8.5 C
București
miercuri, 29 iunie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Ciucu reformează Poliția Locală Sector 6: „Unii nu aveau competența necesară, și...

Ciucu reformează Poliția Locală Sector 6: „Unii nu aveau competența necesară, și nici atitudinea”

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, prezent pentru prima oară în platoul A7TV, a prezentat reformele și planurile pentru progresul sectorului pe care îl conduce de un an de zile.

 

Printre proiectele de dezvoltare edilul a menționat construirea unui spital, modernizarea anumitor străzi, reabilitarea zonei Lacul Morii și a unei stații de sortare a deșeurilor. Aceste proiecte, potrivit primarului, au trecut de studiul de fezabilitate și momentan se caută fonduri pentru implementarea lor.

Cel mai greu proiect la care ne-am înhămat este să avem un spital în Sectorul 6, pe bulevardul Timișoara (…). Sunt străzi care sunt din pământ și le facem de la zero, în primul rând să tragem utilitățile și apoi venim cu covorul asfaltic.

Am început un proiect pentru reabilitarea zonei digului Lacului Morii, avem în construcție cinci corpuri de școală, un corp de creșă și unul de grădiniță. (…) Pentru toate acestea, am trecut de faza de concepție, am trecut de studiul de fezabilitate, avem proiectele tehnice și acum căutăm bani și alocăm bani pentru ele”, a afirmat Ciprian Ciucu.

Edilul Sectorului 6 dorește și o reformă în serviciul de Poliție Locală, după ce a descoperit că un număr semnificativ din angajații Poliției Comunitare ar fi fost incompetenți și ar fi plătit 2.000 de euro șpagă pentru ocuparea unui post, mai apoi remunerat cu minimum 5.000 de lei/lună.

Le-am dat (polițiștilor locali N.R.) câteva obiective și nu le-au dus la îndeplinire. Oamenii nu aveau competența necesară și, de multe ori, atitudinea. (…) Am mai înțeles că oamenii nu scriu procese verbale. Treaba unui polițist local este să dea un avertisment sau să dea o amendă. Asta înseamnă să ai o competență, să faci o sinteză”, a punctat Ciucu.

La întrebarea realizatorului emisiunii, Flori Stoian, referitoare la angajatorul care i-a pus, totuși, în funcție, Ciprian Ciucu a afirmat: „S-au angajat pe șpagă. 2000 de euro. Au fost cercetări. Nu pot să demonstrez, dar au fost cazuri”.

Primarul a declarat că dorește schimbarea mentalității angajaților Poliției Locale, mai ales în atitudinea pe care aceștia o au față de cetățeni.

În contextul acesta, avem o problemă. Și atunci să cresc eficiența serviciului. Asta înseamnă că o parte care nu poate să-și facă treaba pleacă, rămân trei sferturi care sunt mai buni și îi pun în cursuri de formare. E vorba de schimbarea atitudinii, a atitudinii față de cetățean, e vorba de prezența în comunitate. E vorba să vezi ce se întâmplă în jurul tău și să te implici, să aplici legea. (…) Dacă vedem că nu facem față angajăm oameni tineri, oameni noi, fără metehne vechi, oameni care să fie formați”, a declarat Ciprian Ciucu.

 

Ce se pregătește pentru Sectorul 6 aflați accesând link-ul următor:

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Marcel Ciolacu: ”Plafonarea rămâne singura soluție”

Franța și America se numără printre țările care au plafonat prețul masiv la carburanți, măsură văzută de anumiți politicieni români ca fiin comunistă. Acest...

Președintele României, mesaj cu ocazia Zilei Drapelului Național

Ziua Drapelului Național este ziua de 26 iunie, care a fost proclamată astfel prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998. Conform legii, această...

Reacția MAE la amenințările lui Medvedev

Ministerul Afacerilor Externe a precizat că „declaraţiile lui Dmitri Medvedev, subsecvente deciziei istorice a Consiliului European din 23-24 iunie privind acordarea statutului de stat...

Sfaturi de îngrijire a grădinii pe timpul verii

Vara este perioada preferată a anului pentru mulți dintre noi, invocând amintiri de zile relaxante la plajă, aspersoare pe peluze uscate și momente de...