8.5 C
București
duminică, 14 august 2022
Acasă Editoriale Actualitate Cîțu: ”Ce mă îngrijorează puţin este lipsa unei strategii”

Cîțu: ”Ce mă îngrijorează puţin este lipsa unei strategii”

Lipsa unei strategii din partea Guvernului pentru perioada următoare îl îngrijorează pe fostul premier al României. Acesta a sugerat că introducerea anumitor taxe ar mai putea atenua criza economică.

 

“Ce mă îngrijorează puţin este lipsa unei strategii de a contracara ceea ce se pare că urmează – şi ne spun şi cei din Statele Unite şi din Europa: o criză economică majoră.

Aici am eu îngrijorări, pentru că nu văd decât măsuri care duc la creşteri de cheltuieli, ceea ce în faţa unei crize destabilizează.

Nu văd altă variantă, dacă mergem în această direcţie şi dacă se adeveresc aceste scenarii negative cu criza, decât, la un moment dat, să fie introduse taxe.

Pentru că de undeva trebuie să iei bani să susţii bugetul. Mă refer la creşteri de cheltuieli, care nu au fost discutate.

Mă îngrijorează că nu este o strategie clară, cum vom ataca noi această criză.

Deocamdată, nu văd decât măsuri punctuale care duc doar la creşteri de cheltuieli, dar în momentul unei crize ştim foarte bine că veniturile scad şi varianta singură este de a creşte taxele pentru că, la împrumuturi, deja este un haos total, ne împrumutăm la dobânzi de 8,5, o să ajungem la 10%, nu îţi mai dă nimeni bani.

Ieri a încercat Ministerul Finanţelor să ia 800 de milioane de lei din piaţă, a luat aproape 300 de milioane de lei la dobânzi de 8,5%.

Este clar că nimeni nu mai are încredere să finanţeze PSD-ul şi atunci e foarte complicat să mergi mai departe”, a declarat Florin Cîţu, la Senat.

 

“Eu am spus că mă îngrijorează creşterea cheltuielilor fără să existe un impact.

Nu ştiu dacă la aceste măsuri care au fost votate a venit Ministerul Finanţelor şi a spus: da, se poate finanţa.

Când iei astfel de măsuri fără să iei în calcul un impact, fără să ştii cum vei acoperi anvelopa bugetară, este clar că nu ai o strategie pentru perioada următoare (…).

Aici este rolul Guvernului, să vină cu o strategie care să ne arate cum vom naviga în această perioadă de criză, ceea ce văd acum mă îngrijorează”, a punctat Cîţu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.ULTIMELE ARTICOLE

ANM a emis Cod galben de ploi puternice pentru aproape toată țara!

Codul galben intră în vigoare azi la ora 12:00 și este valabil până luni la ora 22:00. La munte, în Oltenia, Muntenia, Moldova, zona...

Reacțiile demnitarilor români cu privire la victoriile lui David Popovici

David Popovici, copilul de aur al natației Române, a cucerit, la doar 17 ani, sâmbătă aceasta, medalia de aur în proba de 100 m...

Ministrul Digitalizări simte că România apreciază educația sa la fel de mult ca America

Studiile la universități din SUA, precum Stanford și Harvard, sunt un impediment în politica românească, a declarat ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja.   Sebastian Burduja a devenit...

Echipă de baschet botezată în râul Iordan

„Am deschis un drum acum. Cred că vor fi și alte echipe universitare care vor dori să vină și să susțină această competiție și...