8.5 C
București
miercuri, 29 iunie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Ciucă: Cel mai important e ca Guvernul să trimită bani în economie

Ciucă: Cel mai important e ca Guvernul să trimită bani în economie

Premierul Nicolae Ciucă a subliniat, joi, în cadrul unei întâlniri cu antreprenorii, că investițiile sunt motorul creșterii economice și că Guvernul va aloca cel mai mare buget de investiții din ultimii 30 de ani, respectiv 7%, bani care merg preponderent spre proiecte de infrastructură, inclusiv pentru firmele românești, informează Digi24.

“Antreprenorii români au trecut prin doi ani foarte grei. Covid -19 a fost o încercare în urma căreia mulți oameni de afaceri locali au avut de suferit enorm, unii plătind prețul falimentului.

Orice afacere românească a devenit o adevărată lecție de supraviețuire economică. Există o speranță de redresare.

Cu certitudine nu vom încurca, ci vom face tot ce e posibil ca să îmbunătățim cadrul legislativ, cât și dialogul cu mediul de afaceri, ca să reglementăm domeniul pentru a putea continuă creșterea afacerilor și a mediului economic în ansamblu.

https://www.a7tv.ro/ciuca-aprobam-azi-cresterea-punctului-de-pensie-si-a-alocatiei-pentru-copii/

Nicolae Ciucă a spus că antreprenorul român onest nu trebuie să plimbe hărții, avize, și nici să dovedească mereu statului faptul că e corect:

“El trebuie să fie lăsat să își administreze afacerea, e datoria statului să reducă birocrația. Digitalizarea e o prioritate.

Implementarea e-facturii și conectarea caselor de marcat la ANAF. Această perioadă de criză a dovedit cât de importantă e tehnologia”

“Vom reuși asta alocând cel mai mare buget de investiții din ultimii 30 de ani, alocăm pentru investiții 7%, bani care merg preponderent spre proiecte de infrastructură care înseamnă și bani pentru firmele românești.

Investițiile sunt motorul creșterii pe care ne-o dorim în anii următori.

Prin continuarea construcției de autostrăzi, cai ferate și mijloace de transport inter-modal până în 2024 vom tinde către echilibrarea geografică a infrastructurii și dezvoltarea echilibrată a întregii țări.

Nicio regiune nu trebuie să rămână în urmă din punct de vedere al dezvoltării infrastructurii, această direcție e un amplificator pentru stimularea investițiilor.
Programele pentru IMM trebuie să continue.

Marii antreprenori trebuie stimulați să genereze produse cu valoare adăugată mare, și să devină jucători regionali și europeni, să meargă dincolo de piață românească”

SourceDigi24

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Marcel Ciolacu: ”Plafonarea rămâne singura soluție”

Franța și America se numără printre țările care au plafonat prețul masiv la carburanți, măsură văzută de anumiți politicieni români ca fiin comunistă. Acest...

Președintele României, mesaj cu ocazia Zilei Drapelului Național

Ziua Drapelului Național este ziua de 26 iunie, care a fost proclamată astfel prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998. Conform legii, această...

Reacția MAE la amenințările lui Medvedev

Ministerul Afacerilor Externe a precizat că „declaraţiile lui Dmitri Medvedev, subsecvente deciziei istorice a Consiliului European din 23-24 iunie privind acordarea statutului de stat...

Sfaturi de îngrijire a grădinii pe timpul verii

Vara este perioada preferată a anului pentru mulți dintre noi, invocând amintiri de zile relaxante la plajă, aspersoare pe peluze uscate și momente de...