joi, iulie 18, 2024
Acasă Editoriale Sănătate ClujMedicApp, aplicația care te scutește de drumul la spital

ClujMedicApp, aplicația care te scutește de drumul la spital

O aplicație prin care potențialii pacienți pot accesa consultații medicale, prin intermediul unei platforme de telemedicină, a fost pusă la dispoziția acestora de Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca.

Aplicația ClujMedicApp este disponibilă momentan pentru telefoanele Android, dar în perioada imediat următoare va fi disponibilă și versiunea pentru iOS.

Se poate descărca gratuit de aici:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.cluj.medicapp

ClujMedicApp – Apps on Google Play

Procesul presupune instalarea unei aplicații pe telefon, crearea unui cont și înregistrarea acestuia în platforma pusă la dispoziție de spital.

Utilizatorul aplicației are posibilitatea de a încărca manual din aplicație datele sale biometrice (puls, glicemie, tensiune, greutate, nivelul oxigenului din sânge).

La momentul apelului, operatorul care răspunde – un medic de urgență – va avea acces la datele biometrice introduse de pacient.

Începând din 17.06.2020, utilizatorii aplicației pot apela operatorii din UPU, luni, miercuri și vineri, între orele 10-12.

Scopul platformei este de a oferi, în contextul COVID-19, un confort sporit pacienților, care pot beneficia de sfaturi medicale profesioniste, fără a fi nevoiți să se deplaseze la spital.

Aplicația ClujMedicApp a fost dezvoltată în contextul unui parteneriat derulat de Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, împreună cu compania olandeză Spectator Healthcare și Clusterul CLUJ IT, făcând parte din proiectul amplu de telemedicină pilotat de spital încă din 2019.

Sourcecluj24.ro

ULTIMELE ARTICOLE

17 iulie – Ziua Internațională a Justiției

Ziua Internațională a Justiției, celebrată pe 17 iulie, este o ocazie importantă pentru a recunoaște și promova principiile de justiție, echitate și drepturile omului...

Importanța educației emoționale în școli

Educația emoțională, adesea denumită și inteligență emoțională, se referă la capacitatea de a recunoaște, înțelege și gestiona propriile emoții și de a recunoaște și...

Nu e niciodată prea târziu să înveți ceva nou

Învățarea este un proces continuu care nu ar trebui să se oprească niciodată, indiferent de vârstă. Fie că e vorba de dezvoltarea unor noi...

Medicii neonatologi și importanța lor crucială în viața noastră

Medicii neonatologi joacă un rol esențial în îngrijirea celor mai vulnerabili pacienți: nou-născuții, în special cei prematuri sau cu probleme medicale complexe. Expertiza lor...