8.5 C
București
duminică, 14 august 2022
Acasă Editoriale Actualitate Ciucă nu s-a întâlnit încă cu președintele UDMR, după declarația premierului Ungariei

Ciucă nu s-a întâlnit încă cu președintele UDMR, după declarația premierului Ungariei

„Niciunul dintre noi nu trebuie să dea aplauze pentru astfel de explicaţii. (…) Reiterez că România este cunoscută pentru disponibilitatea şi pentru deschiderea ei pentru tot ceea ce înseamnă toleranţă culturală, religioasă, etnică. Până în acest moment am construit astfel încât să putem să ne bucurăm de tot ceea ce înseamnă valorile Uniunii Europene”, a răspuns premierul Nicolae Ciucă.

 

 

De asemenea, el a precizat că nu s-a întâlnit cu Kelemen Hunor pentru a discuta despre acest subiect.

 

„Nu am reuşit să mă văd cu domnul preşedinte Kelemen Hunor. Nu este un subiect pe care să-l fi discutat la telefon.

Aşteptăm, aşa cum am discutat cu ceilalţi membri ai coaliţiei, să avem o şedinţă de coaliţie şi aceste clarificări să aibă loc în cadrul şedinţei”, a precizat Nicolae Ciucă, la sediul central al PNL, după o şedinţă a conducerii liberalilor.

 

Totodată, liderul PNL a fost întrebat de jurnalişti dacă se poate vorbi despre ieşirea de la guvernare a UDMR în urma acestor declaraţii ale lui Kelemen Hunor.

 

„Vă rog să ne daţi voie să aibă loc această şedinţă, să avem clarificări. Este clar că astfel de derapaje de retorică şi chiar ideologice nu au ce să caute într-un context atât de sensibil”, a mai răspuns Nicolae Ciucă.

 

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că este nevoie de clarificări publice din partea UDMR în contextul discursului susţinut în România de premierul Ungariei, Viktor Orban, dar şi de o discuţie clarificatoare în cadrul coaliţiei.

 

„Eu cred că este nevoie de clarificări publice din partea UDMR, fiindcă la acel eveniment a fost prezentă o parte semnificativă din conducerea şi din rândul UDMR.

Ei vor trebui să explice dacă au fost de acord cu conţinutul acelui discurs pe care    l-au aplaudat, ceea ce ar fi extrem de complicat, sau dacă nu au înţeles despre ce se vorbeşte şi au aplaudat pur şi simplu generic personajul care a ţinut discursul.

Oricare ar fi explicaţia, ea trebuie să existe şi cred că trebuie să existe o discuţie clarificatoare inclusiv în coaliţia de guvernare”, a spus şeful statului, la Palatul Cotroceni, la conferinţa de presă comună cu omologul din Republica Moldova, Maia Sandu.

 

Potrivit lui Iohannis, „nu-şi doreşte nimeni în România să provoace o criză guvernamentală pentru că un înalt demnitar străin a avut un discurs eronat”

 

Sursa Google

 

Preşedintele UDMR, vicepremierul Kelemen Hunor, a afirmat, vineri, că nu este cazul să se discute despre o criză în coaliţia de guvernare, pentru că Uniunea şi-a îndeplinit până în prezent toate obligaţiile asumate alături de parteneri, adăugând că premierul Ungariei, Viktor Orban, nu a vorbit deloc la Tuşnad despre România şi despre autorităţile de la Bucureşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.ULTIMELE ARTICOLE

ANM a emis Cod galben de ploi puternice pentru aproape toată țara!

Codul galben intră în vigoare azi la ora 12:00 și este valabil până luni la ora 22:00. La munte, în Oltenia, Muntenia, Moldova, zona...

Reacțiile demnitarilor români cu privire la victoriile lui David Popovici

David Popovici, copilul de aur al natației Române, a cucerit, la doar 17 ani, sâmbătă aceasta, medalia de aur în proba de 100 m...

Ministrul Digitalizări simte că România apreciază educația sa la fel de mult ca America

Studiile la universități din SUA, precum Stanford și Harvard, sunt un impediment în politica românească, a declarat ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja.   Sebastian Burduja a devenit...

Echipă de baschet botezată în râul Iordan

„Am deschis un drum acum. Cred că vor fi și alte echipe universitare care vor dori să vină și să susțină această competiție și...