabien ne...

Condiții de cazare inumane pentru românii infectați la abatorul din Germania

În urma unei inspecţii a condiţiilor de cazare pentru angajaţii est-europeni din focarul de coronavirus de la abatorul Toennies din Rheda-Wiedenbrueck s-au constatat aproape...

Lovitură dură pentru Melania Trump! O sculptură care o reprezenta a fost incendiată

O sculptură în lemn a primei doamne a Statelor Unite, Melania Trump, a fost incendiată în apropiere de oraşul său natal, Sevnica, din Slovenia,...

COMENTARII RECENTE

Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?