joi, februarie 22, 2024
Acasă Emisiuni Alături de tine Claudia Chiru, profesor pe Tik Tok

Claudia Chiru, profesor pe Tik Tok

Anul 2020 a venit la pachet cu o serie de provocări pentru întreaga lume. Pandemia pe care virusul SARS-COV-2 a declanșat-o ne-a schimbat planurile, ne-a schimbat rutina zilnică, ne-a izolat în case, practic, ne-a pus pe pauză viața offline dându-ne ca alternativă viața online, indiferent de domeniul de activitate.

 

Unul dintre sistemele care a trebuit să se adapteze rapid noilor cerințe a fost sistemul de învățământ.

Fie că vorbim de Facebook, Tik Tok, Instagram sau chiar despre învățământul online, digitalizarea a venit cu o întrebare majoră atât pentru părinți, cât și pentru cadrele didactice: care este soluția?

Adulții trebuie să se adapteze noilor condiții? Dacă da, cum?

 

Claudia Chiru, profesor în învățământul primar, a vorbit, în premieră la Alături de tine, în cadrul ediției din 18 Martie, despre problemele cu care se confruntă sistemul educațional actual și care sunt soluțiile pentru remedierea lor.

Claudia Chiru a construit profilul învățătorului ideal, face referire la profesorii din Occident și ne propune să le urmăm exemplul.

În alte state, copiii nu primesc teme pentru vacanță și, de asemenea, se întorc la școală cu o sferă mai largă de cunoștințe: „Învățătoarea bună nu dă teme multe”.

Aceasta susține ideea că fiecare elev trebuie încurajat să ia parte la activități care îi vor stimula creativitatea, iar o cantitate mare de exerciții nu face altceva decât să îngreuneze procesul de învățare.

 

Merg copiii în trecut sau vin profesorii în prezent?

Învățătoarea spune că deschiderea către nou, acceptarea și adaptarea la schimbare reprezintă cheia succesului pentru un învățământ de calitate: „Apetitul digital al profesorilor din România este scăzut și noi trebuie să ne adaptăm la mediul în care se află elevii.

Îmi doresc să aduc un content calitativ în social media și vreau ca ei să aibă acces la mine, în sensul că mi-ar plăcea să le fiu model, pe lângă modelele pe care le au acasă, pentru că nu toată lumea are acces la carte.”

Activitatea Claudiei pe social media, în special pe platforma TikTok, constă în faptul că postează secvențe din ceea ce se întâmplă în sala de clasă și, astfel, îi determină pe părinți să pună întrebări, să găsească răspunsuri și să contribuie la construirea sănătoasă și calitativă a viitorilor adulți.

Sursa Monitorul Cluj

 

Despre școala online, învățătoarea afirmă: „Problema noastră este că nu există colaborare, lipsa unei arii curriculare afectează actul calitativ al educației.

Cea mai mare provocarea a școlii online se referă la rezistența elevilor de a nu se juca în timpul orelor.

De asemenea, ea consideră că soluția pentru diminuarea acestei probleme, îmbinarea celor două forme de învățământ, clasic și modern, va da roade pe termen lung:

„Cărțile în format fizic și-au pierdut valoarea în fața elevilor de aceea trebuie să le insuflăm dorința de a citi cărți tipărite”.

Despre modul în care își dezvoltă elevii viziunea, aceasta spune: „La un moment dat e bine ca fiecare copil să prindă câte puțin din fiecare viziune. De mici copii trebuie învățați să-și facă un plan și să învețe în fiecare zi”

Învățătoarea modernă închide discuția despre digitalizare și importanța acesteia în educarea copiilor prin îndemnul adresat părinților și colegilor săi și îi sfătuiește să se implice în mod activ în dezvoltarea noilor deprinderi ale elevilor, utilizând spațiul online.

Mai multe detalii despre provocările mediului online și cum putem să găsim un echilibru pentru a avea rezultate cu randament ridicat, împărtășite de învățătoarea Claudia Chiru, puteți afla accesând link-ul următor:

Sourcea7tv

ULTIMELE ARTICOLE

Evită relațiile toxice

O relație de cuplu toxică este una în care există un model de comportament dăunător, abuziv sau manipulativ între parteneri. Aceasta poate include abuz...

Tehnici de îngrijire corectă a părului

Părul sănătos și strălucitor este un aspect important al cărții noastre de vizită și necesită o îngrijire adecvată pentru a rămâne în formă optimă. Mai...

Cum poți recunoaște AVC-ul? Primele semne!

Un accident vascular cerebral (AVC) poate fi o afecțiune gravă și este important să poți recunoaște semnele timpurii pentru a solicita imediat ajutor medical...

Valentine’s Day – o zi a iubirii, nu altă zi a violenței

Măsurând sintagmele populare spuse la nervi sau apăsat, bizare sau ciudate le includem în bagajul nostru verbal și comportamental: ,,Iubirea naște violență”? ,,Eu te-am...